1. Hardware Hitjes: Nieuwe Apple MacBook Pro

Hardware Hitjes: Nieuwe Apple MacBook Pro

Het belangrijkste hardwarenieuws van de afgelopen weken

Het is weer maandag en dat betekent dat het de hoogste tijd is voor een nieuwe Hardware Hitjes. Vandaag lees je over de prijzige Apple MacBook Pro en de kleine versie van de Cougar Conquer. Verder komt Gigabyte met een oplossing voor een visueel probleem en lanceert Cooler Master een betaalbare muis voor links- en rechtshandige gamers.

Nieuwe Apple MacBook Pro-laptops zijn een flinke upgrade

Apple heeft de 2018-modellen van de MacBook Pro 13 en Macbook Pro 15 gelanceerd. Zoals altijd gaat het weer om de meest geavanceerde MacBook ooit en dat is dit keer vooral in de hardwarekeuze terug te zien. Bij het 13-inch model heb je keuze uit een 2.3GHz quad-core Intel i5-processor of een 2.7GHz quad-core i7. Beide varianten zijn uitgerust met de Intel Plus Graphics 655 en er is ruimte voor maximaal 2TB ssd-opslag.

Het 15-inch model gaat in de specificaties een stapje verder. Het basismodel beschikt over een 2.2GHz hexa-core Intel i7-processor, terwijl het topmodel een 2.9GHz hexa-core i9-processor heeft. Verder is er keuze uit 16 of 32GB werkgeheugen en is er een selectie aan ssd’s beschikbaar van 256GB tot 4TB.

Het uiterlijk van de MacBooks is weinig veranderd. Het toetsenbord heeft een kleine upgrade gekregen en het beeldscherm beschikt nu over de True Tone-technologie die we kennen van de iPhone. Ook de basisprijs is niet veranderd, dus dat betekent dat je nog steeds zeer diep in de buidel moet tasten om dit stukje Apple-hardware in huis te halen. Het 13-inch model begint bij 1999 euro en het 15-inch model is beschikbaar vanaf 2799 euro. Met een aantal upgrades gaat dit echter al snel over de 5000 euro heen!

Cougar maakt kleine versie van de Conquer-behuizing

Over het uiterlijk van de Cougar Conquer-behuizing zijn de meningen verdeeld, maar dat hield Cougar niet tegen een kleinere versie te maken. De Conquer Essence is een compacte behuizing met ruimte voor een micro-ATX of mini-ITX moederbord.

Het gaat weer duidelijk niet om een standaard vierkante behuizing. De vele hoeken en het open design zorgen voor een apart ogend uiterlijk dat misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen. De gehele behuizing is echter vervaardigd uit aluminium en glas, wat een degelijk geheel moet vormen. Het open design en het vele glas leent zich natuurlijk ook uitermate goed voor rgb-verlichting, waardoor het de ideale behuizing is om je systeem in tentoon te stellen.

Er zijn vijf 3.5-inch drive-bays, waarvan er drie ook geschikt zijn voor 2.5-inch schijven of ssd’s. Er is ruimte voor een 240mm radiator en videokaarten mogen maximaal 350mm lang zijn.

De Cougar Essence komt later deze maand beschikbaar voor 229 Amerikaanse dollars, een prijs in euro’s is nog niet bekend.

Gigabyte’s 16GB geheugen-kit komt met dummy rgb-modules

Gigabyte is begonnen met de verkoop van hun eerste geheugenmodules onder de Aorus-merknaam. Zoals de meeste RAM-modules van 2018 beschikken ook die van Gigabyte over de belangrijkste feature van de afgelopen jaren: rgb-verlichting. Uniek aan de modules van Gigabyte is echter dat er bij de kleinere kits met 16GB geheugen, er twee modules worden meegeleverd zonder RAM-chips.

Waarom? Om het uiterlijk natuurlijk! De dummy modules zijn namelijk visueel niet te onderscheiden van de echte geheugenmodules, waardoor het net lijkt alsof het hele moederbord vol geprikt zit. Alle vier de modules beschikken dus over rgb-verlichting om je systeem zo vol mogelijk te laten lijken.

Volgens Gigabyte is dit de ideale oplossing voor de pc-bouwers met een beperkt budget die veel waarde hechten aan het uiterlijk van de computer.

Cooler Master lanceert symmetrische rgb gamingmuis

De overgrote meerderheid van de gamingmuizen is ergonomisch ontworpen voor rechtshandige gamers, wat natuurlijk ten koste gaat van de linkshandigen onder ons. Echte linkshandige muizen zijn zeer zeldzaam, maar symmetrische muizen zijn er nog wel een aantal van te vinden. Cooler Master’s nieuwe CM310-muis valt in deze categorie en is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Helaas zitten de extra knoppen aan de zijkant wel alleen aan de linkerkant, maar daar valt nog mee te leven.

In totaal zijn er, inclusief het scrollwiel, acht knoppen op de muis te vinden. De optische sensor is de A3328 van pixart die een gevoeligheid tot 10.000 dpi mogelijk maakt. De hele muis weegt precies 100 gram en beschikt natuurlijk over rgb-verlichting met vijf voorgeïnstalleerde modi.

De muis is per direct verkrijgbaar met een adviesprijs van 29,99 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Roel Stortelder Hobbyist en professional in (micro) elektronica. Tevens ICT-helpdesk bij ouders en grootouders.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren