1. Gerucht: Harry Potter-game komt volgend najaar naar PS5 en Series X

Gerucht: Harry Potter-game komt volgend najaar naar PS5 en Series X

Ook op onbekende andere systemen

Warner Bros. Interactive zou van plan zijn de langverwachte Harry Potter-game in het najaar van 2021 naar PlayStation 5 en Xbox Series X te brengen.

Dat claimt Bloomberg in een nieuwe reportage. De game zou in ontwikkeling zijn bij Avalanche Software - niet te verwarren met Just Cause-ontwikkelaar Avalanche Studios. Naast de next-gen consoles, zouden het spel volgend najaar ook naar andere systemen komen, al is niet bekend om welke systemen het precies gaat.

In 2018 lekten er al beelden uit van de Harry Potter-game. Volgens Bloomberg is de video authentiek, maar klopt er weinig van alle geruchten die sindsdien over de game zijn uitkomen.

Bloomberg claimt dat de ontwikkelaars van het spel zijn geschrokken van de transfobische uitspraken van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. Dit zou aanleiding zijn geweest voor interne discussies tussen ontwikkelaars. De schrijfster is echter nauwelijks betrokken bij de ontwikkeling van het spel.

Warner Bros. zou van plan zijn geweest om de game tijdens een persconferentie gedurende E3 2020 aan te kondigen. E3 2020 werd echter geannuleerd vanwege het coronavirus. Warner Bros. zou een nieuwe Batman-game tijdens DC FanDome op 22 augustus willen onthullen en de Harry Potter-game op een onbekend later moment.

Harry Potter

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren