1. Groep voor eSports op 'high school' krijgt grote investering

Groep voor eSports op 'high school' krijgt grote investering

Ontvang een beurs via eSports

PlayVS, een start-up die een infrastructuur wil bouwen voor e-sports op high schools in de Verenigde Staten, heeft een investering ontvangen van 15 miljoen dollar van onder andere Kevin Lin, de medeoprichter van Twitch. Ook vermeldt ESPN dat professionele atleten zoals Russel Okung en Baron Davis bij leverde aan deze bijdrage.

Het doel van PlayVS is om een infrastructuur op te bouwen voor scholen in de Verenigde Staten met betrekking tot esports. Het is vergelijkbaar met een bestaand netwerk voor andere sporten zoals baseball en basketbal. Dat houdt in dat er overkoepelende regels komen en dat er competities georganiseerd worden voor scholen vanaf een centraal punt. Hiervoor werkt PlayVS samen met NFHS, het bedrijf dat hetzelfde doet voor bovengenoemde sporten.

Zo hoopt PlayVS dat e-sporters binnenkort beurzen kunnen verdienen voor een studie door hun talent voor competitieve, digitale games. Het bedrijf is opgezet door Delane Parnell, een voormalig werknemer bij een risicokapitaal-bedrijf en Rush eSports-CEO. ESPN schat in dat PlayVS op het moment rond de vijftig miljoen dollar waard is.

Wil je meer weten over de wereld van e-sports? Danny van Gend weet er van alles over te vertellen.

PlayVS

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren