1. Hong Kong-opmerking levert Hearthstone-speler schorsing op

Hong Kong-opmerking levert Hearthstone-speler schorsing op

Ook geen prijzengeld of deelnamebonus

Chung ‘Blitzchung’ Ng Wai, een professionele Hearthstone-speler, is door Blizzard geschorst na het delen van zijn steun voor de protesten in Hong Kong. Ook betaalt Blizzard geen prijzengeld of deelnamebonus aan Blitzchung voor Grandmasters seizoen 2.

Blitzchung eindigde zijn stream met de uitspraak “Bevrijd Hong Kong! Revolutie van onze tijd!” Blizzard heeft daarna besloten dat dit ingaat tegen hun regels en schorst Blitzchung voor een jaar.

De uitspraak van Blitzchung gaat tegen de competitieregels in, waarin het volgende vermeld staat, “Het uitvoeren van een handeling die, naar eigen goeddunken van Blizzard, je in het openbaar ten schande brengt, een deel of een groep van het publiek beledigt of anderszins het Blizzard-imago beschadigt, zal resulteren in verwijdering van Grandmasters en een vermindering van het totale prijzengeld van de speler tot 0 dollar.” Blizzard heeft reacties op de blogpost over de schorsing gesloten, die normaliter open staan.

In een blogpost op de Hearthstone-website gaat Blizzard in op hun redenering voor deze acties, “Grandmasters is de hoogste tier van Heartstone Esports en wij nemen inbreuken op de regels heel serieus.” Blizzard heeft ook de twee commentatoren die met Blitzchung aan het praten waren ontslagen. Zij schuilden snel achter het bureau na de opmerking van Blitzchung en zeggen, “Ok, dat is het, Blitz bro.”

blizzard

Blitzchung droeg tijdens het interview een masker wat mogelijk een referentie is naar het verbod dat in Hong Kong is opgelegd voor het dragen van maskers tijdens protesten. Nadat Blitzchung de opmerking had gemaakt is er snel overgeschakeld naar een advertentie, waarna de video offline is gehaald.

In een verklaring naar InvenGlobal zegt Blitzchung het volgende; “Zoals u weet zijn er momenteel serieuze protesten bezig in mijn land. Mijn opmerking op de stream was gewoon een andere vorm van deelname aan het protest waar ik meer aandacht naar toe wil trekken. Ik heb de afgelopen maanden zoveel moeite gestoken in die sociale beweging, dat ik me soms niet kon concentreren op het voorbereiden van mijn Grandmaster-wedstrijd. Ik weet wat mijn actie op de stream betekent. Het kan mij veel problemen bezorgen, zelfs met betrekking tot mijn persoonlijke veiligheid in het echte leven. Maar ik denk dat het mijn plicht is om iets over de kwestie te zeggen.”

Blizzard heeft naast de blogpost tot op heden nog niks anders gezegd over dit incident.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • https://www.reddit.com/r/gaming/comments/dexong/cool_new_card_from_activision_blizzards

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren