1. GTA 5 is de grootste mediatitel ooit

GTA 5 is de grootste mediatitel ooit

Inkomsten van 6 miljard euro

GTA 5 heeft 6 miljard binnen weten te halen sinds de release in september 2013. Dat betekent dat de game nu het grootste entertainment product ooit is. Deze cijfers worden vrijgegeven door de website Marketwatch.

Deze inkomsten zijn onder andere te danken aan de 90 miljoen exemplaren die over de toonbank zijn gegaan. Vorige maand werd nog bekendgemaakt dat Rockstar 90 miljoen exemplaren had verscheept. Nu zijn die exemplaren dus ook daadwerkelijk verkocht.

De Call of Duty-games komen het dichtstbij de 90 miljoen. Zo heeft Black Call of Duty: Black Ops 24,2 miljoen exemplaren verkocht en Modern Warfare 3 26,5 miljoen.

Om even een vergelijking te maken met andere media titels. De film Avatar heeft 2,8 miljard weten binnen te halen. Zelfs met inflatie meegerekend komen films zoals Star Wars en Gone With the Wind in de buurt van de 3 miljard.

GTA V stats

GTA 5 is het meest verkocht voor de vorige generatie consoles. Zo komt het aantal Xbox 360- exemplaren op 25.5% en voor de PS3 op 32.8%. De pc moet het doen met een schamele 2.1%.


GTA V

"GTA 5 is nou eenmaal een game waar je eindeloos plezier aan kan beleven en bijna elke gamer wel in zijn kast of digitale bibliotheek heeft staan. Door de mogelijkheid om eindeloos te blijven kloten, verouderd de game niet snel."

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • 88 miljoen op consoles
    2 miljoen op pc…

    'Nuff said
  • @DeeZet

    Jammer dat er altijd van die 15 jarigen tussen zitten die een bepaald platform moeten aanvallen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren