1. Gratis demo voor Dragon Quest 11 S op Switch beschikbaar

Gratis demo voor Dragon Quest 11 S op Switch beschikbaar

Speel zo'n tien uur van het spel

De Switch-versie van Dragon Quest 11 S: Echoes of an Elusive Age heeft nu een gratis demo gekregen.

De demo is via de eShop binnen te halen en ongeveer 4,7 GB groot. Spelers kunnen ongeveer tien uur onbeperkt spelen. Het is alleen niet mogelijk om de game in 2D te spelen. In de uiteindelijke versie kan er op elk gewenst moment tussen 3D en 2D geschakeld worden. Progressie die wordt bereikt kan worden meegenomen naar de uiteindelijke versie, die op 27 september op de Switch verschijnt.

Dragon Quest 11 verscheen in 2017 al in Japan voor de PlayStation 4 en 3DS en kwam vorig jaar in het westen uit op pc en PlayStation 4. De Switch-versie heeft een aantal unieke eigenschappen, waaronder dus het schakelen tussen twee grafische stijlen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb de demo gisteren gedownload en het is tevens de eerste Dragon Quest game die ik tot nu toe gespeeld heb en ik moet zeggen… Ik ben (tot nu toe) positief verrast! Ik vind de demo (die ZEER lang is) echt tof! Ook deze game komt dus in huis, denk ik!

  Net alsof ik niet al genoeg games "moet" kopen, eind dit jaar… -_-
 • @Piet S.

  Morgen eens spelen.

  Te veel games. Wss als ik het like wacht ik op een aanbieding omdat ik teveel games heb en nog wil kopen. Dit jaar is crazy.
 • @Newgamessuck

  Het gaat echt nergens over…

  In de aankomende tijd (in 2019!):
  - Astral Chain
  - Spyro
  - TLoZ: Link's Awakening
  - Ori
  - Dragon Quest
  - Yooka Laylee and the Impossible Lair
  - Luigi's Mansion 3
  - Pokemon SS
  - New Super Lucky's Tale
  - Shantae and the Seven Sirens

  En dan misschien ook nog:
  - The Witcher 3
  - Town
  - TES: Blades
  - Super Meat Boy Forever


  Oke… Als ik het zo zie, dan weet ik zeker dat ik geen tijd/geld over ga houden… :'-)
 • @Piet S. Sluit me bij jouw lijst aan behalve dat ik Spyro en Dragon Quest al op de PS4 heb. Wellicht dat ik ze ooit in een aanbieding nog een keer koop, omdat ik het wel 'Nintendo' titels vindt.
 • @Jorn6810

  O ja, dat snap ik inderdaad. Zelf heb ik Ori en Lucky al op de X1, maar Ori is een meesterwerk en MOET zo vaak als mogelijk gespeeld worden en Lucky bevat een hoop nieuwe content, dus voor die 2 dubbel dip ik graag! :P (Verder vind ik Spyro en DQ ook "Nintendo games", inderdaad!)
  Ook speel ik gewoon alle games het liefste op de Switch door de portable mogelijkheid/verschillende control mogelijkheden.
 • @Piet S.

  Je noemt wel echt elke game op. Ik neem aan dat je al deze games nooit gaat kopen ivm bijvoorbeeld dat super lucky tails een matige game is. Kreeg 4,5 en zessen. Toch nooit 60eu waard
 • @hamstertrans

  Er komen nog veel meer games uit, maar die ga ik niet kopen. Degenen in het bovenste rijtje ga ik zeker kopen, maar dat wil niet zeggen dat ik deze per se op de dag van release moet hebben (een aantal wel), uiteraard.

  Daarnaast is de Switch versie van Lucky grondig aangepast. Betere camera, beter besturing (de 2 grootste hekelpunten van de X1 versie), meer content, etc.

  Ook fijn: Ik betaal nooit het volle pond voor m'n games (en daarnaast kost Lucky volgens mij geen €60,- bij release). :P
 • Ik was wel op zoek naar een goede RPG. Want hoewel de Switch er heel wat heeft, is het zoeken naar echt een tof rollenspel niet altijd even makkelijk. Veel RPG's zijn óf knetter duur vanwege nostalgie (daar betaal je vandaag de dag haast meer voor dan voor nieuwe games lijkt wel) óf zijn wat méh qua verhaal. En dan heb je nog spellen als 'For the King', 'Armello', 'Thea' en 'Pillars of eternity' die mij allemaal best vet lijken, maar waarbij het mij nog steeds niet echt duidelijk is wat voor games dit precies zijn. Omschrijvingen online zijn toch wat vaag.

  Hebben meer Switch gebruikers trouwens last van onderzoek doen door angst bij aanschaf? Wat mij opvalt is dat namelijk best wat games niet zo best geoptimaliseerd zijn voor de Switch. Sommige games draaien echt dramatisch of zijn in handheld-mode gruwelijk lelijk door een te lage resolutie. Zo kan ik 'My time at Portia' voor de Switch enorm afraden door de frame-rate en eeuwige laadtijden, maar is ook 'Yonder' niet aan te gluren in handheld-mode. Zo jammer, want beide titels leken mij erg tof.

  Zo kom ik helaas vaker van dit soort misbaksels tegen. Zeer slechte ontwikkeling. Ook Celeste is extra uitdagend met de joy-cons omdat deze qua accuratesse best wat te kort schieten. Ik ben niet goed in de game, maar wel veel te vaak dood gegaan omdat Madeleine niet deed wat ik wilde.
 • @benjaminben

  Bij dat soort games altijd even online research doen, vooral omdat de ontwikkelaars niet echt bekend zijn. Yonder heb ik docked gespeeld en was prima te doen. Met Celeste echt 0,0 problemen gehad.

  Echter zijn er inderdaad (zeer) slecht geoptimaliseerde games, maar dat ligt meestal aan 2 dingen: Luie ontwikkelaar of budget op. Het is immers gewoon mogelijk om games goed te laten draaien op de Switch.
  Wel zou Nintendo slecht geoptimaliseerde games gewoon niet toe moeten staan. Dan leren ze het snel af! Geloof me.
 • @Piet S.
  Das al te laat ben ik bang. Staan af en toe wat shit tussen waarbij je denkt van *waarom is dit op de Switch*.
  Durf niet te zeggen of het lui is of onkunde. Maar zelfs tussen grote uitgevers zijn er grote verschillen of studio's onderling. Zoals bij Namco-bandai, Dragonball Xenovers 2 is geweldig op de Switch enige verschil met de PS4 versie is, 30 FPS in grote gevechten. Tales of Vesperia ook geweldig, alleen af een toe een rare blur effect. Dan gaan we het hebben over God eater 3…. lijkt net alsof je onderwater speel, vreselijk. Er is trouwens een demo van deze game. Dus hou je van onderwater monster hunter.

  @benjaminben
  Mss is Tales of Vesperia iets voor jou. Was de laatste tijd vaak in sale voor de meeste systemen voor 20 euro.

  Nvm, was op alle systemen 20 euro behalve natuurlijk de Switch versie.
 • @ShadowhunterrX

  Dit komt (hoogstwaarschijnlijk) omdat er meer budget naar Dragon Ball games dan naar God Eater games gaat. Ik kan geen andere reden bedenken.
 • @ShadowhunterrX

  Bedankt voor de tip! Zal eens kijken ;)
 • @benjaminben

  oe, je hebt het over mijn liefje Celeste :). btw, de (gratis) dlc komt any moment nu volgens de makers.

  Ik heb hem ge 100% (alle a, b en c sides gehaald) met de joy cons, dus geen excuses graag :P. diagonaal is sowieso lastig met iedere controller in het heetst van de strijd. Als je geen drift problemen hebt ligt het toch echt aan jezelf en ben je gewoon niet goed genoeg. :D

  Je kunt een 8bitdo sn30 pro plus kopen als je de beste controller op de markt wilt hebben. Dan zijn er helemaal geen excuses meer.
 • @Newgamessuck Laatst voor het eerst (eindelijk, I know) bij mijn broer thuis gespeeld op de PS4. Wist al dat ik hem altijd wilde aanschaffen, maar wat een heerlijke game. Gaat sowieso snel in huis komen!
 • @Jorn6810

  Voor mijn smaak is Celeste perfectie. Geniet ervan en geef niet op.
 • @Newgamessuck

  Ik gaf al aan dat ik mijzelf niet goed vind in Celeste, dus volgens mij dek ik mijzelf al redelijk in en geef daarbij aan dat het vaak absoluut aan mij ligt. Maar het ligt serieus echt niet altijd aan mij. Celeste is een eerlijke game, die je niet dood laat gaan vanwege bullshit redenen die buiten de speler liggen. Maar toch voelde ik mij meer dan eens oneerlijk genaaid door de respons van de joy-cons : Ik wilde omhoog, niet schuin omhoog!

  Ik heb wel een verklaring: De joy-cons zijn namelijk gewoon een slag kleiner dan gemiddeld, en dit zorgt voor problemen bij het diagonaal dodgen. Je hebt een kleinere radius, dus dit zorgt ook voor een kleinere afstand tussen wat de game registreert als Up of Diagnal-up. Mijn ervaring is hierdoor toch echt dat bijvoorbeeld het diagonaal dodgen of het recht omhoog dodgen een klein grijs grensgebied heeft waarbij je niet zeker weet wat het personage gaat doen. Je went er aan, en wordt er wat beter in, maar geef toe ; het is niet zo accuraat als jij mij nu wilt doen geloven (dit geef je zelf eigenlijk ook al wel aan). Vooral wanneer je een B- of C-side doet, dan merk ik dat ik gaandeweg moet leren hoever ik mijn stick moet draaien op de bepaalde punten. Natuurlijk is 'leren door te falen' de grote gedachte achter deze game. Maar dit is niet de manier van leren die ik kan waarderen.

  Games als Hollow Knight zijn niet perfect maar wel een stuk accurater qua besturing. Ik heb de Celeste ook op PS4 en daar heb ik toch beduidend minder problemen.

  En hoewel meningen net zoals tussen jou, Piet en mij gemixt zijn, sta ik er toch echt niet alleen in :

  https://www.resetera.com/threads/celeste-may-have-been-my-goty-if-i-hadnt-bought-it-on-switch.57276/

  https://gamefaqs.gamespot.com/boards/189706-nintendo-switch/77447715

  https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/7t9toj/anybody_else_having_problems_with_celestes/

  https://www.reddit.com/r/celestegame/comments/802izv/why_celeste_only_gets_a_355_from_me_and_how_it/

  de game is in handheld door mij trouwens niet te spelen met de d-pad. Hoewel deze vele malen accurater is, krijg ik kramp in mijn handen en zere jatten na een kwartiertje spelen.

  Dus of jij en Piet zijn super goed en werkelijk ultieme Celeste Switch goden-zonen die praktisch mee mogen doen aan internationale toernooien en ben ik super slecht en een jankert, of er is wel degelijk wat mis met Celeste en de joy-cons en jullie hebben wat moeite met jullie roze-Switch bril. Want zoals ik al zei; mijn death-rate op PS4 is beduidend lager dan op de Switch. Het is alleen dat ik graag nog even wat leveltjes in bed of op de bank speel (terwijl de troep programma's van mijn vriendin er op staan) dat ik mijn Switch er graag bij pak voor deze game.

  Daarbij vind ik de Joy-cons sowieso niet erg geschikt voor games die een precieze besturing vereisen. Ik zou graag een hardware versie zien met een betere grip en grotere en stevigere analoge sticks. De kleintjes doen het voor mij niet altijd zo. Ik hou van mijn Switch, doe hem nooit meer weg en geniet met volle teugen. Maar ik ben ook bereid naar de hiaten van het apparaat te kijken, daar kunnen sommige Nintendo-fans wellicht wat van leren als ik zo online kijk…
 • @benjaminben

  Jammer dat je mij nu wegzet als een Nintendo fanboy met een roze bril.

  Hollowknight en Celeste zijn totaal andere games. Met Celeste is veel en veel meer precisie vereist. Sorry dat het mij wel lukt met de joy cons en jou niet. Het is een kwestie van gewenning. Ik vind voor een game als celeste als je met de analoge stick speelt de kleinere joycon juist fijn. Maakte veel meer fouten met de pro controller.

  Ik ben de eerste die toegeeft dat het wss met een goede d-pad beter werkt voor de meeste. Waarschijnlijk ook voor mij. Maar dat grijze diagonale gebied zul je daar ook ervaren. Wie weet in mindere mate. Mij hoor je ook niet zeggen dat de joy cons beter werken dan een ps4 of xbox controller. Ik zeg alleen dat het prima werkt voor mij.

  En over meningen. Ik vind Hollow knight een oersaaie metroidvania. Smaken verchillen. Dat boeit verder niet. Als ik op internet zoek zal ik ook vast wel meningen vinden die dat ook vinden maar…..Lekker boeiend. Is een mening.

  Van mij mag je Celeste slecht speelbaar vinden op de Switch door de joy-con. Zo ervaar jij dat. Ik zeg alleen dat ik hem 100% heb gefinished met de joycon analoge stick. Het is blijkbaar mogelijk. Wie weet was het makkelijker met een dual shock.
 • @Newgamessuck

  Excuses, daar wilde ik je niet voor uitmaken. Maar ik vond je eerste reactie een beetje arrogant en uit de hoogte overkomen ; 'Kennelijk ben jij slecht in de game want ik heb er geen problemen mee' Dat schoot mij wat in het verkeerde keelgat, want ik ervaar die problemen dus wel degelijk. Dus een excuus is het zeker niet. Ik ben wel de laatste die zijn eigen noobskills op externe factoren gooit wanneer dit niet het geval is. Fortnite bak ik bijvoorbeeld niks van, want het bouwen kan ik gewoon niet. Ligt dit aan de game? Nee, ik ben er gewoon niet goed in. Maar in Celeste ervaar ik toch echt een gevoel van onrecht door externe factoren.Maar gok dat mijn ervaring met de besturing een kwestie van smaak of gevoel is idd. En ik ben al goed op weg om ook naar die 100% te gaan ;) ik heb bij Celeste vaak meer moeite met het doorzien van de strategie achter een level (met name de b en c sides leren je hele andere manieren van denken en speelstijlen aan dan de main-game doet, wat ik erg vet vind overigens!), dan dat ik het manouvreren een probleem vind. Maar als het manouvreren mij tegenwerkt door een besturing die naar mijn beleving precisie mist, dan zorgt dit voor een negatieve frustratie.

  Hollow Knight kon mij ook niet erg lang boeien, weet niet, wist mij niet te grijpen. Vind het kleuren pallet, de makkelijke en toch diepgaande dialogen en snelheid van Celeste veel toffer.

  Wilde je niet aanvallen, maar jouw reactie viel bij mij wat in verkeerde aarde. Dit door de arrogantie die ik meende te proeven, terwijl jij volgens mij helemaal geen arrogante kerel bent. No hard feelings ;) we genieten van dezelfde game en hobby geloof ik ;)
 • @benjaminben

  Zitten 2 smilies in de ‘arrogante’ Paragraaf. Precies achter de twee ‘arrogante’ zinnen.

  Ook no hard feelings verder maar was wat grappig/sarcastisch bedoeld wat niet altijd even goed overkomt in tekst.
 • @Newgamessuck

  Das idd het kutte ervan :p geen probleem, had mijn dag ook niet zo vandaag. Dus excuses voor mijn zeikerige en zuurpruimerige gedrag, want daar kan jij niets aan doen ;) Maar we kunnen helaas niet elke dag vrolijk zijn ;) Dit was er zo'n eentje.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren