1. Gratis PS5-adapter voor PS VR kan nu worden besteld

Gratis PS5-adapter voor PS VR kan nu worden besteld

Voor de camera

Gamers met een PS VR-headset kunnen nu gratis een adapter aanvragen om de vr-bril ook op de PlayStation 5 te gebruiken.

Sony levert een verloopstukje om de camera van de PlayStation 4 op de nieuwste console aan te kunnen sluiten. De nieuwe camera van de PS5 is niet compatibel met de PS VR-headset. Spelers moeten dus hun oude camera aansluiten om in virtual reality te kunnen gamen.

Er is een speciale website gemaakt waar klanten de adapter kunnen aanvragen. Spelers moeten het serienummer van hun PlayStation VR invullen om het verloopstukje te kunnen ontvangen. Er kan maar maximaal één adapter per huishouden worden besteld.

De PlayStation 5 komt in Nederland op 19 november uit. Via backwards compatibility kunnen alle oude PS VR-titels worden afgespeeld op de nieuwe console, mits de oude camera dus met de adapter is aangesloten. Alleen de game Robinson: The Journey verscheen op een lijst met PS4-titels die niet compatibel zijn met de PlayStation 5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Komt er eigenlijk een nieuwe PSVR headset? Ik vind zelf de huidige PSVR redelijk verouderd ten opzichte van wat nu op de markt is. Heb de mijne inmiddels ook al een tijdje verkocht.
  • Toch wel vreemd dat de nieuwe camera niet werkt en ze voor deze oplossing kiezen, waarschijnlijk snel een nieuwe VR set.
  • Ik heb m maar gelijk aangemeld. je hoeft er niks voor te betalen lijkt het dus dat is wel zo netjes.
  • Ah zal ik eens bestellen :)
  • Zometeen bestellen. Thx voor de info

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren