1. GTA Online-community in rep en roer over oneerlijke bans

GTA Online-community in rep en roer over oneerlijke bans

Anti-cheat systeem doet het niet

Sommige GTA Online-spelers hebben ten onrechte een ban gekregen. Dit komt mogelijk door een fout in het systeem na de nieuwe update.

De bans zijn voornamelijk doorgevoerd in het weekend van 24 en 25 maart. Veel spelers klagen op de subreddit van GTA Online. Ze zijn verbaasd en boos en melden ten onrechte verbannen te zijn voor dertig dagen. De Super Sport-update voegde onlangs nieuwe modi en voertuigen aan het spel toe.

Een speler heeft opgemerkt dat de bans voortkomen door een fout in het anti-cheat systeem van Rockstar. Zo heeft hij met het anti-cheat systeem van Rockstar, in combinatie met zijn eigen anti-cheat systeem, medespelers geanalyseerd. Hier kwam uitrollen dat het systeem alle medespelers markeerde als modders, terwijl ze dat niet waren.

Dit is niet de eerste keer dat dit voor is gekomen. Eerder hebben ook spelers een ban gekregen, omdat ze een MSI Afterburner of een RivaTuner gebruikte. Dit zijn softwareprogramma's waarmee iemand zijn cpu kan overklokken. Rockstar heeft na deze golf van onterechte bans wel weer alles opgeheven.

Vooralsnog is er door Rockstar niks publiekelijk over de bans aangekondigd.

"Het zonder reden bannen van spelers en deze vervolgens zonder uitleg weer toegang verlenen, omdat zij fout zaten is iets waar Rockstar toch echt verbetering in moet brengen." - Pablo Bool

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren