1. Gerucht: GTA 6 bevat Vice City en Rio de Janeiro

Gerucht: GTA 6 bevat Vice City en Rio de Janeiro

Game zou zich in de jaren 70 en 80 afspelen

Grand Theft Auto 6 zou zich zowel in Vice City als Rio de Janeiro (Brazilië) afspelen.

Dat blijkt uit een gerucht dat op Reddit is verschenen. De Reddit-gebruiker zou de informatie hebben gekregen van twee vrienden die voor publicaties als Kotaku en PC Gamer hebben gewerkt. Een andere vriend van de Reddit-gebruiker zou bij Rockstar werken en de informatie niet ontkennen.

Volgens het gerucht is Gran Theft Auto 6 al sinds 2012 in ontwikkeling en moet hij exclusief uitkomen op de nieuwe PlayStation- en Xbox-consoles. De game zou dus niet verschijnen op PlayStation 4 en Xbox One. De ontwikkeling zou in 2015 pas op stoom zijn gekomen en de game zou de codenaam 'Project Americas' dragen. Alle studio's van Rockstar zouden sinds de release van Red Dead Redemption 2 meehelpen aan de ontwikkeling.

Zoals gezegd zou het spel zich afspelen in zowel Vice City als Rio de Janeiro, Brazilië. Ook zouden er missies plaatsvinden in Liberty City, maar laatstgenoemde stad zou niet in een open wereld-setting te bezoeken zijn. Verder gaan er geruchten over Cuba als locatie, maar dit is nog niet zeker.

De game zou één speelbaar, mannelijk hoofdpersonage krijgen, die zich omhoog werkt als drugsdealer. De game zou veel nadruk leggen op drugs dealen en zijn geïnspireerd door series als Narcos. Er wordt gereisd tussen Vice City en Rio de Janeiro om cocaïne te vervoeren. Het spel zou zich in de jaren 70 en 80 afspelen. Verder zou het spel een gigantische gevangenis bevatten waar diverse missies plaatsvinden.

Een belangrijk onderdeel van het spel zou het passeren van tijd zijn. Door de jaren heen veranderen gebouwen en voertuigen. De auto van spelers is net zo belangrijk als het zadel in Red Dead Redemption 2, en bevat alle wapens. Toch moet de game niet zo realistisch worden als dat openwereldspel. Ook weersomstandigheden, zoals orkanen, spelen een grote rol. Tot slot zouden ook onderwerpen als HIV en de immigratiecrisis worden aangehaald.

Er is geen manier om te bevestigen of bovenstaande informatie op waarheid gebaseerd is. Eerder gingen er al wel geruchten over Vice City als setting van Gran Theft Auto 6. Dezelfde Reddit-gebruiker meldt overigens ook dat Bully 2 in ontwikkeling is.

Vice City

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Plata o plomo?
  • @Don Carpaccio plomo!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren