1. GTA Online-cheater is Take-Two 150.000 dollar verschuldigd

GTA Online-cheater is Take-Two 150.000 dollar verschuldigd

De ontwikkelaar van het programma Elusive heeft Take Two waarschijnlijk veel gekost

Johnny Perez is 150.000 dollar verschuldigd aan Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar Games. Hij heeft een programma ontwikkeld en verkocht waarmee je oneindig geld kunt verkrijgen in GTA Online. Take-Two beweert hierdoor zo’n 500.000 dollar misgelopen te hebben.

Perez verkocht het door hem ontwikkelde programma Elusive. Dit programma maakt het mogelijk voor spelers om gratis geld te krijgen, wat illegaal is. “De beschuldigde heeft in essentie meegelift op het intellectuele eigendom van Take-Two om een commercieel product te verkopen, dat Take-Two' met veel beleid en precisie heeft samengesteld, verstoort” is wat Take-Two onder andere in de aanklacht vermeldde.

Take-Two had Perez eerst verzocht te stoppen en dat heeft hij direct gedaan. Hij liet echter niks meer van zich horen en meerdere pogingen tot contact vanuit Take-Two waren tevergeefs. Ze konden er via Perez niet achter komen hoeveel geld ze door hem mis waren gelopen, dus is Take-Two naar de rechter gestapt. De federale rechtbank in New York vraagt zo'n 70.000 dollar aan juridische kosten van Perez, bovenop de verschuldigde 150.000 dollar.

Dit is overigens niet de eerste keer dit jaar dat Take-Two in de rechtszaal te vinden was. Halverwege januari hebben ze het bedrijf Pinkteron ook voor de rechter gesleept, nadat Pinkerton hen had aangeklaagd.

GTA V

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Wat is het nou? $150.000 of $500.000 + $70.000?
 • @Piet S
  $3,50.
 • @Piet S. My bad, 150.000 + 70.000 dollar.
 • @Jack O

  Ah, oke! Maar ze zijn (volgens eigen zeggen) wel 'zo'n $500.000 misgelopen'?
  Zoals nu nog in de tekst staat?
 • @Piet S. Yes, Take-Two heeft daar zelf een schatting van gemaakt. Zie de website die met het originele bericht kwam.
 • @Jack O

  Top! Thanks!
 • Tjah, niet echt medelijden met hem ofzo. Roept het totaal op zichzelf af, als je zo slim bent om een dergelijke software te creëren dan ben je ook zeker zo slim om de consequenties van de verkoop van dergelijke software in te schatten. Sukkel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren