1. Halo Infinite moet toch wel in 2021 en op Xbox One uitkomen

Halo Infinite moet toch wel in 2021 en op Xbox One uitkomen

Eerdere geruchten lijken niet te kloppen

343 Industries heeft opnieuw bevestigd dat Halo Infinite in 2021 uitkomt en ook op Xbox One verschijnt.

Eerder deze week deden er geruchten de ronde dat Halo Infinite mogelijk pas in 2022 uitkomt. De game werd eerder deze zomer uitgesteld - oorspronkelijk had de shooter eind dit jaar als lanceringsgame voor de Series X moeten uitkomen.

John Junyszek, de community manager van 343 Industries, laat nu op social media weten dat het spel toch echt in 2021 uit moet komen. Ook drukt hij geruchten over de annulering van de Xbox One-versie de kop in. Het spel staat gepland voor Xbox Series X, Xbox One en pc, en die systemen moeten volgens Junyszek niet veranderen.

Hoewel dit tussen nu en de lancering natuurlijk nog kan veranderen, moet de herbevestiging van 343 Industries fans wat geruststellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Je hebt een game 5 jaar in ontwikkeling en dan kom je hier mee. Wat een zooitje bij 343.
 • @CerandoX.nl

  Je kan het ook van de positieve kant bekijken en bewonderen dat ze de ballen hebben om de game uit te stellen.

  Er staat genoeg op het spel.
 • @Dabilahro
  Ze moeten wel en als ze de ballen hadden gehad, dan hadden ze dat voor de reveal gedaan. Niet nu het min of meer niet anders kan. Dan nog is de game 5 jaar in ontwikkeling, wat meer dan genoeg zou moeten zijn. Grafisch zou de game gelijk moeten zijn aan een Cyberpunk.
 • @Dabilahro
  Ze hadden helemaal geen ballen want ze zouden de game uitbrengen bij launch zonder raytracing. Het zijn de moordende reacties waardoor ze niet meer anders konden. Als ze nu geleerd hadden en ballen hadden, dan stelde ze uit tot 2022 en lieten ze xbox one support vallen
 • @CerandoX.nl
  Ben er ook een beetje bang voor dat er van alles speelt intern, al hoop ik natuurlijk van niet. Maar houd er ook rekening mee dat ze dus een nieuwe engine hebben moeten bouwen.
  Paar maanden terug had ik nog alle vertrouwen in die nieuwe Slipspace engine, maar na de demo ben ik op grafisch gebied wel wat teleurgesteld. De gameplay zag er nog steeds goed uit.. Dus ik heb nog vertrouwen in een positief resultaat. :)
 • @Gaaiz ik verwacht ook eigenlijk dat de volgende game die op deze engine draait, pas echt goed alle mogelijkheden gaat benutten. Dit hebben we ook bij andere engines vaak gezien.
 • @Gaaiz
  Ze hebben geen nieuwe engine gebouwd, dat is gewoon marketing gelul. Ze gaan echt niet de engine die ze hebben weggooien en opnieuw beginnen. Het is gewoon een gemodificeerde Halo 5-engine met een nieuwe naam. Waarschijnlijk hebben ze er wel zoveel aan moeten verbouwen dat het die nieuwe naam ook wel waard is, maar dat is een ander verhaal.

  Ik denk ook dat het wel goed gaat komen hoor, maar het is natuurlijk wel jammer. Ik koop echter nog steeds wel een XSX denk ik.
 • @CerandoX.nl
  Kijkend hoe de game er uit ziet en hoe NPC's bewegen denk ik dat dit volledig los staat van Halo 5. Tuurlijk zullen bepaalde elementen uit vorige delen gebruikt worden, maar de basis is geheel op de schop gegaan.
 • @Gaaiz
  De basis is nou juist gewoon de Halo 5-engine, met nieuwe features er boven op voor "next gen" en geschikt gemaakt voor "open world".
  Nieuwe of andere animaties zegt niet veel over de engine, kijk maar naar UE4, die voor diverse projecten wordt gebruikt. Unreal Engine 5 is trouwens ook een vernieuwde UE4, geen compleet nieuwe engine.

  Trouwens sowieso vind ik het gelul over "nieuwe" engines nergens op slaan. The Last of Us (2) ziet er fantastisch uit en het interesseert ons niet op welke engine die draait. Zo beoordeel ik liever games en Halo Infinite komt niet eens in de buurt van die grafische kwaliteit.

  Verder vind ik het prima als jij denkt dat ze de engine van de grond af opnieuw hebben opgebouwd hoor.
 • @CerandoX.nl
  Heb je iets van een bron, of is dit simpelweg een aanname van jouw kant welke je neer zet als feit? Alle bronnen die ik vooralsnog gelezen hebben stellen dat de engine "compleet" opnieuw is opgebouwd. Als je dat té letterlijk gaat nemen kun je zeggen dat alles ergens op gebaseerd is, "want het is ook in taal "x" geschreven".

  Tuurlijk zullen ze bepaalde stukken code hergebruiken, maar wat jij stelt is het andere uiterste. En je laatste zin is een beetje jammer. Alsof ik naief in een verkooppraatje ben getrapt en het allemaal beter moet weten. Dus jouw bijdrage zonder enige bron zou ik gelijk moeten accepteren, in plaats van de officiele communicatie?

  Als het alsnog een veredelde Halo 5 engine is wil ik me hier met alle liefde op inlezen, maar kom dan met iets..
 • @Gaaiz
  https://www.youtube.com/watch?v=8qqGrIFlgXQ&feature=youtu.be&t=2106
 • @CerandoX.nl
  Kijk, daar heb ik wat aan. Er wordt precies aangegeven wat ik (en jij) hierboven aan gaf. Ze hebben niet alles opnieuw gebouwd, maar wel stukken van vorige games (waaronder uiteraard Halo 5) geimplementeerd. Of de basis de Halo 5 engine is vind ik nog discutabel, maar je punt is een stuk sterker. Wat stukken uit de video:

  "There are still some foundations. It wasn't a complete and total rebuild. It was a teardown of certain systems that didn't allow us to scale out to the places that we wanted to be. There's definitely still code and foundation that came from but uh (??, ik gok Halo 5). For an engineer who was on five and saw this would be a pretty foreign set of systems"

  De engineer daarop geeft aan dat ze graag stukken uit vorige delen pakken en in de "nieuwe" Slipspace engine stoppen.

  "We like to take the existing stuff that we've build for Halo 5, and we like to bring it online inside the Slipspace engine and all the new tech that we've build. So we can ensure we're building things and aren't just starting all over form scratch."

  Geeft een stuk meer duidelijkheid, ookal zijn dit de gebruikers van de engine en niet de ontwikkelaars.

  Later in de video komt er ook een hoop interessants voorbij. Vooral jammer om te horen dat de "opt in" om te testen waar ze het in december 2018 (!!) nooit het publiek bereikt heeft. Dat zegt eigenlijk ook een hoop over het proces intern..

  Zal ergens later als ik tijd heb de gehele video bekijken. Bedankt voor de link!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren