1. Hoe Apex Legends binnen 72 uur al 10 miljoen spelers heeft

Hoe Apex Legends binnen 72 uur al 10 miljoen spelers heeft

Want laten we eerlijk zijn, Apex Legends is niet als elke andere battle royale-game!

Apex Legends is pas net uit, maar we kunnen er niet omheen; het is razend populair. Zo hebben ze binnen 72 uur al 10 miljoen spelers binnengehaald. Dit is zeker niet de eerste battle royale-game, dus wat draagt nou bij aan dit succes?

Een van de meest voor de hand liggende redenen is dat het spel gratis is. Hiermee is niet gezegd dat het spel niet populair zou zijn als het geld zou kosten, maar eerder dat de gameplay eerlijker is. Het is mogelijk om in de store outfits en cosmetische spullen te kopen, maar geen wapens of vaardigheden. Het maakt dus niet uit hoeveel geld je uitgeeft in de store, het heeft geen invloed op hoe goed je in-game bent.

Apex Legends komt ook met vernieuwende aspecten in het spel. We missen misschien de titans, maar dat lijken ze goed te maken met unieke toevoegingen. Zo kan de Jump Master aan het begin van de ronde kiezen waar het hele team landt, zodat je met het hele team bij elkaar kunt beginnen. Ook kan je door middel van respawn-plekken een teamgenoot weer tot leven brengen. Je teamgenoot is dan wel weer zijn of haar wapens kwijt, dus het is een flink risico.

Verder kan de game omschreven worden als een AAA-titel. Het team bevatte 115 ontwikkelaars van Respawn Entertainment en er is twee jaar volop aan gewerkt. Uiteraard had Respawn de Engine van Titanfall 2 liggen en behoorlijk wat ervaring op het gebied van shooters. Alles is behoorlijk goed uitgedacht, van de vernieuwende aspecten in het genre tot de marketing. Van dat laatste was eigenlijk niet echt sprake. Apex Legends kwam plotseling uit en hiermee hebben ze binnen de gamewereld toch een bepaald statement gemaakt.

Verder is het gewoon tof dat het spel met acht unieke personages werkt. Je personage is niet gewoon een man of een vrouw, maar heeft een eigen karakter, stem, vaardigheden en manier van spelen. Dit geeft wat persoonlijkheid aan de personages en onderscheidt zich zo van de andere battle royale-games.

Het is dus eigenlijk geen verrassing dat Apex Legends 10 miljoen unieke en 1 miljoen gelijktijdige spelers heeft behaald. Op de website van EA bedankt Respawn Entertainment de community voor het overweldigende succes.

Apex Legends

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Tja,
  - een battle royale game wat op het moment helemaal hot is.
  - gratis
  - ziet er heel goed uit
  - speelt soepel

  Al denk ik wel dat er van die 10 miljoen spelers een hoop mensen de game maar 'ff een keer proberen want het is toch gratis'
 • Als Fortnite fan ben ik oprecht verrast door deze game. Precies wat de BR scene nodig had. Een goede first-person shooter met een minder kiddy setting. Daarnaast speelt de game ook ontzettend soepel en ben ik nog geen enkele bug tegengekomen (op het vrij frustrerende matchfixing probleem na).

  Daarnaast helpt het ook wel dat enkele grote streamers deze game nu volle bak spelen. Op Twitch staat de game al drie dagen ver boven de concurrent. Ik ben benieuwd wat deze game op termijn gaat doen als de eerste hype voorbij is.

  Ik denk dat Fortnite er iig wel een stevige concurrent erbij heeft. Deze game is écht goed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren