1. Zo verzend je pokémon van Pokémon Go naar Let's Go

Zo verzend je pokémon van Pokémon Go naar Let's Go

Alles wat je moet weten om je pokémon te verzenden van Pokémon Go naar Pokémon: Let’s Go: Pikachu! en Eevee!

In Pokémon: Let’s Go: Pikachu! en Eevee! kun je in een vernieuwde Kanto-regio alle 151 pokémon vangen, plus een aantal Alola-vormen en de nieuwe pokémon Meltan. Om je Pokédex vol te krijgen kun je ook de game verbinden met de mobiele game, Pokémon Go. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je je pokémon kan verzenden van Pokémon Go naar Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Eevee! en wat je verder allemaal nog kan doen met deze nieuwe features.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Eevee! zijn de nieuwe Nintendo Switch-games die een nieuwe mechaniek gebruiken om pokémon te vangen en te trainen. Deze mechaniek werd geïntroduceerd in Pokémon Go, waarbij spelers pokémon vangen door alleen een pokéball te gooien en dus niet meer vechten. Deze mechaniek is doorgezet in de nieuwe Pokémon-games voor de Switch. Het bijzondere aan deze nieuwe games is dat je ook pokémon kan krijgen die je in Pokémon Go hebt gevonden. Hieronder vind je een stappenplan om je Pokédex vol te krijgen.

Let op! Je kan alleen pokémon verzenden van Pokémon Go naar Pokémon: Let’s Go. Andersom is niet mogelijk. Ook evenement-pokémon die extra items dragen kunnen niet verzonden worden naar Pokémon Let’s Go: Pikachu! en Eevee!

Pokémon Let's Go

Hoe verbind je Pokémon: Let’s Go met Pokémon Go?

 • Zorg dat zowel je smartphone en Nintendo Switch verbonden zijn met internet en dat Bluetooth is ingeschakeld.
 • Ga naar instellingen in Pokémon Go en selecteer onderaan Nintendo Switch. Selecteer vervolgens 'Connect to Nintendo Switch'.
 • Zorg ervoor dat je Pokémon Go Settings hebt geopend in de Game Settings van Pokémon Go.
 • Selecteer vervolgens ‘connect’ om de game te vebinden met je Pokémon Go-account.
 • Gefeliciteerd! Je account is nu verbonden.
pokemon
pokemon

Pokémon Go Park

In de vorige generatie Pokémon-games was er in Fuchsia City altijd de Safari Zone te vinden. In Let’s Go Pikachu en Eevee is deze vervangen door het Pokémon Go Park. Hier komen de verzonden pokémon terecht die je uit Pokémon Go hebt gestuurd. Met deze pokémon kan je interacteren en ze uiteindelijk ook vangen om ze in de game verder te gebruiken. Let op! Alleen de Kanto-pokémon, hun Alola-vormen en Meltan kunnen van Pokémon Go naar het Pokémon Go Park verzonden worden.

Pokémon Let's Go
Pokémon Let's Go
Pokémon Let's Go

In het Pokémon Go Park heb je twintig zones waar je per zone vijftig pokémon in kwijt kan. Om deze pokémon te vangen moet je een korte minigame spelen waarna je de pokémon uit het Pokémon Go Park haalt en deze dan in het spel kan gebruiken. Pokémon die je uit Pokémon Go hebt gehaald krijgen een willekeurige Nature toegedeeld en het level wordt bepaald op basis van de Combat Power en de statistieken. Lees hieronder hoe je pokémon overzet.

 • Ga naar 'Pokémon' in Pokémon Go, en selecteer het Switch-icoon.
 • Selecteer vervolgens de pokémon die je wilt overzetten naat Let's Go Pikachu of Eevee.
 • Ga naar het Pokémon Go Park in Fuchsia City in Let's Go, en selecteer 'bring pokémon' bij de man achter de balie.
 • Verzend de pokémon in Pokémon Go terwijl Let's Go zoekt naar een Pokémon Go-account.
 • Bevestig op beide apparaten de overzetting.
 • Gefeliciteerd, je hebt je eerste pokémon overgezet!

Minigame: Play Yard

Een extra optie optie in het Pokémon Go Park is een korte minigame. Deze kan gespeeld worden in de Play Yard. Wanneer je minstens 25 dezelfde pokémon hebt gestuurd naar het Pokémon Go Park, bijvoorbeeld 25 Caterpie, krijg je toegang tot de game. In de minigame moet je de specifieke pokémon allemaal zien te vinden, zodat ze je volgen. Deze moet je vervolgens naar de uitgang van het Park brengen om een beloning te ontvangen. Tijdens het spelen moet je obstakels ontwijken, zoals andere pokémon die je verzamelde pokémon uiteendrijven.

Meltan

Om Meltan in Pokémon Go te vangen, heb je een speciale Mystery Box nodig. Deze kun je krijgen wanneer je een connectie maakt tussen Pokémon: Let’s Go Pikachu! en Eevee! Wanneer je deze Mystery Box hebt, krijg je de kans om gedurende dertig minuten zoveel mogelijk Meltan te vangen. Deze Mystery Box kan opnieuw geopend worden wanneer je na enige tijd een willekeurige pokémon stuurt naar Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Eevee! Meltan kan ook verzonden naar de Switch-games.

Dit is de belangrijkste informatie wat Pokémon Go en Pokémon Let’s Go betreft. Wil je meer weten over Pokémon Let’s Go: Pikachu en Eevee? Lees dan Jacco's review van Pokémon: Let's Go Pikachu! en Eevee! en lees ook zijn ervaringen met de Pokéball Plus.

Pokemon Lets Go

Pokémon Let’s Go: Pikachu! en Eevee! zijn nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Op wat kleine foutjes in de tekst na een heel duidelijk en overzichtelijk artikel, maar de Meltan mystery box krijg je dus automatisch als je connectie maakt tussen PoGo & PLGP/E en bij het Go Park bent?

  Edit:
  Jacco zou eigenlijk nog even naar de opmerkingen onder z'n Pokeball Plus review moeten kijken.
 • @Piet S.
  Waarom zou hij hier naar moeten kijken dan?
 • @AWESOMEDUDE3 Omdat zijn tekst niet klopt. Je kan inderdaad wel alles bedienen vanuit de pokeball+.
 • @AWESOMEDUDE3

  Als je even doorgeklikt had naar de review, via de link in bovenstaand artikel, dan had je het zelf kunnen lezen. :-)
 • @Piet S. Thanks voor jullie bericht, ik heb het aangepast.

  Lang verhaal kort: de game geeft niet aan dat je specifiek de Y-knop gebruikt met schudden, maar 'others'. Blijkbaar schudde ik niet hard genoeg toen ik het uitprobeerde, want het lukte mij toen niet. Ik ging er dus vanuit dat het niet werkt, maar nu ik harder schud lukt het dus wel. Excuses!
 • @Jack O

  Geen probleem! Top dat je het aangepast hebt! :-D
  (Daarnaast maakt iedereen weleens fouten.)
 • @Piet S.
  Oops, per abuis de verkeerde review (Pokemon Lets Go) verward met de Pokeball review. Mijn excuses!
 • @AWESOMEDUDE3

  Haha, kan gebeuren! Ik zie nu dat mijn opmerking hierboven een beetje bot is.
  Excuses! :-P
 • @Piet S.
  haha no worries, daar lig ik niet wakker van hoor!
 • Gister liet ik mijn vriendin even Pokemon Lets go Pikachu spelen met haar account op mijn switch. Heeft ze 'per ongeluk' Mew geclaimed uit Pokeball. Man man man wat een ellende haha.
 • @Robskeee

  "Per ongeluk." X-D
 • @Robskeee Dat zou ik ook zeggen! Mew vliegt wel leuk om je heen btw.
 • @Jack O So, lekker lullig man

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren