1. Gratis PlayStation 5-upgrade voor Cyberpunk 2077 bevestigd

Gratis PlayStation 5-upgrade voor Cyberpunk 2077 bevestigd

Multiplayer ook vertraagd

Er komt ook een gratis upgrade van Cyberpunk 2077 uit voor de PlayStation 5. Dat maakte ontwikkelaar CD Projekt Red bekend tijdens een vergadering met investeerders.

De vergadering vond gisteren plaats nadat de ontwikkelaar bekend maakte dat Cyberpunk 2077 was uitgesteld naar november. Bij deze presentatie kwam er meer informatie over upgrades voor de Xbox Series X en werd de PlayStation 5-upgrade bevestigd. Zo zijn allebei de versies gratis voor bestaande spelers op de PlayStation 4 en Xbox One. “Het ziet er beter uit op consoles van de volgende generatie", zegt het bedrijf. “Maar op een later moment komt er echter een robuustere update”. Meer details over de upgrades werden niet bekendgemaakt.

Tijdens presentatie legde CD Projekt uit dat naast de game ook de uitbreidingen en de multiplayer waren vertraagd: “Als het gaat om multiplayer zal de lancering, net als de uitbreidingen, ook proportioneel worden vertraagd. Hoewel multiplayer sowieso al wat verder weg is”, zegt de ontwikkelaar.

Cyberpunk 2077 is in ontwikkeling voor PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc. De game moet op 19 november uitkomen.

Cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ik koop hem wel rechtstreeks voor ps5
 • De third parties die aan Smart Delivery doen aan Xbox kant, zullen ook wel een soort gratis upgrade doen op PS5. Daar kun je wel vanuit gaan, die kunnen het niet maken om dat maar voor 1 van de 2 te doen. En omdat Xbox het toevallig een label heeft gegeven, wil het niet zeggen dat het op PlayStation niet kan of zal gebeuren.

  Vooral de vraag hoe Sony dit gaat doen voor hun first party. Last of Us, Ghost of Tsushima bijvoorbeeld. Gratis upgrade of volgend jaar weer een minimale remaster voor het volle pond?
 • @That Mr Awesome
  Ik was al bezig met precies 't zelfde te typen. Hopelijk binnenkort meer nieuws over de PS5 1st party "smart delivery opties" en backwards compatibility.

  Het gelijk beter uit zien op next gen zal waarschijnlijk gaan via dynamische resolutie, of wellicht kunnen ze heel simpel enkele settings als resolutie en visual settings omhoog schroeven. High-res textures (en meer?) zullen dan later verschijnen.
 • @That Mr Awesome
  Ik denk wel dat veel afhangt van de soort remaster. Als het gewoon een resolutie update is.. lijkt me dat ze het gewoon gratis doen.
  Als ze er extra aan gaan sleutelen (raytracing toevoegen?) denk ik wel dat er een prijs aan verbonden hangt.
 • @Jowy
  Ze hebben dus juist bevestigd dat Cyberpunk bij release gelijk gaat werken op de PS5/Series X met beperkte verbeteringen. En dat er later in 2021 een "remaster/upgrade" komt welke gratis beschikbaar komt voor alle eigenaren van de game. Dus ook als je de PS4/Xbox One editie hebt.
 • @Jowy In 2021 komt de next-gen versie uit (gratis), bij launch gewoon de supported versie voor beide consoles zodat ze ieder geval gebruik maken van de hardware (beter fps, hogere res etc). Die patch in 2021 zal gewoon een volledig nieuwe build zijn die je dan download zodra deze beschikbaar is. Naar mijn idee verwijderd hij dan automatisch de versie die al geïnstalleerd staat op je console.
 • @That Mr Awesome

  Smart Delivery is een marketing term, niets meer dan dat. Misschien dat het nu wel naar de PS5 komt omdat Microsoft dit pushed.

  Daarnaast is het voor Sony ook niet lastig om de PS5 gewoon standaard BC te maken met PS4 en ontwikkelaars zelf de mogelijkheid te geven om een gratis upgrade aan te bieden.
 • Geldt dit alleen voor digitale versies van de game of ook voor mensen die de game op disc hebben?
 • @gusanito
  Ook voor disc, zolang je nieuwe console een disc af kan spelen uiteraard.
 • Tja upgrade.

  Lijkt mij meer kleine script om instellingen van Cyberpunk aan te passen in de xbox

  Hogere res
  hogere texturen pack en wat lichting

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren