1. Gelekte video toont halfuur aan gameplay van Assassin's Creed Valhalla

Gelekte video toont halfuur aan gameplay van Assassin's Creed Valhalla

Zolang de video nog te zien is tenminste

Gisteren is er een video met een halfuur aan gameplay van Assassin's Creed Valhalla gelekt.

Het is niet bekend hoe de gameplay uit is gelekt. De video wordt regelmatig offline gehaald door de uitgever, maar op moment van schrijven is de gameplay via deze Facebook-pagina te bekijken. In de video is onder andere te zien hoe spelers als Viking door een dorp lopen en de zee op gaan.

Assassin's Creed Valhalla speelt zich in de negende eeuw af en bevat Noorwegen en Engeland als speelbare locaties. Valhalla introduceert nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om eigen nederzettingen uit te bouwen en macht en invloed te verkrijgen. Ook kunnen spelers nu in elk hand een ander wapen gebruiken. Het is, net als in Assassin's Creed Odyssey, ook mogelijk om als vrouwelijk personage te spelen.

Assassin’s Creed Valhalla komt eind dit jaar uit op Xbox Series X, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc.

assassin's creed valhalla

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • We moeten nog even de hogere kwaliteit afwachten maar wat ik van de gameplay zie zijn er weinig stappen gemaakt. En dat is zonde. Op dit moment zijn er vind ik betere open wereld games dan deze te koop of komen er binnenkort aan. Breath of the Wild, RDR2 maar ook Cyberpunk 2077 ziet er in alles beter uit dan dit. Maar straks voor 25 euro dan heb ik er misschien nog wel plezier mee. Maar ik ga niet meer een AC voor full price kopen. Zonde omdat ze hun eigen dienst hebben dat de ubi games na een jaar niet op gamepass verschijnen. Want dan had ik daar gewoon op gewacht. En als laatste hoop ik niet dat alles wat Ubisoft qua gameplay laat zien zondag in het digital even zolang duurt. Want dan worden het A weinig games. of B een hele lange show. Ik denk zelf dat Ubisoft een gedeelte van deze demo toont en na het event de volle demo showt.
 • Ik heb maar 10 minuutjes gezien ( de rest zie ik zondag wel) het ziet er uit als een natuurlijke evolutie van Odyssey, ik ga niks spoilen maar ik heb toch echt wel al een aantal subtiele veranderingen gezien. Zodra ik die €200 collectors edition voor PS5 kan pre orderen doe ik het meteen.
 • @Meta_coola Ja ik wil wel even de hogere resolutie zien. Maar ben blij voor je dat je het er tof vind uitzien al was ik eerder verbaast als jij had gezegd wat is dit slecht haha. Maar je bent wel de grootste Ac fan die ik ken.
 • @smaakmaker

  Dit is toch niet een positief verpakte sneer hè? :P :P:P

  Maar idd Meta, we lopen wel eens met je te dollen (vraag je soms ook een beetje om) maar het is alleen maar mooi dat je zoveel schik van deze franchise hebt. Jij kunt soms kinderlijk enthousiast bij games zijn, ik baal ervan dat dit uit mijn systeem is. Want games kunnen spelen met een wat kinderlijke/jeugdige mindset is echt fantastisch. Ik vind games nu gewoon 'tof' of 'leuk' , maar vroeger was een game soms een fantasievolle verlenging van mijn eigen realiteit (net als een boek dit kon zijn). Ik weet nog dat ik in Zelda MM helemaal ondergedompeld raakte in Clocktown, ik was echt gefascineerd door de sfeer en droomachtige setting. Ook dacht ik dat dit dorpje de totale spelwereld van de game was. Mijn mind was blown toen ik erachter kwam dat heel Termina nog aan mijn voeten lag… Dat soort ervaringen doe ik nu gewoon niet meer op. Helaas. Maar ik heb het idee dat jij, Meta, dit nog wel op een zelfde wijze kan beleven. Good4joe!

  Geniet ervan straks!
 • @benjaminben

  Oh nee hoor haha😜 vind zijn positieve insteek top. Alleen hij slaat qua Ac vaak door.
 • @smaakmaker

  goedzo Kaas, lekker positief blijven. Al kan ik je kritische houding ook wel waarderen hoor, vaak onderbouw je het tenminste. Daar kunnen heel wat mensen iets van leren.
 • @benjaminben

  Thanks voor het compliment
 • @benjaminben
  Ik onderbouw helemaal niks! Dat een ander mij niet begrijpt is niet mijn probleem!

  Grapje natuurlijk haha
 • @blue_blade_3

  ik wilde dat de rest van de wereld kon denken zoals jij. Zou een hoop shit schelen, denk-ie-nie? :P
 • @Meta_coola

  Volgens mij heb jij een enorm goede baan, of heb ik dit mis? Als ik kijk hoeveel (ook net nieuwe) games je speelt en dergelijke, das voor mij echt niet te betalen man :P. Dan hou ik geen geld over :P . Gun het je van harte hoor, daar niet van. Maar vroeg het mij gewoon af.
 • @benjaminben

  Nouja 1 AC per jaar en verder een handjevol games valt toch best wel mee?
 • @Shuckles

  naar mijn ervaring heeft hij praktisch alles gespeeld, hij kan bijna overal over meepraten voor mijn gevoel. Ik bedoel er niets mee hoor, vraag me gewoon af hoe hij 't doet :P Ik heb het geld iig niet voor ;) Ik koop praktisch alles bij ultieme prijsverlagingen. 200 euro voor deze collectors editie, dat heb ik net over voor een console. En gamen is echt een grote hobby van mij.
 • @benjaminben

  Valt wel mee, ik koop enkel de collector edities van AC de rest van games koop ik de standaard versie en ik leen ook veel games van vrienden
 • @Meta_coola

  … die veranderingen moeten dan heel subtiel zijn haha. Vond de weg die men insloeg met AC Origins en Odyssey gewaagd, maar geslaagd (ben overigens groter fan van Origins dan van Odyssey). Had persoonlijk meer veranderingen in Valhalla verwacht: dacht op basis van eerdere interviews dat ze een soort tussenvorm tussen de 'originele' AC games (i.e. stealth) en die 'nieuwe' AC games (i.e. hack and slash ala Origns en Odyssey) wilden bereiken, maar deze (matige) footage ziet eruit als een voortzetting van Origins en Odyssey. Natuurlijk is dit een work in progress, maar ik zie nog geen grote verbeteringen/veranderingen. Sterker: ziet er wat mij betreft nu nog uit als een downgrade op Origins en Odyssey…
 • Als ik in de eerste seconden in een pubquiz moest beantwoorden welke game dit is, dan had ik in eerste instantie The Witcher 3 geroepen. Wanneer je beter gaat kijken is dat natuurlijk niet zo, maar wellicht zijn er wat elementen naar Valhalla meegenomen (wat absoluut niet negatief hoeft te zijn).
 • Had interesse in de game nadat ik hoorde van welk tijdperk het afspeelde. Nu ik gameplay beelden heb gezien…. dan sla ik de game over. Ga me dan toch lopen door ergeren aan het zwevende vechtsysteem. Een liggende hond dood maken terwijl met je bijltjes er overheen loopt te zwaaien als een dronken aap zonder impact.
 • Waarom kunnen ze bij Ubisoft de animaties voor het paard nooit eens updaten? Alsof ze het zelfs niet meer proberen. Ik bedoel, ik zou me als ontwikkelaar schamen om een game te releasen waarin de animaties al jaren hetzelfde zijn, terwijl andere grote studio's meer en meer details toevoegen.

  De persoon in kwestie bakte er niet zo veel van, dus ik hoop voor hen dat ze bij de officiële reveal wat gameplay kunnen laten zien van iemand die niet zo loopt te stuntelen. Het lijkt meer van hetzelfde, en zelfs de Spartan Kick zit er weer in (zucht), dus ik denk dat deze geen day one wordt voor mij.

  Ik wil het zeker niet afkraken, maar ik had er meer van verwacht, zeker omdat het team van Origins achter de ontwikkeling zit. Het is vooral jammer dat Ubisoft het precies kan permitteren om niks innovatief meer te maken. Drie keer dezelfde game, per Assassin's Creed-verhaal, gewoon met wat kleine veranderingen. Mensen kopen het toch, dus waarom zouden ze?

  Jammer in mijn ogen omdat:

  - De paarden al hetzelfde zijn sinds AC 2
  - De combat nog steeds hetzelfde is sinds AC Origins
  - De rpg-elementen nog steeds even nutteloos lijken als bij AC: Odyssey
  - Grotere wereld dan AC: Odyssey (in hemelsnaam, waarom?)
  - Interface helemaal hetzelfde als bij AC: Odyssey
  - Spartan kick (weeral?)
  - Meer van hetzelfde

  Ik hoop écht dat ze het tegendeel kunnen bewijzen binnenkort. Ik keek echt uit naar deze game. Kopen zal ik 'm sowieso wel doen, maar wss wel na een prijsdrop.
 • @Mister Frowdo
  Ja als je eenmaal de ballen van een digitaal paard hebt zien krimpen kan je moeilijk terug maar wat het voorheen was natuurlijk!
 • @blue_blade_3

  Daar heb ik dan ook vooral naar gekeken toen ik RDR II speelde.
  Ballen worden groter… en weer kleiner! En weer groter!


  Uuuuuuren genieten!
 • @Mister Frowdo

  … not my proudest fap.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren