1. Hideo Kojima's nieuwe project te zien in concept art

Hideo Kojima's nieuwe project te zien in concept art

Is er een mogelijke connectie met Death Stranding?

Hideo Kojima heeft wat foto's gedeeld waarop concept art van een nieuw project te zien is.

"Hier is te zien hoe ik mijn nieuwe titel met Yoji ontwerp", zo valt te lezen in een van de tweets. "Eerst praten we over de setting voor elk personage, diens achtergrond, de wereld, de kleuren, de persoonlijkheden, de rollen, de beelden, ideeën en sleutelwoorden die we heen en weer sturen via e-mail."

Op de foto's is duidelijk te zien hoe hij aan concept art voor een soort ruimteschip werkt. Opvallend is dat de naam 'Bridges' op het schip staat, waardoor fans speculeren dat het om een vervolg op Death Stranding gaat, of om een game die zich in hetzelfde universum afspeelt als de meest recente game van Kojima. Ook zou het mogelijk om een uitbreiding kunnen gaan.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat Kojima de naam Bridges zomaar op de artwork heeft gezet, en dat het geen indicatie is van wat de volgende game precies inhoudt. Er zijn nog geen officiële details over het volgende project van Kojima naar buiten gebracht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik zou van Hideo-san wel weer eens een game willen zien in de stijl van Snatcher en Policenauts!
 • Het schijnt dat Kojima gisteren ook sushi en ramen heeft gegeten! Wat zou dat betekenen?
 • @barton
  Dat het beste Sushi en Ramen zijn die er bestaan. Dat zou het betekenen!
 • @barton

  #iederepoepenscheet
 • Nu al zin in. Zn vorige game was beyond geniaal.
 • Er is al 2 dagen belangrijker nieuws eigenlijk… Tlou2 zet nieuw record neer voor Sony. In 3 dagen tijd 4m sales..
 • @Jowy

  En terecht na al dat kinderachtig gedoe van bepaalde mensen.
 • @CyberFl
  Ga niet zeggen dat de game slechts is, want dat is deze zeker niet. Maar persoonlijk komt deel 2 niet eens in de buurt van deel 1. Heeft al helemaal niet aan mijn verwachtingen voldaan. Jammer!
 • @AWESOMEDUDE3 ik deel volledig je mening, geen bal terecht aan.

  Mooi gemaakt en goed geacteerd zeker wel, maar het verhaal is middelmatig op z'n best.
 • @Mr.Happy

  Dat is ook overdreven vind ik het verhaal was juist prima in orde alleen een andere stijl dan deel 1. Je kan beter kritiek uiten op de gameplay want daar moet Naughty dog stappen gaan maken.
 • @smaakmaker op de gunplay na is er eigenlijk weinig tot niks aan te merken op de gameplay imo.
 • @Mr.Happy

  De gameplay is eentonig. Keer op keer deuren tegen komen die op slot zijn. Zelfde uitziende vijanden besluipen en killen. En knoppen indrukken om deuren of andere dingen open te krijgen en dat 25 uur ging me over de helft echt tegenstaan.
 • @smaakmaker met eentonig ben 'k akkoord.

  Het aantal keren dat je bvb ook vierkantje moet spammen wordt soms zo lachwekkend dat je op voorhand al weet wanneer je je moet klaarhouden.

  Maar de besturing was voor de rest spot on.
 • @Mr.Happy

  Ja dat betwist ik ook niet maar de saaie gameplay moeten ze in mijn ogen echt iets aan doen.
 • @Mr.Happy
  Wrm middelmatig? Actie reactie en wraak dat nooit zal stoppen terwijl je een beeld krijgt van beide kanten. Zoals ze in het liedje zegt: i walk through the valley of the shadow of death. And I fear no evil 'cause I'm blind to it all. And my mind, my gun they comfort me. Because I know I'll kill my enemies when they come. Surely goodness and mercy will follow me all the days of my life. And I will dwell on this earth for ever more. Sad I walk beside the still waters and they restore my soul. But I can't walk on the path of the right because I'm wrong. No I can't walk. On the path of the right. 'Cause I'm wrong.
 • @CyberFl
  Bevat spoilers:
  Er zijn naar mijn mening merkbare fouten gemaakt in hoe het verhaal verteld is, niet het verhaal zelf. Zeker ook in gameplay zijn hierdoor fouten gemaakt.
  Persoonlijk had ik het liefst gezien dat de game van DAY 1 E - DAY 1 A - DAY 2 E - DAY 2 A, etc. ging. Zou ook voor zoveel meer spanning zorgen, de aanpassing is ook gewoon klein.
  Nu hebben mensen (terecht) het gevoel dat ze ineens eruit gerukt worden, zowel qua gameplay als verhaal.
  Daarnaast vind ik dat er meer momenten moesten zijn in het verhaal waarbij ze elkaar soort van tegen het lijf liepen. Stel: Abby is in het ziekhuis en ontsnapt bijna, maar kijkt dan toe hoe Ellie haar vriendin moordlustig in elkaar slaat. Naughty Dog was al slim genoeg om dit bij Ellie's perspectief niet te laten zien hoe slecht Nora er aan toe was, maar vanuit Abby hadden we dat wel moeten zien naar mijn mening.
  Of het hoofdstuk waarin ze de poort moeten openen… waarom niet gewoon naar informatie zoeken over de WLF locaties. Later komt er ook een leuk Mary Sue moment waarin Dena (geen mary sue btw) ineens de locaties heeft uitgezocht.
 • @Ardyn @CyberFl volledig eens met Ardyn.

  OOK NOGAL SPOILERIG :


  You never really care wat er met de andere groep gebeurd en dat had wel gekunnen op de manier dat je aanhaalde.

  Na de switch halfweg het spel weet je al wat er met die mensen gebeurt en je hebt dan ook nooit het gevoel dat het je een bal gaat schelen wat er met hun gebeurt, ondanks het feit dat ze eigenlijk minder "evil" zijn dan wat Ellie wordt.

  Uiteindelijk heb 'k meer begrip voor Abby dan voor Ellie, maar ND faalt volledig om haar neer te zetten als een personnage waar je veel sympathie voor kan opbrengen, terwijl ze al bij al de partij is die het meest in haar recht is.

  Ook hadden ze imo moeten stoppen na het eerste farm hoofdstuk. Ellie geeft in de confrontatie toe dat ze weet waarom Abby achter Joel kwamen en daar had het moeten stoppen nadat Abby Ellie spaart.

  Ook wordt de PTSD van Ellie enorm eenzijdig behandeld.
  Flashbacks over Joel maar absoluut niets over wat ze met Nora, Mel en de letterlijk honderden anderen die ze de strot over sneed? Enorm weak sorry.

  En dan de onzin over dat Ellie alles kwijt is … Als de liefde echt was en Ellie duikt op het einde op bij Dina op met het verhaal van wat ze uiteindelijk niet deed, dan hadden die twee hun relatie gewoon terug opgepikt.

  Het verhaal is vrij zwak verteld imo en hangt bij momenten als los zand aan elkaar.
 • @Mr.Happy dat kan ik niet begrijpen. Ik vind deze game zo uitmuntend…
 • @Jowy Op verscheidene punten vind 'k het ook uitmunted, maar op verhaalvlakken vind 'k het vaak zeer middelmatig zoals je hierboven kan merken.

  Totaal geen problemen met LBGT bvb, integendeel, liefde is liefde imo. Maar de manier waarop ze een trans meisje aanbrengen naast een lesbisch koppel, voelt ook geforceerd aan en als een extra poging om de LBGT-community te paaien.

  Dit had bvb evengoed en minder geforceerd een aanklacht tegen vrouwenmisbruik en/of pedofilie kunnen zijn (iets wat ook niet uitzonderlijk blijkt bij religieuze/sekte-leiders), want de elder wil geforceerd trouwen met iemand die veel te jong is. Maar neuuu, weet je wat, we maken ze ook nog trans, dat gaat goed scoren :p
 • @AWESOMEDUDE3

  Persoonlijk vind ik deel 2 bijna net zo goed als deel 1.
  Mijn probleem met deel 2 is dat het net de bulls eye mist voor mij (vooral door volgorde van vertelling). Terwijl deel 1 raak gooit.
  Persoonlijk ben ik ook gewoon een groot fan van de setting en gameplay, maar ik weet dat dit niet voor iedereen zo speciaal is.

  Deel 1 was overigens ook de game die mij ook een fanatieke gamer maakte, dus onderschat mijn liefde voor het spel niet. xD (ik was toen 13, shh :P)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren