1. Guerrilla Games verhuist volgend jaar om studio te laten groeien

Guerrilla Games verhuist volgend jaar om studio te laten groeien

Ontwikkelaar gaat in het voormalige Telegraafgebouw zitten

Guerrilla Games, bekend van onder andere Horizon: Zero Dawn, verhuist volgend jaar naar het voormalige Telegraafgebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam.

Guerrilla zit al geruime tijd aan het Rembrandtplein, maar heeft daar te weinig plek om te groeien. De studio heeft nu zo'n 250 medewerkers en dat moet groeien naar zo'n 400 werknemers.

Het voormalige Teleraafgebouw wordt op dit moment verbouwd door de eigenaar. Begin volgend jaar gaat Guerrilla vijf verdiepingen, wat neerkomt op 7300 vierkante meter, huren.

Hermen Hulst van Guerrilla Games is blij dat men het kantoorgebouw heeft gevonden, zo meldt hij tegen Het Parool: "Ik zoek al drie, vier jaar naar groeiruimte. Maar dat is in Amsterdam nauwelijks nog te vinden. Dit wordt de uitvalsbasis voor Guerrilla. We gaan het helemaal naar onze hand zetten. Ik hoef me zeker de komende tien jaar geen zorgen meer te maken over onze huisvesting. Het idee is dat we hier nooit meer uitgaan."

Hulst laat weten dat de groei er tevens voor moet zorgen dat games sneller af zijn. "Aan Horizon hebben we 6,5 jaar gewerkt, dat is uitzonderlijk. We willen eens in de twee, drie jaar games uitbrengen, zowel nieuwe titels als games op basis van bestaande titels."

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Groeien naar 400 werknemers. Uit nieuwsgierigheid, hoeveel werknemers hebben een Rockstar, Dice of CD Project Red ongeveer?
 • @Silverwolf

  Als ik LinkedIn moet geloven heeft Rockstar er ongeveer rond de 3000. En cd projekt red ongeveer 500.
 • @Meta_coola Maar Rockstar heeft meerdere vestigingen over de hele wereld als ik hun wiki mag geloven. En 250 zijn vaste medewerkers maar tijdens full production werken er zo'n 1000 mensen aan een game, vooral outsourcing. Horizon is dus niet met "maar" 250 mensen gemaakt.
 • Rockstar is een uitgever en niet een ontwikkelaar.

  Rockstar heeft als uitgever verschillende studios, zoals bijvoorbeeld Rockstar North, Rockstar San Diego etc.

  Als je Rockstar vergelijkt met Guerilla dan ben je een uitgever met een ontwikkelstudio vergelijken. Dat is hetzelfde als EA vergelijken met Guerilla.
 • @CerandoX.nl

  Volgens mij zijn alle ontwikkelstudio's van Rockstar verantwoordelijk voor GTA 5, vandaar dat ik ook naar de aantallen van Rockstar vroeg.
 • @Silverwolf Nee hoor zeker niet alle. Rockstar North is lead en wordt bijgestaan door een aantal andere Rockstar Studio's. Red Dead Redemption 2 is wel een volledige in samenwerking met verschillende, maar daarvan werken ze ook niet allen aan Red Dead Redemption 2. Er zijn al studios die weer werken aan GTA VI.
 • lekker bezig!
 • Dat zal een aardige maandelijkse rekening zijn voor de huur.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren