1. GTA-maker wil 'absoluut' singleplayerverhalen blijven vertellen

GTA-maker wil 'absoluut' singleplayerverhalen blijven vertellen

In de toekomst smelten singleplayer en online multiplayer mogelijk samen

Rockstar wil graag singleplayerverhalen blijven vertellen in het Grand Theft Auto-universum.

Dat werd bevestigd in een interview van GQ-Magazine met Rockstars Tarek Hamad en Scott Butchard. Hamad antwoordde "absoluut" op de vraag of de ontwikkelaar nog interesse heeft in het vertellen van singleplayerverhalen.

Fans gaan er van uit dat de ontwikkelaar al geruime tijd aan Grand Theft Auto 6 werkt. De focus van Grand Theft Auto 5 is na release echter vooral op GTA Online, de online modus van de game, komen te liggen.

Het interview draait dan ook vooral om The Cayo Perico Heist, een recentelijk uitgekomen uitbreiding op de online modus. Deze nieuwe content is expres zo ontworpen dat spelers van GTA Online het zowel alleen als met andere spelers kunnen doorlopen. "We willen (deze structuur) doorzetten", aldus Butchard. "We willen teams en spelers die in co-op spelen respecteren, maar tegelijkertijd willen we dat solospelers er een net zo toffe ervaring uithalen."

Hoewel men in het interview dus bevestigd dat singleplayerverhalen binnen GTA blijven bestaan, lijkt bovenstaande quote te hinten naar een soort samensmelting van singleplayer- en online gameplay in de toekomst.

GTA Online

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Om even de zeiksnor uit te hangen: GTA-Maker? Rockstar is toch gewoon prima. :)
 • @Gaaiz
  Rockstar heeft meerdere teams toch?
 • @Jowy
  Jazeker! Vanwaar de vraag?
 • @Gaaiz

  Goed idee. Na Mario Maker zie ik dat wel zitten!
 • Ze willen de ervaring voor iedereen maken, mits je bij elke update weet ik veel hoeveel GTA miljoenen er tegen aan gooit om alle content te kunnen unlocken.

  GG.
 • Nou ik ben benieuwd want allebei die houser broers zijn allebei weg bij Rockstar geloof ik en dat waren de mannen die de serie heeft bedacht en geschreven. Dus als ze ooit wat gaan maken eerst maar is zien wat ze ervan gaan maken. Want ik moet eerlijk zeggen dat ik Rockstar niet heel hoog heb zitten!!
 • @rpenning

  Ze melken de mp misschien een beetje uit de laatste jaren maar verder levert rockstar toch altijd games van de hoogste kwaliteit met een oog voor detail dat ik in geen enkele andere open wereld game gezien heb. Een beetje krediet verdienen ze wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren