1. 'Historisch laag aanbod illegale games na oprollen downloadbende'

'Historisch laag aanbod illegale games na oprollen downloadbende'

Geen torrents

Er verschijnen de afgelopen dagen historisch weinig illegale games in torrent-vorm, nadat een grote aanbieder is opgerold. Dat meldt Torrent Freak in een eigen analyse.

Europol en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben eind vorige maand meerdere leden van SPARKS opgepakt, een groep die al jarenlang verschillende media illegaal aanbood op internet. Zij waren verantwoordelijk voor een groot deel van de bestanden die via Bittorent worden aangeboden. Het gaat om films, series, muziek, e-books, maar dus ook games.

Volgens Torrent Freak is er nog nooit zo weinig nieuw illegaal aanbod geweest als sinds de arrestaties. Voorheen waren er in een week tijd 1944 nieuwe releases te vinden, nu gaat het maar om 168.

Vooral games en e-books zijn het 'slachtoffer' van de arrestaties. In de dagen na de politieacties zijn er geen tot weinig nieuwe bestanden verschenen.

beste mechanische toetsenbord

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Sparks doet helemaal niet aan games. Van films ken ik ze inderdaad wel. Series ook niet. Tenminste niet de dagelijkse series.
 • Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling is om illegale kopieën te downloaden werkt men dat vaak wel in de hand.
  Klein voorbeeld is het nieuwe seizoen van The Boy's. Alleen te zien op Amazon Prime, waar je kennelijk alleen een creditcard als betaalmiddel kunt opgeven. Op het moment dat je dat als enige optie aanbied en verder niets aan andere mogelijkheden aanreikt moet je niet raar opkijken wanneer het dan illegaal wordt gedownload.
 • @AWESOMEDUDE3

  Hoewel ik het creditcard verhaal snap kan ik het alsnog niet goedkeuren en begrijpen dat iemand dan maar via de illegale weg gaat. Het is en blijft gewoon diefstal en dient keihard aangepakt te worden. Dan maar geen Prime of een serie…het is geen eerste levensbehoefte…

  Je kunt ook gewoon een prepaid creditcard regelen. Of zoals de meesten doen gewoon een basis creditcard aanvragen bij je bank. Deze worden nooit geweigerd tenzij je schulden of geen inkomen hebt. Vind een CC persoonlijk erg handig vanwege de aankoopbescherming en gratis verzekering, iets wat iDeal pertinent weigert. Daarbij komt dat als je de rekening gewoon betaalt je ook geen rente hoeft te betalen.

  Amazon zou echter als ze echt willen doorbreken in de NL markt ook automatische incasso moeten aanbieden. Het is vreemd en erg dom dat ze dit nog niet geregeld hebben.
 • @Ramirez

  Kan natuurlijk een ellenlange discussie aangaan over de term diefstal maar daar wordt niemand beter van, en blijft het natuurlijk een gemis voor de studio.

  Ik denk dat de versplintering in dit soort diensten (netflix, disney etc) weer voor meer piraterij gaat zorgen. Daarnaast snap ik ook nog steeds niet waarom je niet een regio vrij account kunt aanmaken voor dit soort platformen, betaal je in verhouding evenredig aan content.

  Wat Amazon betreft, zij hadden gewoon ook PayPal als betaaldienst moeten toevoegen naar mijn mening. Want om nu een prepaid creditcard te gaan aanvragen voor zoiets is ook weer erg overdreven, zeker gezien PayPal nagenoeg dezelfde garantie biedt.
 • @AWESOMEDUDE3

  Denk dat je streaming niet moet zien als een oplossing voor piraterij, maar als een vervanging/concurrentie van het huidige TV zenders.

  Piraterij zul je altijd houden, aangezien sommige mensen gewoon weigeren iets te betalen, maar veel meer mensen zullen denk ik wel gewoon een abonnementje nemen bij een of meerdere streaming services ipv de piraat uithangen.

  Regio vrij zal niet snel gebeuren, aangezien de rechten en deals van Films en series in alle landen bij iemand anders liggen. Dus dat zal niet snel gebeuren.

  Wel volledig mee eens dat het onzinnig is wat Amazon doet. Zeker aangezien het eerst of op .de wel kon. Heb namelijk 100% Prime gehad en ben niet in het bezit van een creditcard.

  Piraterij is natuurlijk gewoon fout, maar als een bedrijf niet relatief gemakkelijk de optie bied te betalen, kan ik best begrijpen dat mensen maar gaan downloaden.
 • @Ramirez
  Ik kan me vergissen hoor, maar was jij niet degene die limited edition Nintendo console pre orderde om naderhand met winst door te verkopen?
 • @blue_blade_3

  Uuhm nee?

  Heb alleen eens 2 pre orders geplaatst voor de Snes mini om er zeker van te zijn dat ik er eentje zal krijgen.

  Volgens mij had ik de 2e mini met slechts 20 of 30 euro winst verkocht. Als ik het mij goed herinner tenminste.

  Sue me I guess. Maar als ik zoiets zou doen zou ik er wel meer dan slechts 2 bestellen. Lol.
 • @Ramirez
  Dan verwar ik je met iemand anders. Nevermind
 • @AWESOMEDUDE3

  Dan moet je een kredietkaart aanvragen zo simpel is het, en zo duur is Amazon prime niet.
 • @LosPilotas
  Erg overdreven voor alleen die reden. Ben niet te beroerd om wat extra's te betalen maar het een beetje toegankelijk houden/maken vind ik ook niet onbelangrijk.
 • @LosPilotas

  Belachelijk om een creditcard te moeten nemen. Amazon ( en andere streaming diensten die een creditcard vereisen ) moeten met een alternative betaalmethode komen, zolang ze dat niet doen kijk lekker via kodi.
 • @Meta_coola

  De hele wereld is aan de credit cards…behalve Nederland. Dat is toch evengoed belachelijk?

  Amazon moet gewoon meer opties bieden. Daar ben ik het 100% mee eens. Trekt meer klanten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren