1. Halo Infinite wordt spirituele reboot van de franchise

Halo Infinite wordt spirituele reboot van de franchise

Dit geeft Bonny Ross, hoofd van 343 Industries, aan

In een interview met IGN heeft Bonny Ross, hoofd van 343 Industries, aangegeven dat Halo Infinite een “spirituele reboot” wordt. Het interview ging vooral over de ontwikkeling van Halo Infinite, maar er is veel meer besproken dan alleen dat.

Halo Infinite wordt gezien als een soort Halo 6, maar het team van 343 Industries geeft ook aan dat ze al hun ervaringen met de franchise meenemen voor het ontwikkelen van deze compleet nieuwe Halo. “We noemen het een soort van spirituele reboot”, aldus Ross.

Halo Infinite

Ross geeft aan dat 343 geweldige leermomenten had met de franchise. Zo hebben ze een hoop geleerd van de Master Chief Collection, de multiplayer lobby in Halo 4, en de aanpak met REQ-pakketten en gratis maps in Halo 5 multiplayer.

Ross geeft aan dat het team een hoop tijd heeft gehad om te reflecteren op fouten en te bedenken wat Halo voor ze betekent. “Het heeft misschien twee games geduurd en we hebben goede en slechte dingen gedaan, maar we weten wat Halo voor ons betekent. Het gaat om hoop en bewondering, om moed en humaniteit, maar ook zeker over een gemeenschap en het bij elkaar brengen van die gemeenschap”, zegt Ross.

We weten nog niet wat de releasedatum van Halo Infinite is. De game laat sowieso iets langer op zich wachten, want 343 wil het team sparen en een crunch voorkomen. De hoofdpersoon zal Master Chief zijn na zijn gedeeltelijke optreden in Halo 5. Verder weten we dat Halo Infinite gebruik zal maken van microtransacties, maar niet van lootboxen. En de game wordt beschikbaar gesteld voor pc en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Aangezien ik Halo alleen voor de campaign speel ben ik blij te horen dat het weer alleen om Master Chief gaat en er weer een coop split screen campaign is.
 • Hopelijk hebben ze er inderdaad van geleerd. Maar het blijft even afwachten.
 • Zeer veel vertrouwen in de game! Halo 5 was op technisch vlak een parel (vooral qua multiplayer), maar helaas was vooral het verhaal in de SP niet veel soeps..
  Wel grote kans dat dit een release wordt voor de volgende generatie.
 • Ik ben heel benieuwd! Ik heb veel genoten van Halo 5, al was het inderdaad jammer dat het weinig over de Master Chief ging. Ik ben wel benieuwd hoe het verhaal verder gaat! misschien gaat het verder in boekvorm?
 • Een battle royale game dus.

  :(
 • @Nova-6
  Nope. https://m.windowscentral.com/halo-infinite-wont-have-battle-royale-mode
 • Ik vond halo 4 en 5 dik tegenvallen.. de nieuwe vijand irriteerde me alleen maar, de wapens voelden minder, het reviven was bout en de Ai van je teammates ook niet goed. Er zaten wat mooie maps tussen, maar ook met weinig inspiratie..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren