1. Halo-veteranen blazen nieuw leven in geannuleerde Irak-shooter Six Days in Fallujah

Halo-veteranen blazen nieuw leven in geannuleerde Irak-shooter Six Days in Fallujah

Controversiële game keert na elf jaar terug

De eerder geannuleerde shooter Six Days in Fallujah wordt alsnog gemaakt door Highware. Dat blijkt uit een nieuwe aankondigingstrailer.

Oorspronkelijk zou Konami de shooter uitgeven, die de slag om Fellujah, Irak in 2004 weer zou geven. De game werd in 2009 echter geannuleerd wegens kritiek van onder andere soldaten en politici op het 'verheerlijken' van geweld tijdens de gebeurtenis.

Elf jaar later brengen uitgever Vicuna en ontwikkelaar Highrise de game alsnog uit. Onder andere Jaime Griesemer, lead designer van Halo en Destiny, Marty O'Donnel, audio director en componist voor Halo en Destiny en Jared Noftle, oprichter van Airtight Games, staan aan het roer van de game.

Vicuna benadrukt dat het nauw samenwerkt met mariniers en soldaten om het verhaal authentiek te vertellen. 

"Het is lastig om via neppe mensen die neppe dingen op neppe plekken doen te begrijpen wat oorlog is. Deze generatie bracht net als anderen in de geschiedenis offers en toonde moed in Irak. En nu bieden ze ons een nieuwe manier om een van de belangrijkste evenementen van deze eeuw te begrijpen. Het is tijd om gedateerde stereotypen van wat videogames kunnen zijn te ontkrachten"

Six Days in Fallujah verschijnt in 2021 op pc en consoles. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren