1. Update: Het geheim van Fortnite: Battle Royale Season 8

Update: Het geheim van Fortnite: Battle Royale Season 8

Aardbevingen, draken en een ontsnapt monster

Het nieuwe seizoen van Fortnite: Battle Royale staat voor de deur. Over een week start Season 8 en zoals altijd verschijnen er op verschillende websites van uiteenlopende reputaties allerlei geruchten en speculaties. Wij doen ook wat voorzichtige voorspellingen over het achtste seizoen van Fortnite, gebaseerd op wat er in het huidige seizoen is voorgevallen. Hier een kleine update van wat er al gebeurd is en wat nog gaat komen.

Aardbevingen

Dataminers die in de bestanden van update 7.30 waren gedoken stelden dat Season 8 begint met een aardbeving. Binnen de map Events zien we namelijk een map genaamd Earthquake, met daarin de bestanden S8LeadupEvents en S8Leadup1_CameraShake_01. De afkorting ‘S8’ staat naar alle waarschijnlijkheid voor Season 8.

Na verschillende geruchten over een aardbeving in Fortnite is er op het moment van alles gaande binnen de Battle Royale-wereld. De map wordt de afgelopen dagen constant geteisterd door natuurrampen: aardbevingen. Overal op de map voelen spelers de aardbodem trillen en ontstaan er enorme scheuren in de grond. Er zijn al meer dan tien verschillende plekken daarvan de dupe geworden. Vlakbij The Block, Lazy Links, Tomato Town, Dusty Divot en Salty Springs is de impact goed zichtbaar.

fortnite earthquake season 8

The Prisoner en Wailing Woods

In het midden van het kasteel op Polar Peak speelde zich iets mysterieus af. In een groot blok ijs zat een onbekend wezen opgesloten. Om erachter te komen wat hier aan de hand is namen we een kijkje in de vergaderruimte onder de troon. In deze zaal staat een grote ronde tafel, met vijf stoelen, waarvan eentje is omgevallen. Het lijkt erop dat de vijf zittenden het niet met elkaar eens waren en er met één iemand iets is gebeurd.

De eerste vier stoelen zijn mogelijk van vier Ice Kings. In de Battle Pass van Season 7 zijn vier verschillende varianten van de Ice King opgenomen: blauw, rood, grijs en goud. Op de tafel zijn bij alle plekken symbolen te zien. Als er gekeken wordt naar die bij de omgevallen stoel, zien we een soort vlam. Het lijkt erop dat de omgevallen stoel van de Fire King is, een personage waar de wereld van Fortnite nog kennis mee moest maken. De Fire King, alias The Prisoner, is dus mogelijk wie opgesloten zat in het kasteel.

Tot voor kort was daar een grote berg ijs te zien, waar dagelijks een stukje van wegsmolt. Op een gegeven moment was het ijs zodanig gesmolten dat de vastgeketende hand van een soort blauw wezen zichtbaar was. Nadat het ijsblok compleet was gesmolten, was het vastgeketende monster al lang vertrokken. Op zijn plek hangen twee kapotte kettingen, wat er gevangen zat zwerft nu over de Fortnite-map.

Arm Prisoner Polar Peak

Om achter het verhaal van de Fire King/Prisoner te komen duiken we in de Battle Pass. Ontwikkelaar Epic Games staat erom bekend via vrij te spelen laadschermen en personages een verhaal te vertellen. Op de laadschermen week 9 en 10 zijn het wezen en zijn verhaal schijnbaar te zien.

The Prisoner is ontsnapt uit de kraker en heeft zijn weg naar buiten gemaakt. Zittend bij een kampvuur warmt hij zichzelf op en probeert hij zijn vuurkrachten terug te krijgen. Kort nadat de laadschermen naar buiten kwamen, werd het personage onthuld. Door zestig Snowfall Challenges te voltooien kunnen spelers hem vrijspelen, met een daarbij behorende Padlock Back Bling, bestaande uit vier verschillende vrij te spelen versies.

De vierde versie komt met een nieuw mysterie. Om deze te bemachtigen moeten spelers met de skin naar de heuvel bij Waling Woods gaan, waar een cirkel van vuurkorven staat. Als je ze benadert vatten ze vlam en evolueert The Prisoner. Zijn gevangenishelm verdwijnt en zijn vuurkrachten komen tevoorschijn.

prisoner fortnite stages

Waar dit allemaal gebeurt staat iets groots te wachten. Een uitgelekt screenshot toont namelijk het verbrandde landschap van Wailing Woods. Het lijkt er dus op dat The Prisoner met zijn teruggewonnen krachten daar gaat toeslaan. Wat dat aangaat is op het laadscherm van week 11 te zien hoe hij met zijn krachten een soort vlammentornado creëert. Fortnite-dataminer FortTory heeft bovendien onderstaande informatie gevonden over tornado’s in Fortnite. Het zou dus zomaar kunnen dat The Prisoner Wailing Woods platbrandt met zijn vlammentornado.

Wailing Woods Fortnite Season 8

Draken

Overigens is er op Polar Peak nog meer te vinden dan alleen de Ice King. Je vindt er namelijk een kasteel met een eigenaardig geheim: een kerker met daarin vijf eieren, die mogelijk afkomstig zijn van draken. Epic Games bracht namelijk ‘Ouroboros Gear’ naar de itemshop van Fortnite, met in de aankondigingstweet de tekst: ‘The Cycle Begins.’ De naam ouroboros komt uit het Oudgrieks en betekent staart-eter. Het is een slang of een draak die in zijn eigen staart bijt (of opeet) en op die manier een eeuwige cirkel vormt. In Fortnite kan dit betekenen dat de drakeneieren ontdooien en uitkomen, en dat wat eruit komt opgroeit en uiteindelijk de wereld in trekt. Vooralsnog gebeurt er niets met de eieren en is er alleen een soort hartslag te horen.

Dragon eggs Fortnite Season 7

Tot dusverre onze analyse en voorspellingen van wat er nu allemaal speelt in Fortnite, nu richting het einde van Season 7 en in de aanloop naar Season 8. Wat denken jullie? Waar hopen jullie op? Laat het ons weten in de reacties en blijf IG checken om op de hoogte te blijven van Season 8.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

 • Do people still play this game?
 • @DeeZet
  Comments of the year hierboven! Zo creatief
 • @blue_blade_3 Dank je. Hele avond aan gewerkt.
 • @DeeZet zijn nog genoeg kleuters die dit spelen.
 • @andre.vanvliet.146 Kleuters met Visa en Mastercards*. Ik zal en moet die roze paardenclitring kopen voor op mijn rugzakje die niemand ziet in het spel.
 • Is en blijft een kids game.
 • Ja hoor, nu Apex er is, is dit ineens een kids-game die niet meer tof is om te spelen. Ik speel het absoluut niet dagelijks, maar af en toe een potje vind ik echt leuk om te doen. En voor een gratis game bieden ze enorm veel nieuwe content en events, zonder je te dwingen toch je portemonnee te trekken. Daar kunnen heel wat games waar je in eerste instantie al 60 ballen voor betaald hebt heel wat van leren. Het nadeel van FN vind ik het keer op keer verplicht moeten updaten, waardoor ik de game geregeld niet kan spelen omdat er weer een nieuwe versie binnen gehaald moet worden.
  Ik vind Fortnite niet kinderachtig, de haat van mensen die zichzelf inmiddels 'te cool' vinden om dit te spelen des te meer. Prima als het niet je ding is, die mening mag je hebben en kan ik begrijpen, maar ga niet ineens lopen bashen op een spel die je wellicht in het verleden erg veel gespeeld hebt. Beetje jammer.
 • @benjaminben
  Helemaal mee eens. Dat de game het goed doet bij de jeugd betekend niet dat het kinderachtig is. Laat mensen gewoon lekker spelen wat ze willen. Vandaar dat ik ook zo sarcastisch heb gereageerd op de eerste reactie. Wanneer een populaire game minder populair wordt moet er altijd een "coolguy" zijn die dan zegt "spelen mensen deze game nog?". Sneu gedoe
 • @blue_blade_3 Nee hoor, jullie zijn gewoon gemanipuleerd door "free-to-play" games en de illusie dat er altijd iets nieuws in de aanbieding is. FN is keer op keer hetzelfde. Kleine wapenaanpassing hier of daar, een donderwolkje daar…WAAAAAUUUUWWW GENREDEFINING …"Wat zijn die mensen daar bij Epic goed zeg…"


  Cognitieve dissonantie heet zoiets.
 • @DeeZet
  Ik gemanipuleerd door free to play games? Ik speel fortnite niet eens. Daarnaast is dat ook totaal niet het punt dat ik maak. Maargoed, jij hebt persoonlijk duidelijk iets tegen deze game
 • benjaminben Dat hele Free-to-play is psychologische manipulatie. Hierdoor downloaden ipv 1 miljoen man die er 60 euro voor betalen 10 miljoen man het en 9 miljoen ervan gooien er euro's tegenaan. Soms wel 100'en euro's voor wat kledingstukken. En daar blijf het bij. Het enige wat erbij komt zijn wat schoenen en T-shirts.

  Kijk hoe cool ik ben. Paarse haren en een tepelring op mijn clit.

  Hoe anders denk je dat Epic 200,000 miljoen dollar per maand binnenhaalt? Omdat het "Free-to-play" is? Laat me niet lachen. Kijk wat ze nu doen met al dat geld, de digitale distributie op PC nog meer fragmenteren met hun store. Games exclusief opkopen die enkel te downloaden zijn bij hun. Dat is gelijk naar een gespecialiseerde gamingwinkel gaan en dat ze tegen je zeggen: "Ah nee, dat spel is bij ons niet te koop, dat mogen wij niet. Daarvoor moet je naar deze andere winkel gaan die Duplo verkoopt omdat zij heel veel geld hebben. Zie je later, kuttekop".
 • @DeeZet

  Zo d'r voelt zich één flink aangevallen hier. Mag ook, want ik vond metname jouw opmerking idd een hoog 'ik ben te cool voor deze baby-game' gehalte hebben. Waar zeg ik trouwens dat Epic niets verdient aan FN? Natuurlijk wordt er gekocht, natuurlijk is de store voor velen aanlokkelijk. Maar NIETS moet aangeschaft worden, het is allemaal cosmetisch en helpt je op geen enkele manier om het spel te spelen. Ik spreek dan wel degelijk van FTP op een juiste manier.
  Ik heb de game gratis gedownload, geen aankopen gedaan want ik vind dat bullshit. Maar ik krijg al met al een toffe game die geen aankopen van mij eist, die constant van updates en events wordt voorzien en welke kwalitatief gewoon prima in elkaar steekt. Dan kan ik dus spreken van een toffe gratis game die ik speel zonder er een cent aan uit te geven.

  Maar jij mag gerust haten op deze game omdat hij zo populair is, door kinderen wordt gespeeld, een kiddie uitstraling heeft en geld verdient aan mensen die gevoelig zijn voor cosmetische aankopen.

  Die Epic Playstore is trouwens een totaal andere discussie. Al vind ik het niet verkeerd dat Steam wat concurrentie krijgt. Die is ook flink aan het verpauperen.
 • @benjaminben Yo, ik haat de game niet omdat het populair is. De game is een stuk stront in mijn ogen. Wat ik haat is hoe iedereen doet alsof het "free-to-play" is en je bent "niet verplicht" tot aankopen wat de game zijn microtransacties "minder erg" maken en "meer verdiend".

  Idd, je bent niet verplicht tot aankopen, je wordt er stilletjes aan voor mals gemaakt om iets aan te kopen alsof het volledig jouw idee was. Je bent geïndoctrineerd om iets te kopen. Dit gebeurt niet van de ene dag op de andere. Speel het lang genoeg, met whales rondom je, en je begint ook zo te handelen.

  Free-to-play zijn trage manipulaties die ontkend worden omdat mensen klootzakken zijn die geen geld willen uitgeven. Je moet ze klaarmaken om geld uit te geven.

  Als ik jouw in een cel gooi met 5 lelijke wijven, allemaal 150 kilo, 9 tanden ontbreken en 1 oog weg, lang genoeg in cel en die dikke wijven gaan op topmodellen lijken die je wilt palen, anaal en oraal, liefst nog iemand met een strap-on erbij die jou in de kont naait. Zo werken free-to-play spellen.

  Hoe anders ga jij mij die 200 miljoen dollar ELKE MAAND uitleggen? Want niemand "is verplicht" tot aankopen. De massa spelers hebben niet eens door dat ze er meer geld aan uitgeven als het een éénmalige 50 euro spel was en hoeveel ze er aan uitgeven.

  Maar 50 euro per jaar uitgeven aan iets als Playstation Plus is erover volgens de meesten, laat staan dat je 40 spellen erbij krijgt elk jaar, omdat het een service is die gratis hoort te zijn. Maar 50 euro aan een paarse teelbalring is wel gerechtvaardigd omdat je weet wel, ik er niks mee kan doen dus dat is het waard.
 • @DeeZet
  "Als ik jouw in een cel gooi met 5 lelijke wijven, allemaal 150 kilo, 9 tanden ontbreken en 1 oog weg, lang genoeg in cel en die dikke wijven gaan op topmodellen lijken die je wilt palen, anaal en oraal, liefst nog iemand met een strap-on erbij die jou in de kont naait. Zo werken free-to-play spellen."

  Als ik dat soort teksten lees kan ik je niet serieus nemen en zou ik je echt een serieuze therapeut aanbevelen.
 • @blue_blade_3
  Bovengenoemde beschrijving is de Mermaid-theorie die elke therapeut kent en mij nog gelijk zou geven ook. Ik denk dat jij eerder een psycholoog nodig hebt om de waarde van cosmetics te kennen.

  Zo een shit duurt LETTERLIJK 10 minuten om te maken en wordt verkocht voor de volledige bedragen van een game. Begrijpen wie begrijpen kan. "Free-to-play"…Ben een 3D modeller dus zal wel weten waar ik over spreek.

  Hun nummer 1 prioriteit is om zoveel mogelijk cosmetics te maken met ondertussen de illusie te brengen dat de game evolueert voor alle schapen. Sewes ga je me nog vertellen dat de aarde plat is.
 • @DeeZet

  Tjah, wat verandert dit nu aan wat ik gezegd heb dan? Deze game is FTP, want ik speel het zonder er een cent aan uit te geven. Dus jij neemt het kwalijk dat ze proberen dingen te verkopen die niet noodzakelijk zijn, hoezo? Das toch prima, ook al manipuleren zij. Ik maak je even wakker ; dat doet namelijk ieder bedrijf. Dus jij koopt ook niets in supermarkten? Niets online? Niets op de markt? Want guess what, ook daar word je gemanipuleerd.

  Als je het zo stelt zijn ook demo's dus niet gratis, want ze maken je lekker en meestal wil je meer.

  ik val bta op vrouwelijke piraten met overgewicht, dus met dikzakken met maar 1 oog in een cel zitten is prima. Lekker 'palen'. Zit er ook een papagaai bij? Houten been?

  Maar goed , als jij FN niet FTP vindt omdat je de mogelijkheid krijgt om in de game dingen te kopen dan is dat prima. Ik zie dit anders.
 • @benjaminben

  Wat je ook zegt, het is en blijft een kids game.
 • @CyberFl

  Dan vermaak jij je er vast prima mee ;)
 • @CyberFl
  Wat maakt het een kids game dan?
 • @DeeZet
  Volgens mij was er iemand hèèl slecht in Fortnite en is toen opgelicht op marktplaats toen die een account met positieve winrate wilde kopen.

  Grapjes daargelaten ben je natuurlijk werkelijk alleen maar aan het raaskallen met je bovengenoemde opmerkingen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren