1. Green Book is de beste film bij de Oscars-uitreiking

Green Book is de beste film bij de Oscars-uitreiking

Ook Bohemian Rhapsody, Roma en Black Panther vallen in de prijzen

Afgelopen nacht zijn de Academy Awards uitgereikt. Green Book won drie Oscars, waaronder die voor de beste film.

Daarnaast won de film de Oscars voor beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali) en beste originele scenario. Verder won Bohemian Rhapsody vier Oscars (waaronder beste acteur voor Rami Malek), Black Panther drie Oscars (waaronder voor beste kostuums) en Roma tevens drie Oscars (onder andere voor beste regisseur).

Spider-Man: Into the Spider-Verse werd tijdens de Academy Awards uitgeroepen tot beste animatiefilm. De beste documentaire is Free Solo. De complete lijst met winnaars is hier te vinden.

In Green Book moet een uitsmijter (Viggo Mortensen) muzikant Don Shirley (gespeeld door Mahershala Ali) beschermen op tournee door het zuiden van de Verenigde Staten, waar racisme nog aan de orde van de dag is. Het tweetal neemt het echt bestaande The negro Motorist Green Book mee, waar in te lezen valt waar het veilig is voor Afro-Amerikanen om te reizen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Green Book vond ik een goede film. Ik heb echter niet alle genomineerde films gezien.

    Dat Roma zo vaak genomineerd is, snap ik niet zo goed. Vond het qua camerawerk (die Oscar hebben ze terecht gewonnen) wel bijzonder en uniek, maar ik heb zelden zo'n saaie film gezien.
  • Vond Green Book een mooie film, maar of het de beste film van alle inzendingen is, betwijfel ik. Vond sommige elementen niet gied uitgewerkt en het einde was erg Amerikaans (inclusief een witte agent die wél aardig blijkt te zijn, waardoor de blanke bioscoopbezoekers met een gerust hart naar huis kan).

    Was zelf erg gecharmeerd van Roma.
  • Ik ben niets met superhelden films maar ik vond Spider-Man: Into the Spider-Verse een terechte winnaar.
  • Het blijft toch Aragorn voor mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren