1. Verwacht geen grote update voor Halo 5 op Xbox Series X

Verwacht geen grote update voor Halo 5 op Xbox Series X

Reguliere backward compatibility-voordelen gelden wel

In tegenstelling tot Halo: The Master Chief Collection, ontvangt Halo 5: Guardians geen grote Xbox Series X-update.

Dat heeft ontwikkelaar 343 Industries gecommuniceerd via Halo Waypoint. "Na de aankondiging van vorige week krijgen we veel vragen over hoe Halo 5 speelt op de nieuwe consoles", zo legt community manager John 'Unyshek' Junyszek uit. "Halo 5 krijgt niet dezelfde optimalisaties voor Xbox Series X en Series S als MCC, maar eigenaren van de next-gen hardware gaan nog altijd de voordelen van snellere laadtijden en consistent hogere resoluties zien."

Vorige week werd een update voor Halo: The Master Chief Collection aangekondigd waarmee de collectie op Series X en Series S in 120 frames per seconde loopt. Op Series X draait de collectie in 4K, op Series S in 1080p. Voor Halo 5 geldt dit dus niet, maar de reguliere voordelen van backward compatibility gelden dus wel.

Halo 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Misschien omdat gewoon alle handjes nodig hebben om Halo Infinite te fatsoeneren. Daarnaast kunnen ze al veel winst behalen als ze de game al schaalbaar hebben gemaakt voor de XOX.
 • @CerandoX.nl
  Zou wel fijn zijn als er een vergelijkingsvideo komt van Halo 5 op de One X en Series X. Veel games al voorbij zien komen, maar deze (nog) niet.
 • @CerandoX.nl Halo 5 kreeg al een upgrade voor de 1X waarbij die dynamisch naar 4K/60 ging.

  Ik verwacht dat de 4K gewoon niet meer dynamisch is maar vast 4K en dat de 60 frames locked blijven, dus extra werk is idd overbodig, dat ze zich maar met Infinite bezig houden.
 • De dynamische resolutie verbeteren had een kleine moeite geweest lijkt me. Het was een fuzz-fest als je een paar meter voor je uitkeek op de vanilla One, maar op de One X was deze dynamische resolutie al redelijk terug geschroefd en daardoor ook in de verte een behoorlijke showpiece.
  Buiten de technische staat is het voor mij sowieso de minste Halo, dus kan er niet wakker van liggen. De campaign was eigenlijk alleen leuk in co-op en al helemaal op Legendary waar sommige stukken bijna niet te doen waren, omdat je vijanden geen oog hadden voor je 3 metgezellen en alleen gefocust waren om jou te killen.
 • @SmartTies
  Is het niet zo dat de Dynamische resolutie juist "automatisch" werkt, en dat er daarom geen patch nodig is om op 4K/60fps te draaien? Zoals Mr. Happy hier boven ook aan geeft.
 • @Gaaiz
  Ik weet niet of die dynamische resolutie gestremd is tot een bepaalde grens om oneffenheden te voorkomen. Met framerate veroorzaakt dat over het algemeen boven de 30 geen hinder, maar met resolutie durf ik niet te zeggen. Ik vind het wel frappant dat er nog geen vergelijkingsvideo's zijn van een Halo 5 op de Series X. Dat is toch wel grafisch een paradepaardje. Misschien, net als Forza Horizon 4, is deze nog niet speelbaar op de Series X.
 • @SmartTies
  Wat ik begreep is dat games in batches beschikbaar werden gesteld aan de testers. Of inmiddels alles "open" staat kan ik niet vinden.
 • Deze hadden ze echt in de mcc moeten doen.
 • Ze zullen alle tijd en mankracht wel goed kunnen gebruiken voor halo infinite.
  Benieuwd wanneer die game komt. Volgende trailer (inc raytracing) tijdens E3 periode 2021? (Ik zeg periode want ik weet niet eens of E3 nog doorgaat)
 • Is ook niet nodig zal nu full 4k60 zijn

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren