1. Grote update Minecraft voegt raids en Pillagers toe

Grote update Minecraft voegt raids en Pillagers toe

Ook een nieuw wapen en een handelaar zijn te vinden

Minecrafts grote update Village and Pillage is nu beschikbaar voor de Java- en Bedrock-versie en brengt onder andere plunderaars en tien nieuwe dorpelingen met zich mee. Ook kan je een nieuwe kruisboog bemachtigen en er worden raids toegevoegd aan de game.

De nieuwe dorpelingen genaamd Pillagers zijn een stuk avontuurlijker dan de Villagers en vallen onder de slechte familie genaamd de Illagers. Onder de Illagers vallen wezens die vijanden van de Villagers zijn en op Villagers lijken.

Volgens Cory, degene die zich bezighield met het ontwerp van de Pillagers, zijn de plunderaars niet de meest snuggere wezens. “Wanneer ze een vijand willen neerschieten staan ze meteen volledig stil. Ze doen niet hun best om pijlen te ontwijken en dit resulteert vaak in eigen vuur”, zegt hij. Toen Cory het zag gebeuren dat Pillagers elkaar vaak raakten en er niet van onder de indruk leken te zijn, viel alles op zijn plek. “Het was logisch. Niet elke Illager hoeft slim te zijn.”

Pillager

De Pillagers zijn niet de enige nieuwe wezens die naar Minecraft komen. Ook de Wandering Trader is binnenkort in dorpen te vinden. Via de Trader kan je, zoals de naam al suggereert, voorwerpen ruilen. Dit varieert van bloemen en verf tot blokken mineralen en schelpen.

trader

De Villagers hebben ook meer te doen, want er komen nieuwe beroepen aan, waar ze druk mee aan de slag zijn. Daarnaast is een kruisboog toegevoegd aan het wapenarsenaal. De kruisboog is iets krachtiger dan de pijl en boog die we gewend zijn, maar houdt het minder lang uit. Dit wapen wordt meegebracht door de Pillagers en zijn, daardoor ook te bemachtigen door de speler.

Dorpen worden daarnaast nu aangevallen door Pillagers in raids. Spelers moeten hierbij het dorp verdedigen en golven met vijanden afslaan.

De Java-versie van Minecraft brengt zelfs meer met zich mee. Zo komen er vossen voor die je kippen opeten. Als je een babyvos fokt vertrouwt deze je en verdedigt je, maar hij kan wel nog steeds je kippen opeten. En daarnaast zijn er ook panda’s beschikbaar. Deze panda’s hebben verschillende persoonlijkheden en nemen ook eigenschappen van hun ouders over, mocht je ervoor kiezen deze te fokken. Beide features waren al beschikbaar in de Bedrock-versie van Minecraft.

De update is nu gratis te downloaden voor de Bedrock-versie (Xbox One, Windows 10, Nintendo Switch, iOS en Android) en de Java-versie (pc).

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren