1. Harry Potter: Wizards Unite verdient in eerste weekend 1,1 miljoen

Harry Potter: Wizards Unite verdient in eerste weekend 1,1 miljoen

Met drie miljoen spelers die de game geïnstalleerd hebben

In het eerste weekend dat Harry Potter: Wizards Unite beschikbaar was, heeft de game zo’n 1.1 miljoen dollar opgehaald.

Harry Potter: Wizards Unite heeft in het eerste weekend 1,1 miljoen dollar binnengehaald. Dat mag ook wel met de drie miljoen spelers die de game geïnstalleerd hebben. Dit blijkt uit Sensor Tower Store Intelligence-data.

Sensor Tower voorspelt dat de game in de eerste maand zo’n tien miljoen dollar op zal halen. Dit is gebaseerd op de inkomsten van het eerste weekend en het feit dat de game nog niet beschikbaar is op de twee grootste markten, Japan en Zuid-Korea. Niantics vorige uitgave, Pokémon GO, genereerde meer dan 28 miljoen dollar aan inkomsten in de eerste vier dagen en werd 24 miljoen keer geïnstalleerd in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland alleen. Uiteindelijk haalde de game 206 miljoen dollar op binnen een maand. 88 procent van de inkomsten van Wizards Unite zijn binnengekomen door de Verenigde Staten.

Harry Potter: Wizards Unite

De game van Jam City, Harry Potter: Hogwarts Mystery, haalde in de eerste vier dagen zeven miljoen dollar op. Dit is bijna zeven keer zoveel als Harry Potter: Wizards Unite binnen heeft gehaald. De installaties van Hogwarts Mystery verdubbelden na de lancering van Wizards Unite. Mogelijk doordat mensen de games door elkaar haalden.

Wizards Unite is op dit moment de nummer één app voor iPhone in 28 landen, waaronder in Nederland.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Best wel een leuke game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren