1. Halo Infinite krijgt toch splitscreen voor vier spelers

Halo Infinite krijgt toch splitscreen voor vier spelers

Releasedatum nog niet bekend

Gamestudio 343 Studios heeft tijdens een livestream bekendgemaakt dat Halo Infinite daadwerkelijk splitscreen voor vier spelers krijgt. Een verdere releasedatum is nog steeds niet bekend.

De vermoedens over splitscreen in Halo Infinite is nu bevestigd door 343 Studios. De feature ontbrakt in Halo 5, tot veel ongenoegen van gamers, maar keert dus terug naar serie. De gamestudio zegt in de stream te werken met de nieuwe Slipspace Engine die succesvol getest is voor Halo Infinite. Daarbij wordt gezegd dat de ontwikkeling voor de pc-versie een prioriteit is. Voornamelijk het implementeren van een nieuw anti-cheat-systeem is één van de nieuwe features die gebruikt gaat worden voor de pc-versie.

343 Studios kijkt met het ontwerpen van cosmetische voorwerpen naar Halo Reach, die cosmetische items op een uitgebreide manier aanpasbaar maakt. Bekijk voor meer details de volledige stream van 343 Studios.

Halo Infinite

Halo Infinite komt exclusief uit voor de Xbox en pc. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Halo en Gears waren voor mij console-sellers. Helaas maken MS en 343 studios deze generatie zoveel fouten (MCC, H5, alle exclusives naar win10 etc.) dat deze game, voor mij, gaat bepalen of de volgende xbox in huis komt.
 • @Bware Waarom zie je Halo 5 en games naar Win10 als fouten? Gewoon even benieuwd.
 • @MythicZ

  Games naar Win10 maken naar mijn mening het 'Xbox brand' nietszeggend. Ik speelde gears 4 op PC en Xbox, waarna het voor mij vrij duidelijk was wat de voorkeur kreeg. Nu de multiplayer cross-platform is kun je zien wat het voordeel is van een muis en keyboard. Wellicht wordt Halo infinite niet een cross-platform titel (please), maar dan is er alsnog een platform waar de game er beter uitziet en naar alle waarschijnlijkheid beter speelt.

  Halo 5 was voor mij een teleurstelling vanwege de magere playlists en de waardeloze implementatie van een competitief systeem.

  Edit:
  Ik zat er net nog even over te denken. Ik denk dat een goede vergelijking de steam-machines zijn, maar dat is mijn mening
 • @Bware Oke, dat kan. Ik heb ook de mogelijkheid om op de PC te spelen, maar ik vind op de consoles spelen toch fijner. Ik speel ook beter op de consoles dan op de PC, kwestie van gewenning denk ik. Dus ik zie de 'dubbele' library ook niet als een slecht iets.

  En ik vind persoonlijk het competetieve systeem van Halo 5 eigenlijk wel prima, maar ik kan ergens wel begrijpen dat niet iedereen het fijn vind. Ik vind sws wel fijn dat de multiplayer van Halo 5 erg goed is. De playlists zijn daarentegen erg karig inderdaad.
 • @Bware
  De multiplayer van Halo 5 vond ik dan weer subliem. De engine is een van de betere qua online gaming, in tegenstelling tot die van bijvoorbeeld COD.
  De single player was wel teleurstellend.. Vorige delen heb ik diverse runs gespeeld, waar het bij Halo 5 absoluut niet het geval was. Misschien nog een keer alle delen spelen voor de release van Infinite..
 • @Gaaiz
  Wat is er precies zo goed aan de engine voor online multiplayer?
 • @CerandoX.nl
  Een paar puntjes;
  -Strakke 60 fps zonder enige hikjes door perfecte dynamic scaling
  -Hoge en stabiele tickrate van servers
  -Hitboxes zitten strak op de players en wijken niet af
  -Mechanics zijn tot de kleinste details "gefinetuned".
  -Competitief level design
  -Veel ondersteuning en investering voor kampioenschappen
  -Alle mappacks zijn gratis uitgebracht

  Los daar van maken het verhaal van de singleplayer, gebrek aan splitscreen (een MUST) en gemis van een paar klassieke gamemodes dit niet de beste Halo. Maar qua techniek was ik vanaf de beta al zwaar onder de indruk.
 • @MythicZ
  Waarschijnlijk een goede PC in huis en daarvoor geen Xbox nodig als alles toch naar de PC komt. Klinkt logisch niet.
 • @ShadowhunterrX
  Op zich wel maar niet iedereen heeft zin om met een pc aan de haal te gaan. Houd het daarom liever bij de console. Maar idd heb je een dikke pc dan is je bibliotheek voor xbox daar ook aanwezig. Maar zie het zelf niet echt als een negatief iets.
 • @ShadowhunterrX
  Om fatsoenlijk op 4K te spelen (max settingss nieuwste games) heb je een 2080 Ti nodig van 1200 euro. Ik wachte op de nieuwe Nvidia-kaarten, maar dit vind ik toch wel veel te veel geld.
 • Halomaal top!
  2 player splitscreen was ook goed genoeg.
 • Waarom de "toch" in de titel? Er is nooit aangegeven dat dit niet zou gebeuren, en zelfs dat ze hier juist op gingen focussen.
  Heb veel vertrouwen en deze titel en heb helemaal zin in een nieuwe Halo! Vooral dus samen split screen de campaign doorknallen.
 • De titel waar ik het meest naar uitkijk. Terug naar hetgeen wat de franchise groot heeft gemaakt en geen slappe gelimiteerde campaign.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren