1. Halo Infinite uitgesteld naar 2021

Halo Infinite uitgesteld naar 2021

Een van de redenen is het coronavirus

Halo Infinite is uitgesteld naar 2021. De game lanceert daardoor niet meer gelijktijdig met de Xbox Series X eind dit jaar.

Dat heeft 343 Industries via social media laten weten. "We hebben de moeilijke beslissing gemaakt om onze releasedatum naar 2021 uit te stellen, zodat het team genoeg tijd heeft om een Halo-ervaring te leveren die aan onze visie voldoet", aldus studiohoofd Chris Lee.

Volgens hem ligt het uitstel aan diverse redenen, maar hij noemt specifiek het coronavirus als een oorzaak van moeilijkheden tijdens de ontwikkeling. Hij bedankt fans voor hun begrip en laat blijken dat hij begrijpt dat het voor veel gamers moeilijk te verkroppen is.

Halo Infinite zou in eerste instantie ergens eind dit jaar op Xbox Series X, Xbox One en pc verschijnen. De multiplayer van Halo Infinite wordt free-to-play. De Xbox Series X moet in november dit jaar lanceren, zo heeft Microsoft vanavond aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heel erg jammer. Dit moest een systemseller zijn voor Microsoft. Aan de andere kant wel goed aangezien er duidelijk nog genoeg verbetering in zat.
 • Jammer de bammer. Hopelijk zijn de problemen niet al te heftig en gaat het om wat maandjes uitstel om te "perfectioneren".
 • Dat ze het durven uit te stellen en niet een minder product uitbrengen omdat ze het nou eenmaal met de console willen lanceren, vind ik wel te prijzen. Maar de launch line up was al dun qua exclusives, hopelijk hebben ze nog wat achter de hand.
 • Ja maar…… alleen Nintendo heeft last van COVID-19. Dit kan niet.
 • @Newgamessuck

  Ik wed dat hij jouw comment nog leest ook… 😂
 • Was te denken. Zal uiteindelijk wel de beste beslissing zijn. En gelijk bij launch ook ray tracing dan..
 • Na al dat commentaar over de graphics (wat me nog steeds niets boeit) en de impact van het coronavirus, een begrijpelijke keuze.

  Wel erg jammer dat er nu geen echte, dikke, vette klapper als XSX launchgame uitkomt. Of zie ik er 1 (of meer) over het hoofd?
 • @PietS.
  Er blijft vrij weinig meer over ja, maar toch ga ik 'm halen. Een aantal games ben ik aan het "opsparen" voor de Series X en PS5. Voor de grafische upgrade (heb ook geen PS4 Pro), maar ook vanwege de gigantische laadtijden van sommige games als RDR2.

  En nu alle content van Destiny 2 straks is inbegrepen bij Gamepass en er bij release een grafische upgrade + 4K60fps komt voor de Series X ben ik bang dat er een oude verslaving terug komt.. :)
 • @Gaaiz

  O ja, over het algemeen is er zeker meer dan genoeg te spelen, maar ik hou het (voorlopig) bij m’n X1S.
 • @PietS.
  Opgewarmde console releases van Gears Tactics en Flight Simulator is denk ik dan het first party aanbod. Heb best zin om beide games te spelen, maar dat is niet wat je zou willen voor een nieuwe console launch… Beetje karig.

  Verder wat AA timed exclusives als The Medium en wat indies. En persoonlijk spaar ik ook wat games op, net als Gaaiz zegt. Cyberpunk bijvoorbeeld.
 • @PietS.
  Ik hoop nog op een verassing, maar zie het niet gebeuren. Dus zowel Sony en Microsoft mogen even wachten tot ze een noemenswaardige titel hebben uitgebracht voordat ik er geld aan uit geef.
 • Aan de ene kant heel jammer aan de andere kant ben ik toch druk met cyberpunk bezig op de seriesX.
 • @iRayneNL
  juist dat zal voor mij ook gelden. Wil eigenlijk wachten tot de echte next gen upgrade beschikbaar komt maar vrees dat ik die toch direct wil spelen. En de verwachting die ik heb is dat ik daar als hoofdmaaltijd wel tot februari mee bezig zal zijn.
 • Jammer natuurlijk, maar wel begrijpelijk.
 • Volledig te begrijpen, maar toch wel een aardige knal voor de Series X. Ik vind persoonlijk dat Halo Infinite minstens moet launchen met de Raytracing geïmplementeerd. Denk dat dat de vlakke belichting van de game echt op weg helpt.
 • Weinig consoles die ooit met een system seller gelaunched werden, maar het blijft wel jammer ondanks dat het de correcte beslissing is.
 • De beslissing is wss juist, maar……Dit is wel pijnlijk. Het is dat sony ook niet echt een hele grote topper op launch heeft dat ze er mee weg kunnen komen. Spiderman is meer een soort van remaster met uitbreiding dlc zoals ik het begrijp.

  Jammer dat de launches (naar mijn mening) van de next gens nogal karig zijn. Ik verwacht verkopen die wel gaan tegenvallen eigenlijk. Uiteindelijk zodra de echte heavy hitter games uitkomen zal het wel losbarsten.

  Als Nintendo het slim aanpakt…gooi de prijs omlaag tijdens te holidays….
 • @Newgamessuck Miles is een op zichzelf staande game. Anders had je kunnen zeggen dat een Spiderman 2 ook niets meer is dan een DLC.

  En onderhand is gebleken dat alleen al Spiderman groot genoeg is om voor te lopen op de concurrent, en dan heb ik nog de andere games niet meegerekend.
 • @Snake_NL

  We gaan het zien. Ik vraag het me af. Er is veel onduidelijkheid over en waar rook is, is vuur. Waarom moeten ze het origineel helemaal toevoegen op de disk? Zouden ze dat doen als Miles een voledig opzichzelf staande full game is?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren