1. Hardware Hitjes: Fallout 76 ondersteunt toch ultrawide-resoluties

Hardware Hitjes: Fallout 76 ondersteunt toch ultrawide-resoluties

De interessantste hardwarenieuwtjes van de afgelopen twee weken

Eigenaren van een extra brede monitor kunnen met een klein software-trucje toch alle pixels gebruiken in Fallout 76. Hoe je dat doet lees je in deze Hardware Hitjes. Verder lees je vandaag over het opvallend hoge aantal uitvallende RTX 2080 Ti-videokaarten en heeft Antec een bizarre behuizing gepresenteerd.

Fallout 76 ondersteunt ultrawide-resoluties met een ini-tweak

De tweede bèta voor Fallout 76 gaf wat meer tijd om een goed kijkje te nemen in de techniek achter de game. Eén van de veelgevraagde features na de eerste bèta was de ondersteuning voor ultrawide (>21:9) resoluties, want daar was geen instelling voor aanwezig. In de grafische instellingen kan enkel gekozen worden voor 16:9 en 16:10 resoluties, waardoor Reddit vol kwam te staan met klachten van gamers met brede schermen.

Jarred Walton van PC Gamer is er echter achter gekomen dat het toch mogelijk is de game op de volledige 21:9-resolutie te spelen met kleine aanpassingen aan een game-bestand. Tussen alle bestanden in de installatie-folder staat ook Fallout76Prefs.ini. Pas dit bestand aan in een tekstverwerker zoals Notepad en verander de volgende regels naar de juiste waardes:

iSize H=……
iSize W=……
bFull Screen=1
bBorderless=0

‘iSize H’ is hier het aantal pixels van je monitor in de hoogte (bijvoorbeeld 1440) en ‘iSize W’ is het aantal pixels in de breedte (bijvoorbeeld 3440).

Hardware

Zoals het plaatje hierboven kunt zien, is het resultaat niet perfect. De graphics in de game schalen naar behoren, maar de UI wordt in de breedte uitgerekt. Dit is het duidelijkst zichtbaar bij het rode blokje rechtsonder. Bij een standaard breedbeeld monitor is het blokje vierkant, maar door de ultrawide-resolutie verandert hij in een rechthoek. Erg storend is het gelukkig niet.

Gebruikers van de GeForce RTX 2080 Ti klagen over uitvallende kaarten

Dat de lancering van de RTX 2080 Ti niet erg soepel verliep is ondertussen wel duidelijk. Zo werd de lancering uitgesteld en kwamen reviewexemplaren te laat bij de pers. Daarnaast zijn er veel bedenkingen over de adoptie door ontwikkelaars van Nvidia’s Ray Tracing-techniek en liggen de prijzen veel hoger dan aanvankelijk verwacht.

Nu, weken na de lancering, is het weer onrustig rondom het topmodel van Nvidia. Nvidia’s fora en Reddit staan vol klachten over bluescreens, crashes en zelfs volledig uitvallende kaarten. Gezien het prijskaartje van dit beest (1300 euro) verwachten de kopers een stabiel en betrouwbaar product, maar dat lijkt voor een aantal niet het geval te zijn.

Hardware

In de elektronicawereld gebeurt het weleens dat een product vroegtijdig kapotgaat, maar het aantal forum-threads over dit probleem geven de indruk dat het in dit geval abnormaal vaak misgaat. Toch stelt Nvidia in een officieel statement dat het geen breed voorkomend probleem is en dat het zoals altijd met de getroffen gebruikers in gesprek is.

Nieuwe behuizing van Antec is ‘anders’

Antec, bekend van simpele en stijlvolle behuizingen, heeft iets nieuws aangekondigd: de Torque. Het is duidelijk dat Antec hiermee iets totaal anders doet dan gangbaar is voor het merk. Het stijlvolle kantoordesign wordt ingeruild voor een alien-achtig bouwsel dat zelfs een Alienware-pc normaal doet lijken. Om het allemaal nog wat extremer te maken wordt de behuizing aangekondigd middels een video met heftige muziek en Antec-onwaardige termen als ‘aggressive’, ‘bold’, en ‘extreme’.

Deze grote behuizing is volledig vergaard uit aluminium en glas en biedt volgens Antec veel airflow. Er is ruimte voor een 360mm radiator in de voorkant of bovenkant, of in totaal zes 120mm ventilatoren. Gek genoeg biedt de behuizing ruimte voor maar één 2.5-inch schijf en één 3.5-inch schijf. Als je deze behuizing koopt, doe je er dus goed aan om M.2-SSD’s aan te schaffen.

De Antec Torque is al beschikbaar als pre-order met een adviesprijs

Dit artikel delen

Over de auteur

Roel Stortelder Hobbyist en professional in (micro) elektronica. Tevens ICT-helpdesk bij ouders en grootouders.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren