1. Esmee in Cosplay: Heroes Dutch Comic Con gaat terug naar de oorsprong

Esmee in Cosplay: Heroes Dutch Comic Con gaat terug naar de oorsprong

Cosplay in pracht en praal

Het was afgelopen weekend een drukte van jewelste op de derde najaarseditie van Heroes Dutch Comic Con en de sfeer zat er goed in. Deze editie is er meer aandacht besteed aan comics en de duizenden cosplayers brachten vele franchises samen tot een levendig geheel. Als cosplayer was ik natuurlijk ook aanwezig in mijn Ciri-outfit. Een verslag!

Voor elk wat wils: zo kan ik Heroes Dutch Comic Con het beste omschrijven. Gamers kunnen onder andere elkaar vernederen in Tekken 7 of hun vaardigheden bewijzen in professionele en casual toernooien van Super Smash Bros 4, League of Legends en Overwatch. Natuurlijk moet je ook even langs bij de Power Unlimited-stand. Voor de serie- en filmliefhebbers zijn een aantal grote namen aanwezig waaronder, Jerome Flynn van Game of Thrones. De shopfanaten kunnen hun hart ophalen in de enorme dealerroom, gevuld met comics, fan art, cosplay-benodigdheden en andere merchandise.

Cosplay in pracht en praal

Je kijkt je ogen uit op de beursvloer dankzij de vele cosplayers die in pracht en praal hun favoriete outfits tentoonstellen. Er zijn dan ook behoorlijk wat indrukwekkende kostuums te zien, zoals een overtuigende Evil Queen en Alice uit de Madness Returns-game, een Alice met een zelfgemaakte mechanische Cheshire Cat op haar schouders, het complete StarWars-legioen, een The Witcher 3-cosplaygroep en natuurlijk behoorlijk wat striphelden zoals Spider-Man en Batman.

Populairder dan ooit

Door de jaren heen is het popcultuurevenement behoorlijk gegroeid in populariteit en bezoekersaantallen. De wintereditie, die in eerdere jaren minder drukbezocht werd, zet een nieuw record met ruim 30.000 bezoekers en komt hiermee in de buurt van de hoofdeditie in maart. Dit jaar vulden ze dan ook maar liefst vier expositiehallen in de Jaarbeurs in Utrecht.

Met een aantal indrukwekkende gasten zoals Charles Martinet, de stem van Mario, en striptekenaar Gene Ha, zet de beurs een stapje richting de oorsprong van de Comic Con.

Terug naar de oorsprong

De organisatie voegde eerder dit jaar, bij de vierde hoofdeditie in maart, ‘Heroes’ toe aan de naam van de conventie. Hoewel Patricia Bruens van de organisatie meent dat het een onrealistische wens is om ”de nieuwe San Diego Comic Con te worden”, besteden ze deze editie meer aandacht aan dat waar Comic Con oorspronkelijk groot mee is geworden: comics. Hiervoor hebben ze de crème de la crème aan Comic-artiesten uitgenodigd.

Voor de veteranen onder ons is de enige echte MacGyver als gast aanwezig en wie niet onder een steen heeft geleefd herkent Gaten Matarazzo, Dustin uit Stranger Things, ook op de conventie. Drie andere grote namen zijn Rebecca Mader en Lana Parrilla uit Once Upon A Time en Daniel Gilles uit The Vampire Diaries.

Op de foto met Maaikefx als Cammy uit Street Fighter.

De sfeervolle wintereditie trok een recordaantal bezoekers en zet dit jaar een stapje richting de oorsprong van de Comic Con. Ondanks de grotere focus op comics, blijft er voor elk wat wils met een grote gaming area, cosplaywedstrijden, een tjokvolle merchandisehal en populaire gasten uit de entertainmentindustrie.

Eerder kon je zien hoe Esmee haar Ciri kostuum en zwaard maakte in haar eigen YouTube-serie, 'Esmee in Cosplay'.

Dit artikel delen

Over de auteur

Esmee Otter Hier ook wel bekend als Esmee in Cosplay. Favo games van het moment: The Witcher 3, The Last Of Us en Persona 5.

Reacties

  • Ik zag zondag een groep androids van Detroit: Become Human lopen, die actie voerden voor gelijke rechten. Die vond ik erg leuk bedacht.
  • @Rainking Haha, geniaal
  • Wel leuk om te zien dit, ik heb je een tijd niet meer gevolgd. Maar sinds deze artikelen zie ik wel weer wat van je, merk wel dat je echt begint te groeien in het hele cosplay. Je pakjes worden steeds toffer en gedetailleerder lijkt wel. En eerlijk is eerlijk ; Je oogt prachtig als Ciri. Zo, hebben we onze slijmtax richting dames er weer opzitten voor de dag
  • @benjaminben Haha hey! Lang niet gesproken Dankjewel! Ik leer steeds meer bij en het is erg fijn om dat toe te kunnen passen, vooral als het te zien is XD Bedankt !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren