1. GTA5 en Modern Warfare waren de populairste PS Store-games in 2019

GTA5 en Modern Warfare waren de populairste PS Store-games in 2019

Ook games als Minecraft en Fifa 20 vielen in de smaak

De meest populaire games van 2019 op PlayStation Store in Europa en de Verenigde Staten zijn bekendgemaakt.

Het gaat om de games die het vaakst zijn gedownload. In Europa was de populairste game Grand Theft Auto 5, gevolgd door Fifa 20, Minecraft, Call of Duty: Modern Warfare en Rainbow Six Siege.

In de Verenigde Staten was Call of Duty: Modern Warfare juist het meest populair, gevolgd door Minecraft, NBA 2K19, Grand Theft Auto 5 en NBA 2K20.

Op het Europese PlayStation Blog en het Amerikaanse PlayStation Blog zijn de complete top 20-lijstjes te vinden.

Call of Duty: Modern Warfare

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Blijft knap dat GTA zo goed blijft verkopen!
 • De PS moet het vooral hebben van multi-platform games en blijft daar dus voor een groot publiek de nr.1 in.
 • @Piet S.

  Nou Pietje, als je deze opmerking had gemaakt bij de Xbox dan ja. Maar veel gamers zijn toch ook echt over de streep getrokken door de vele PS exclusives (Horizon, GoW, TloU etc.). Niet alleen Nintendo is hier goed in he ;)
 • @benjaminben

  Ik denk dat je mijn opmerking verkeerd oppakt. Het is (zoals je kunt in dit artikel kunt lezen) gewoon een feit dat multi-platform games de boventoon voeren op de PS4. Ik heb niet gezegd dat exclusives het slecht doen, maar ze doen het inderdaad wel gewoon minder goed. Verder hebben deze multi-platform games er (mede) voor gezorgd dat de PS4 meer dan 100M. keer verkocht is, dus ik denk dat je Sony (of iemand anders) niet hoort klagen.

  Je las het negatiever dan dat ik het bedoelde! :)

  Verder hoop ik dat de nieuwe X keihard gaat knallen en dan vooral m.b.t. exclusives!
 • @Piet S.
  Volgens mij zijn er ook te weinig exclusieve games voor breed publiek uitgekomen voor de PS4 dit jaar. Death Stranding was een grote titel, maar spreekt niet iedereen aan.
  Ik denk dat Horizon ZD en God of War in hun jaren wel bovenaan de lijstjes stonden. Of ze boven een COD/Fifa komen is een heel ander verhaal, maar dat zal op alle platformen niet snel veranderen.
 • @Gaaiz

  Volgens mij is GoW +/- 12M. keer verkocht (in totaal, tot nu toe), dus ik denk niet dat die game ergens boven stond in 2018, maar dat maakt verder ook niet zoveel uit. Om een groter publiek (NOG meer gamers) te "lokken", is een diverser aanbod van exclusives inderdaad misschien wel wenselijk ja.
 • @Piet S.

  Nou Piet ik denk dat we toch wel allebei slim genoeg zijn om in te zien dat het een klein steekje was richting Sony ;)

  Verder heb je natuurlijk wel gelijk, een groot deel van de userbase is er vooral wegens Multi-Platform, waarschijnlijk met een lichte voorkeur voor Sony wegens de exclusives. Maar zie dit eigenlijk niet als iets slechts, je wilt immers zo veel mogelijk keuze hebben toch?
 • @Shuckles

  Ik zal je zeggen… Normaal gesproken ben ik daar niet vies van (dat weet jij ook), maar nu was het puur een observatie getrokken uit (bovenstaande) gegevens.

  Klopt. Daarom zou Nintendo nog meer mogen ondernemen m.b.t. 3rd-party support (al gaat het al iets beter dan voorheen).
 • @Piet S.

  Mwah weet niet of Nintendo zich echt heel erg moet richten op 3rd parties, de hardware van de Switch zal altijd erg achterlopen op de huidige PS/XB consoles. Dan kunnen ze zich denk ik beter focussen op toffe First party titels en Indies.

  En als het goed verkoopt komen 3rd parties vanzelf wel weer in een bepaalde vorm terug. De CoD/Fifa gamers zullen ze niet snel binnenhalen ben ik bang.
 • @Shuckles

  Niet heel erg, maar (misschien) wel iets meer, om ook mensen die vooral multi-platform games on-the-go willen spelen binnen te halen.

  En ik weet ook echt wel dat de Switch op het gebied van kracht altijd achter zal lopen op de X/PS. Dat is ook meer dan logisch als je ziet dat de Switch, qua formaat, zo'n 15x in die apparaten past… Wat dan weer nodig is voor de draagbaarheid.
 • @Piet S.

  Er zitten wel pareltjes tussen qua 3th party games. Sekiro was ook een 3th party game en won GOTY.
 • @CyberFl

  Klopt.
 • @CyberFl

  Sekiro is alleen beetje moeilijk haha. Ik heb hem weg gelegd om verdere schade aan de controller te voorkomen.
 • @Piet S. Puur persoonlijk hecht ik meer waarde aan fysiek dan digitaal. Daarom koop ik de games die ik echt fantastisch denk te vinden (waaronder de meeste exclusives) fysiek. Games die ik als snack zie koop ik meestal in aanbieding online (of fysiek welke dan ook het goedkoopste is).
 • @tielo

  Dan zitten we wat dat betreft op 1 lijn. Ook ik koop alle grote releases fysiek. Overige games wil ik ook het liefste fysiek in bezit hebben, maar als een bepaalde game fysiek echt veel duurder is, dan wil ik wel eens ene uitzondering maken en die game digitaal aanschaffen.

  M.b.t. 'digital only' games heb je helaas geen keuze…
 • Na je kan wel uit het lijstje zien dat mensen totaal geen Fortnite DLC kopen.
 • @ShadowhunterrX
  Als ik de website zo bekijk gaat het echt om hoe vaak games zijn gedownload, met een losse F2P sectie waar Fortnite op 2 staat (Apex op 1). Geen lijstje met uitgaven in-game, maar ik dacht laatste te lezen dat Fortnite 1,5 miljard euro omzet had behaald in 2019. Dus ik gok dat er echt wel wat wordt gekocht.. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren