1. 'Hidden blade is expres anders in Assassin's Creed Valhalla'

'Hidden blade is expres anders in Assassin's Creed Valhalla'

Bovenop je arm

De iconische 'hidden blade' wordt in Valhalla anders gebruikt door hoofdpersoon Eivor dan we gewend zijn in de Assassin's Creed-serie. Narrative director Darby McDevitt geeft aan dat dit met opzet zo is ontworpen.

In trailers is te zien dat Eivor het verborgen mes bovenop zijn bovenarm draagt, in plaats van eronder. Het mes is zo een stuk minder goed verborgen, maar volgens McDevitt is daar een goede reden voor.

"Het is iets waar Eivor een sterke mening over heeft", zegt McDevitt in een video op Twitter. "Als hij of zij de hidden blade krijgt, bedenkt Eivor dat het veel interessanter zou zijn als mensen het wapen kunnen zien. Vikingen hadden een sterk gevoel van eer en het was erg belangrijk dat als je iemand doodde, dat mensen ook wisten dat jij diegene had gedood."

McDevitt vertelt dat Vikingen niet werden gestraft voor moord als ze daar een goede reden voor hadden en het eerlijk toegaven. "Het zichtbaar maken van de hidden blade hoort bij dat gevoel van eer."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Is wel een reden waarmee ik kan leven, maar sowieso de hidden blade top side dragen was de juiste manier, Darius de eerste gebruiker van de hidden blade droeg hem ook zo zoals je hier

  https://i.pinimg.com/736x/c5/3f/c4/c53fc42fed5733ca3a4fb07c53653326.jpg

  En hier kan zien

  https://vignette.wikia.nocookie.net/assassinscreed/images/d/d0/ACOD_Darius_render.png/revision/latest/top-crop/width/720/height/900?cb=20181206123103


  Het is Bayek die een fout maakte met de hidden blade door bottom side te dragen en dat heeft hij moeten bekopen met het verlies van zijn ringvinger, dus thja de traditie van je ringvinger afhakken komt door verkeerd gebruik van de hidden blade.
 • @Meta_coola

  Voor vragen en weetjes over assassin's creed, moet je bij Meta zijn. Seg vraagje? Heb je zo een outfitje die je zo af en toe draagt?
 • Vind het vreemd dat het als logisch wordt beschouwd dat een "hidden" blade zichtbaar moet zijn. Daarnaast ben je ook wel een aparte "assassin" als je laat weten dat ze door jou vermoord zijn.
 • @blue_blade_3

  Njah, ik zie het meer als ; hij wil fairplay, laat zien wat je in petto hebt zodat het gevecht met je tegenstander een eerlijke is, zonder stiekeme foefjes. Pas dan win je een gevecht met eer en op vaardigheid. Zo legt hij het niet uit, maar zo zie ik het meer.

  Daarbij, je vinger inleveren voor een blade was sowieso super dom en achterlijk. Oh hij mist een ringvinger, ach hij is vast geen huurmoordenaar, nee joh :P
 • @benjaminben

  In het begin dacht ik altijd dit is een tof concept , maar sinds ik zag waarom Bayek zijn ringvinger kwijt was en dat Darius de hidden blade top side droeg. Denk alleen hoe stom kon Bayek en de ándere hidden ones wel niet zijn dat ze niet 1+1 konden uit rekenen dat ze het mes op de verkeerde manier gebruikte… ah wel hadden ze in ieder geval een traditie i guess
 • haha mooi hoe jij nu je kritische kant laat zien, goed bezig Meta! Ik vroeg me ook altijd af of zij hun pink en middelvinger nooit bezeerden met die bade. Hij gaat er toch best rakelinks tussendoor. Geen briliant concept iig :P Was meer een soort dedication dingetje geloof ik, a finger for your cause…
 • @benjaminben
  Snap het "eerlijke gevecht" principe, maar waarom dan überhaupt een hidden blade gebruiken? Dan is het gewoon een blade.
 • @blue_blade_3

  Meer een 'handy to carry with you blade' idd, Blue, ze hadden hier gewoon een Viking game van kunnen maken. Zoiets als 'Tales from the past : Vikings', dan kunnen ze voortaan 'Tales from the Past' als IP gebruiken om gewoon games in een historische setting (en tjah, het kost wat tijd om van deze IP iets bekends te maken, maar AC heeft dit groeiproces ook moeten doorstaan. En een bedrijf als Ubi kan wel een financieel stootje hebben) te maken zonder daarbij de AC lore in acht te hoeven houden. Lijkt mij een beter plan.
 • Just call it "Warriors Creed" and be done with it. Hij is dus geen sluipmoordenaar meer maar iemand die eerder 1 op 1 wilt vechten. Fair is fair maar de naam klopt onderhand niet meer.
 • @mightybundy
  Dat bedoel ik ook. Maar de naam verkoopt natuurlijk
 • Obvious axe
 • Hoe is dit nieuws?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren