1. Halo Infinite wordt niet op The Game Awards getoond

Halo Infinite wordt niet op The Game Awards getoond

Ergens in de komende weken moet wel een update rondom de game volgen

Er worden geen nieuwe beelden van Halo Infinite tijdens The Game Awards uitgezonden.

Dat meldt Brian Jarrard, community director bij ontwikkelaar 343 Industries, op Reddit. Elke december worden The Game Awards uitgezonden, waar niet alleen awards aan games worden uitgereikt, maar ook veel nieuwe trailers van aankomende spellen worden uitgezonden. Om teleurstelling te voorkomen, heeft Jarrard gemeld dat fans niet op Halo Infinite hoeven te hopen.

"Het kost enorm veel werk om een demo of iets dergelijks voor The Game Awards in elkaar te zetten", aldus Jarrard. "Dat zou onze mijlpalen voor de feestdagen in de weg staan. Ik weet dat het moeilijk is om te wachten, maar het team gaat deze extra tijd zoveel mogelijk benutten. We zijn van plan om ons in de toekomst op ons best te tonen en meer transparantie en dialoog te bieden."

Toch hoeven fans niet geheel teleurgesteld te zijn: "We hopen dat we in de komende paar weken een flinke update kunnen geven, zodat we na de feestdagen deze reis opnieuw kunnen beginnen." Wat er precies onder die update valt, is niet bekend.

Halo Infinite had eigenlijk op de lancering van Xbox Series X en Xbox Series S vorige week beschikbaar moeten zijn. Deze zomer werd de game onthuld, maar reacties van gamers waren wisselvallig. Microsoft besloot het spel uit te stellen naar volgend jaar. The Game Awards worden dit jaar op 10 december uitgezonden.

halo infinite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind het nog altijd erg jammer dat dit zo gelopen. Alles leek "perfect" te gaan. Eerdere trailers zagen er fantastisch uit, waren ook erg mysterieus en het hele sfeertje voelde gewoon zoals Halo moest zijn.
  Maar toen de gameplay trailer… Qua gameplay zelf vind ik nog steeds dat het er niet slecht uit zag, maar op grafisch gebied een "ramp". De popin textures waren al zeer duidelijk te zien, en diverse vijanden hadden amper details.
  Maandje later nog Halo 4 gespeeld welke er (en ja, het is geen open wereld) er al beter uit zag (en dat was een 360 game!). Hopelijk krijgen we met de "openheid" te horen wat er nou gebeurd is en kunnen ze nu met o.a. Joseph Staten de boel op orde krijgen.
  De release zal nog wel even op zich laten wachten..
 • @Gaaiz

  Ze hebben het te snel willen rushen, en dachten dat fans dit wel zouden accepteren. Maar ze hadden het fout.
 • @LosPilotas Ah oke. Wat een geluk hebben wij dat jij hier zoveel informatie over hebt en dit met ons wilt delen. Tof!
 • @LosPilotas
  Dit heeft niets met rushen te maken. De game was giganatisch lang in ontwikkeling. Wel wederom een voorbarige conclusie van jouw kant.. Wat ik begrepen heb zijn er twee grote factoren:
  -Veel ontwikkelaars hadden tijdelijke contracten, waardoor er veel "churn" was. Hierdoor moesten keer op keer processen worden overgedragen en moesten deze medewerkers zich opnieuw inwerken.
  -Vanuit de marketing kant waren er steeds andere ideeen, waardoor het ontwikkelproces weer op de schop ging. Als er iets is wat je niet wilt hebben, dan is 't dit. Laat de technici de game ontwikkelen, en doe marketing achteraf. Tuurlijk mag er een basis in zitten, maar het mag niet het hele ontwikkelproces beinvloeden.
 • @Gaaiz

  Ik weet nog een grote factor:
  - Corona.
 • @PietS.
  Is wel een factor, maar dit lijkt alles behalve de hoofdfactor te zijn helaas. Anders hadden we wel wat meer/beters gezien.
 • @Gaaiz

  Ik heb het er over dat het waarschijnlijk een grote factor is, niet de hoofdfactor.
 • Tja, iemand die dat verwacht had?
  Zou ie volgend jaar halen?
  Qua gameplay zag het er idd echt Halo uit.
 • De singleplayer ben ik wel benieuwd naar de multiplayer kan me gestolen worden.
  Het word free to play met microtransactions ik las al dat een kleurtje voor MasterChef 5 euro waard is en een Emblem 2 euro. Ik ben bang dat dit zo'n grote shit show gaat worden.
  Door deze reden ben ik ook gen fan van gamepass, omdat ik denk als ze deze game gewoon verkopen voor 80 euro straks dat het nooit free to play met microtransactions was geweest.
  Maar we gaan het zien.mijn verwachtingen zijn bar laag dus kan alleen maar meevallen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren