1. GTA Online-spelers ontdekken bug waar je rijk van wordt

GTA Online-spelers ontdekken bug waar je rijk van wordt

Helaas heeft Rockstar Games uiteindelijk de bug gepatcht

GTA Online-spelers hebben flink kunnen profiteren van een bug in de game. Het was ongeveer een week mogelijk om gebruik te maken van de bug, waarmee je per paar seconden 2000 dollar binnen kon halen. Het personage Lester maakte dit mogelijk en wordt op het internet nu als held gezien.

Lester is een bekend personage in GTA Online van wie je een vliegtuig kan lenen tegen een vergoeding. Als dit om een bepaalde reden niet lukt, krijgt de speler 2000 dollar vergoed. Spelers vonden echter een manier om flink misbruik te maken van deze vergoeding. Door bepaalde acties uit te voeren, werd de vergoeding onbeperkt naar de speler gestuurd voor zo lang als ze wilden.

GTA Online

Als spelers hun auto in een loods vlak bij het vliegveld parkeerden en Lester belden, terwijl ze het gaspedaal ingedrukt hadden, werd de bug op gang gebracht. Spelers incasseerden hierdoor per paar seconden 2000 dollar tot ze de omgeving verlieten.

Rockstar Games probeerde de bug snel te verhelpen met een patch. Helaas voor Rockstar vonden spelers snel een nieuwe manier om deze bug in gang te zetten. Spelers blokkeerden twee locaties waar het vliegtuig moest spawnen. Dit zorgde ervoor dat Lester weer een vergoeding moest geven.

GTA Online

Rockstar was er uiteindelijk helemaal klaar mee en heeft de bug verholpen met een vrij simpele oplossing. Ze hebben de kosten van het lokaliseren van een vliegtuig verwijderd. Het is dus niet meer mogelijk of überhaupt nodig om een vergoeding van Lester te ontvangen.

Volgens data miner Tezfun2 zit deze bug al jaren in de game, maar komen mensen er nu pas achter. Ook denkt hij dat dit niet de enige bug is die al jaren aanwezig is. Spelers zijn al wanhopig op zoek naar meer bugs die te maken hebben met NPC’s waar je een vergoeding van kan krijgen.

Recent werd bekend dat GTA Online voorlopig nog updates krijgt. Niet geheel verrassend, omdat de game het een stuk beter doet dan de Red Dead Online-bèta.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Niet heel raar dat deze bugs ernstig misbruikt worden. De nieuwe content wordt steeds duurder en het verdienen van geld is in verhouding erg veel werk.
  • @MythicZ

    Valt mee toch Nu is het zo dat je 2x $ en xp krijg net missies.. Wanneer je dispatch missies doe krijg je 35k en ze zijn echt super kort..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren