1. GTA V blijft goede verkoopcijfers behalen

GTA V blijft goede verkoopcijfers behalen

'Iedereen die boven de zeventien wil de game hebben'

Er zijn in totaal 115 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto 5 verkocht, waarvan vijf miljoen in het laatste kwartaal. Dit blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van Take-Two.

In mei dit jaar lag het totaal van verkochte exemplaren op 110 miljoen. Dat betekent dat er sinds mei nog ruim 5 miljoen exemplaren van de Rockstar-game zijn verkocht.

Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, heeft in een gesprek met gamesindustry.biz verteld waarom GTA 5 volgens hem nog steeds zoveel verkoopt.

"Ik denk dat het project blijft groeien, omdat de doelgroep constant in beweging is. Wanneer je ouder dan zeventien jaar bent, moet je deze game hebben. GTA 5 is oorspronkelijk ontwikkeld voor de vorige generatie en we hebben vervolgens een nieuwere versie gemaakt voor deze generatie. Het is echt fantastisch dat een game van de vorige generatie, zes jaar later, nog steeds de standaard van kwaliteit haalt", aldus Zelnick.

Het fiscale rapport toont ook de cijfers van andere 2K-spellen. Zo zijn de cijfers Red Dead Redemption 2 ook vrijgegeven; het populaire cowboyspel, dat deze week ook op pc werd uitgebracht, is nu wereldwijd 26,5 miljoen keer verkocht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Dat is veel damn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren