1. Grand Theft Auto 5 is wereldwijd 130 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto 5 is wereldwijd 130 miljoen keer verkocht

Red Dead Redemption 2 is 31 miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd 130 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto 5 verkocht.

Dat maakte Take-Two bekend tijdens het onthullen van zijn kwartaalcijfers. Grand Theft Auto 5 verscheen oorspronkelijk in 2013 op PlayStation 3 en Xbox 360, en kwam later ook naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. De verkoopcijfers zijn exclusief de gratis versie die deze week op de Epic Games Store staat.

Van Red Dead Redemption 2 zijn inmiddels 31 miljoen exemplaren verkocht. NBA 2K20 is 12 miljoen keer over de toonbank gegan, Borderlands 3 10 miljoen keer en The Outer Worlds 2,5 miljoen keer.

Take-Two laat daarnaast weten financieel een erg goed kwartaal te hebben gedraaid, mede dankzij microtransacties in diverse games, waaronder de online modi van GTA 5 en Red Dead Redemption 2.

Tot slot is Take-Two van plan om tot eind maart 2025 93 verschillende games uit te brengen. 63 van die games zijn 'core ervaringen'. 46 van de games zijn volgens de uitgever nieuwe IP's, en 47 zijn gebaseerd op bestaande IP's. Take-Two geeft niet alleen de games van GTA- en Red Dead Redemption-ontwikkelaar Rockstar uit, het heeft ook franchises als Bioshock, Mafia, Xcom, Borderlands en de 2K-sportgames in handen.

Grand Theft Auto 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dit is allesbehalve goed.
  • @Don Carpaccio
    Waarom?
  • @CerandoX.nl

    Omdat Don 1 van de 3 mensen op deze wereld is die GTA niet snapt. Hij speelt liever Wii Sports.

    Nie erg hoor, Don.
  • Hoeveel daarvan zijn er verkocht voor de switch?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren