1. Hardware Hitjes: ‘Google werkt aan een gameconsole’

Hardware Hitjes: ‘Google werkt aan een gameconsole’

Het beste hardwarenieuws van de afgelopen weken

De geruchtenmolen is volledig opengedraaid in de game- en hardwarewerelden, Google zou namelijk druk bezig zijn met een heuse gameconsole. Daarnaast heeft een Duitse webwinkel een prijs gegeven aan het vermoedelijke topmodel van de volgende Threadripper-generatie en komt AVerMedia met een capture card voor laptopgamers.

AVerMedia komt met 4K HDR-capture card voor laptops

AVerMedia heeft de eerste capture cards aangekondigd met 4K HDR-mogelijkheden. Hoewel dat er al een poosje aan zat te komen, komt AVerMedia ook met een bijzonderder product. Eén van die capture cards is namelijk een externe variant die goed gepaard zou gaan met een laptop.

AVerMedia

Het gaat om de Live Gamer Ultra, die in staat is om zonder input-lag 4K 60fps HDR-video door te sturen naar je monitor. De LGU maakt het mogelijk om 4K 30fps HDR-beelden op te nemen, het hoogst haalbare voor een externe capture card tot nu toe. Mocht 4K HDR je niks interesseren, dan is het ook mogelijk om 1440p60 of 1080p120 op te nemen.

De capture card wordt via USB 3.1 type-C aangesloten op je laptop, of via HDMI 2.0 aan je desktop of console. Je monitor of TV sluit je aan op de HDMI 2.0 passthrough. Er wordt een uitgebreid softwarepakket meegeleverd, maar dit is niet nodig om het apparaat te gebruiken.

Gezien de specificaties is de adviesprijs van 250 euro ook nog redelijk te noemen.

Gerucht: Google werkt aan een gameconsole

The Information en Kotaku hebben van hun bronnen vernomen dat Google al enige tijd aan een eigen console werkt. De console zou een bijbehorende game-streamingdienst krijgen die nu nog wordt aangeduid onder de codenaam ‘Yeti’. Volgens Kotaku zou Google tijdens de E3 en de Game Developers Conference al met meerdere ontwikkelaars hebben gesproken over mogelijke samenwerkingen. Google zou zelfs interesse hebben getoond in het overnemen van enkele gamestudios, om zo exclusieve games te kunnen garanderen.

Google

Of de console ook in staat is om games te renderen zonder de streaming service is onbekend. Ook onbekend is met welke studios Google precies heeft gesproken over een mogelijke overname. Wel is duidelijk dat Google het project graag nog geheim houdt, want een officieel bericht van het bedrijf ontbreekt nog.

AMD Ryzen Threadripper 2990X met 32 cores staat te koop voor 1509 euro

De Ryzen 2990X, het vermoedelijke topmodel van de tweede generatie Threadripper-serie, staat online te koop voor 1509 euro. Een Duitse webwinkel had de betreffende productpagina alvast online gegooid. Als de prijs correct is, dan wordt de processor ongeveer twee keer zo duur als het topmodel van de huidige generatie. Deze Threadripper 1950X had oorspronkelijk een adviesprijs van 999 euro, maar is inmiddels al voor een stuk minder te bestellen.

AMD Ryzen

De Ryzen Threadripper 2990X is met 32 rekenkernen naar alle waarschijnlijkheid ruim twee keer zo snel als de 1950X, die over ‘maar’ 16 rekenkernen beschikt. Volgens de webshop liggen de kloksnelheden op 3.4GHz met een turbo tot 4GHz. Verwacht wordt dat AMD naast het topmodel ook een exemplaar met 24 rekenkernen uitbrengt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Roel Stortelder Hobbyist en professional in (micro) elektronica. Tevens ICT-helpdesk bij ouders en grootouders.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren