1. Halo: The Master Chief Collection krijgt upgrade op Xbox Series-consoles

Halo: The Master Chief Collection krijgt upgrade op Xbox Series-consoles

Komt op 17 november beschikbaar

Er komt een upgrade op Xbox Series X en Series S uit voor Halo: The Master Chief Collection.

De upgrade verschijnt op 17 november - zeven dagen na de release van de nieuwe consoles - en laat de games in de collectie in 120 frames per seconde draaien. Het gaat zowel om de campagnes als de multiplayer. Op Xbox Series X zijn de games in 4K te spelen. De collectie wordt ook "geoptimaliseerd voor Xbox Series X / S", wat waarschijnlijk betekent dat er snellere laadtijden beschikbaar zijn.

De upgrade is gratis voor alle bezitters van The Master Chief Collection. De nieuwe versie van de collectie verschijnt op 17 november ook op Xbox Game Pass.

In Halo: The Master Chief Collection zitten de games Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo: Reach en Halo 4. Voor Xbox Series X en Xbox Series S is ook een nieuwe Halo-game in ontwikkeling in de vorm van Halo Infinite. Die game is inmiddels uitgesteld naar ergens volgend jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hier had ik nou graag even een analyse van willen zien voor de launch van de series x.
 • Nice, maar helaas support mijn TV geen 120hz op 4K 😕
 • @CerandoX.nl

  60FPS is toch ook prima :)
 • @CerandoX.nl zoals Dabilahro zegt: het gaat er hoe dan ook op vooruit. Ik hoorde laatst iemand zeggen dat de stap van 30 naar 60 groter is dan van 60 naar 120, visueel gesproken.

  Volgens mij zijn er nog maar weinig tv’s die 120fps aankunnen. Moet je HDMI 2.1 voor hebben toch?
  Ik heb het halo nog nooit gespeeld. Maar wil er al langere tijd eens mee gaan beginnen. Maar als ik al die delen in de Gamepass zie staan weet ik niet met welke ik moet beginnen. Wat is het beste deel van de serie?
 • @Rickieboy649
  HDMI 2.0 voor 4K/120 en HDMI 2.1 voor 4K/120/HDR.
  Ik heb wel HDMI 2.0, maar mijn TV gaat maar tot 60.

  @Dabilahro
  Ja is ook wel zo.
 • @Rickieboy649

  Ik zou gewoon bij Combat evolved beginnen en dan halo 2 en 3 en dan halo 3 odst en dan halo 4. Reach kun je op elk moment spelen staat los van de master chief saga.
 • @masters007 thanks! Gelijk maar ff installeren zo!
 • @masters007 zojuist toen de kleine op bed lag een uurtje kunnen spelen. Met het eerste deel (combat evolved) begonnen. Ondanks dat het er gedateerd uitziet, bevalt het me prima!! Ik kan voorlopig wel ff door met al die delen 😂 Thanks hè?
 • @Rickieboy649

  Geen probleem geniet er van.
 • @CerandoX.nl
  Same here. Ik heb 2 jaar geleden de premium Samsung Q9FN 75" TV gekocht en de fucker doet nu al niet meer mee met HDMI 2.0
  1440p 120hz hooguit
 • @SmartTie
  Daarom heb ik speciaal gewacht
 • @Ichabod
  Ik kon niet 2 jaar wachten meer. Ieder jaar werd het weer uitgesteld HDMI 2.1
  Nu ga ik er een LG CX bij halen voor in de mancave (waarschijnlijk 65"). Hopende op een goede deal met black friday.
 • @SmartTies Hahaha, hier precies hetzelfde. Kan er niet heel erg mee zitten, maar had niet gedacht dat ie al zo snel gedateerd zou zijn 😂
 • @Rickieboy649
  Heb je ook de Q9FN?

  Het begint me wel te irriteren dat je met een €6000,- TV van 2 jaar al niet volledig kan genieten van next gen gamen. Er is een petitie bezig voor een upgrade van de connect box.
 • @SmartTies zou een meevaller zijn als het lukt. En anders vind ik het nog niet zo’n probleem. 1440 vind ik nog prima. 4k 60fps vind ik ook prima. Belangrijkst vind ik de gameplay.
 • @SmartTies
  Ik heb de opvolger ervan in 65 vorig jaar gehaald (q90r) zelfde verhaal. Ik liep wat te kloten met de settings op de one x die ik heb aangesloten via een reciever. Als de sx er straks is moet ik nog eens goed kijken wat nu het max haalbare is na de zomerupdate die wat 2.1 functies zou hebben toegevoegd. Vrees dat t ook 1440 120 is als max. Echter heel druk maak ik me nog niet als 60fps in 4k en toeters en bellen mijn ideaal is.
 • @xevulutionx @Rickieboy649
  Ik denk sowieso dat 4K, 120 met raytracing niet veel zal voorkomen. Maar al gestremd zitten met keuzes terwijl het beter kan, is een naar dwangneurotisch trekje wat ik heb. Dat geldt ook voor de beste versie van een multiplatform game. Dat hele eco-systeem van een console trophies/achievements en friendslist kan me gestolen worden. Als een game er op de PS4 het beste uitkomt dan koop ik het daar voor en is het voor de Xbox dan zal het die worden.

  De q90r heeft middels een update HDMI 2.1 (unlocked?) en dus eARC gekregen afgelopen zomer, dus het zou moeten kunnen. Echter alleen in 10bit. Zelfs de LG CX heeft een 40gbps HDMI 2.1 port en niet de volledige 48gbps
 • @SmartTies

  Wat maakt het uit de tv's hebben native een 10 bit paneel dus 40gbps voldoet prima
 • @SmartTies ik voel ergens ook wel dat wanneer je zoveel geld neerlegt voor een tv en je amper 2 jaar later alweer een “oude” tv lijkt te hebben, ik daar niet perse blij van wordt. Maar aan de andere kant is het nog steeds een prachtig mooi ding en geniet ik nog steeds van de mooie beelden. En ik ben niet perse een videofiel (is dat een term?) en als het er gewoon mooi uit ziet ben ik al tevreden. Gameplay vindt ik veel belangrijker.
 • 120 FPS kan ook gewoon op 120HZ tv met 2.0 HDMI

  Echter

  Combi 4K met 120 FPS heb je HDMI 2.1 voor nodig.

  Althans zo begreep ik hem, correct me if wrong ;)

  Zou trouwens betekenen dat Halo de eerste game op series X is die zowel 4K als 120 FPS haald

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren