1. Hier kijk en lees je alles van het WK-Fornite

Hier kijk en lees je alles van het WK-Fornite

Programma, livestream, deelnemers en meer

In dit artikel staat alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap van Fortnite, zodat je niks hoeft te missen! Lees hier het programma, onze Nederlandse kandidaten en bekijk hier de stream met het liveverslag vanuit New York. Geen reden om verder te zoeken dus!

Na maanden voorbereidingen en kwalificatiewedstrijden gaat het Wereldkampioenschap van Fortnite toch echt beginnen. 40 miljoen spelers van over de hele wereld hebben hun uiterste beste gedaan zich voor dit toernooi in het Arthur Ashe Stadium in New York te plaatsen. De beste tweehonderd spelers gaan het dit gedurende weekend tegen elkaar opnemen.

De spelers komen van over de hele wereld, allemaal met maar één doel: Bekroond worden als beste Fortnite-speler van de wereld. En, naast deze titel is er in totaal 30 miljoen dollar te verdienen.

Livestream via Twitch

Hier staat de livestream klaar, deze kan je gedurende het hele toernooi blijven volgen.

Het programma (Nederlandse tijd)

Vrijdag 26 juli:
18:30 uur: Voorbeschouwing Creative Finals
19:00 uur: Creative Finals
22:00 uur: Celebrity Pro-Am

Zaterdag 27 juli:
18:30 uur: Voorbeschouwing van de Duo Finales
19:00 uur: Start Duo Finales
22:45 uur: Solo's Winnaarsceremonie

Zondag 28 juli:
18:30 uur: Voorbeschouwing van de Solo Finales
19:00 uur: Start Solo Finales
22:45 uur: Solo's Winnaarsceremonie

Fortnite

Nederlands trots

Vier Nederlanders hebben zich weten te plaatsen voor het eindtoernooi: Mitr0, Rojo, Lnuef en Quinten. Lnuef en Quinten staan samen in de finales van het duotoernooi. Maar Mitr0 is wellicht Nederlandse grootste hoop op de titel. de 16-jarige Nederlander speelt ook in het duotoernooi, hij doet dat samen met zijn Britse partner Secret-Mongraal. Dit duo wordt gezien als één van de grootste kanshebbers op de titel. Mitr0 en Mongraal hebben al meerdere toernooien gewonnen afgelopen jaar en doen een gooi naar de wereldkampioentitel.

Tjeerd van Power Unlimited sprak recentelijk met Hennes 'Cookie' Heijmans, de teammanager van Mitr0, en vroeg naar zijn verwachtingen van Mitr0 op het wereldkampioenschap. "Mitr0 heeft vorig jaar en dit jaar al meegedaan aan een aantal grote LAN-toernooien, en hij doet het elk toernooi super goed. Ik verwacht dus veel van hem, maar hij speelt natuurlijk wel tegen de beste honderd spelers van de wereld in dit duotoernooi. Toch heb ik er vertrouwen in; Hij heeft de ervaring en de vaardigheden, dus hij komt zeker in de top tien", aldus Heijmans.

Het vertrouwen in Mitr0 is er, de kwaliteiten zijn er en de hoop op een Nederlandse Fortnite-Kampioen bestaat.

Prijzengeld

In totaal wordt er tijdens dit WK dus 30 miljoen dollar verdeeld.

  • Alle duo- en solodeelnemers van dit WK hebben geplaatst hebben al 50.000 dollar verdiend door zich te plaatsen voor het eindtoernooi.
  • De Winnaar van de Solo Finals ontvangt 3 miljoen dollar.
  • De winnaars van de Duo Finals ontvangen beide 1,5 miljoen.
  • De tweede tot vierde plek in beide toernooien zijn na dit weekend ook miljonair.
  • De totale prijzenpot van de Creative Finals is 3 miljoen.
  • De totale prijzenpot van de Celebrity Pro-Am-toernooi bedraagt 3 miljoen, dit gaat allemaal naar goede doelen.

    De rest van de 30 miljoen wordt prestatiegericht verdeeld over de deelnemers.

Fortnite heeft eerder aangekondigd dat je gewoon Fortnite kan spelen tijdens het toernooi. Epic heeft namelijk in nieuw dubieus systeem bedacht voor de Fortnite-spelers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • Damn wat een geld allemaal zeg.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren