1. Het lijkt erop dat Bethesda plagiaat heeft gepleegd

Het lijkt erop dat Bethesda plagiaat heeft gepleegd

Tabletop-spel van Bethesda lijkt precies op een Dungeons en Dragon-avontuur

Om de lancering van The Elder Scrolls Online Elsweyr-uitbreiding te promoten, heeft Bethesda een tabletop-avontuur uitgebracht dat zich afspeelt in de wereld van Elsweyr. Het spel bleek echter heel erg te lijken op The Black Road. Een tabletop-verhaal van Dungeons and Dragons.
Elder Scrolls Online

De pagina’s konden door spelers gedownload en geprint worden, maar fans kwamen er al snel achter dat het script wel heel erg leek op het script van het Dungeons en Dragons-verhaal The Black Road. Medeauteur van dit verhaal, Paige Leitman, heeft zelfs een presentatie in elkaar gezet, waarin de twee verhalen vergeleken worden.

Kort nadat naar boven kwam dat het om plagiaat ging, is het verhaal van Bethesda verwijderd. Bethesda gaf aan uit te gaan zoeken wie verantwoordelijk is voor het plagiaat. Leitman heeft de presentatie verwijderd en gaat er verder niet achteraan. De presentatie is nog te lezen op Ars Technica.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Gemaakt door Bethesda Nederland in Eindhoven. Best sneu voor het hele team dat er enthousiast aan gewerkt heeft. Ik vermoed dat alleen de schrijver wist dat hij plagiaat aan het plegen is. En dat de rest maandenlang energie heeft gestoken om iets moois te bouwen..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren