1. Het Nederlandse Medal.tv laat gamers hun favoriete momenten clippen

Het Nederlandse Medal.tv laat gamers hun favoriete momenten clippen

Bedrijf haalt 3 miljoen euro aan investeringen binnen

De Nederlandse dienst Medal.tv heeft 3,25 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Met de dienst kunnen gamers momenten clippen en delen via een sociaal netwerk.

Medal.tv is beschikbaar op pc, Android en iOS en laat spelers de laatste 15 seconden van hun gameplay clippen en delen. Op de officiële website, de desktop app en mobiele apps kunnen spelers vrienden volgen en populaire clips bekijken.

"De afgelopen jaar zagen we een culturele verandering binnen de industrie waarbij je digitale persoonlijkheid steeds belangrijker wordt. Net zoals in het echte leven Instagram bijvoorbeeld belangrijk is. Er was echter nog niet echt een manier om dit soort beelden, wat er online allemaal gebeurt, op te nemen en te delen", aldus medeoprichter en COO Iggy Harmsen.

Volgens Harmsen is het grootste verschil met bijvoorbeeld clippen op Twitch dat het platform niet gericht is op het ontdekken van nieuwe clips. Medal is gericht op het ontdekken van clips, vrienden en nieuwe games. In de applicaties van de game kunnen spelers clips beoordelen en delen.

medal

viral gaan

Medal.tv biedt ook statistieken voor streamers en gamebedrijven in de vorm van Medal Metrics. Hiermee kunnen gebruikers onder andere zien waar hun clips gedeeld worden op social media en welke momenten de grootste potentie hebben om viral te gaan.

Medal.tv werkt in principe voor elke game, maar ontwikkelaars moeten de software wel goedkeuren. Volgens Iggy Harmsen gebeurt dit vaak al snel binnen dag, zoals bij de plotselinge release van Apex Legends.

Ook zegt Harmsen dat de focus voorlopig ligt op pc-games en mobiele games, maar dat er plannen zijn om uit te breiden naar Xbox One. "PlayStation is een ander verhaal, omdat het een gesloten systeem is. Je moet enorm groot zijn om daartussen te komen, want nu kun je alleen maar clips delen met PlayStation en YouTube."

Rocket League
Medal.tv is gratis te downloaden voor pc, Android en iOS.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren