1. Hoe staat het met Disneys streamingdienst?

Hoe staat het met Disneys streamingdienst?

Disney+ straks enige dienst voor Disney, Marvel, Pixar en Star Wars

Een jaar geleden werd aangekondigd dat Disney met een eigen streamingdienst zou komen, een concurrent voor Netflix, Amazon, Hulu enzovoort. Sindsdien zijn er al een heleboel Disney-films van Netflix verdwenen. Dit jaar moet de dienst van de Mouse House live gaan, maar wat kun je ervan verwachten?

De dienst heet Disney+ en je betaalt er maandelijks voor. Verwacht niet alleen films over Disney-prinsessen en series als Lilo & Stitch: Marvel en Star Wars maken deel uit van de line-up van de dienst. Sterker nog, er is al aangekondigd dat liveaction Marvel-serie over de populaire schurk Loki komt (met Tom Hiddleston) én een Star Wars-prequelserie gebaseerd op Rogue One. Het nieuwe seizoen van The Clone Wars is bovendien exclusief op Disney+ te zien. Maar er is meer.

Disney

een groot aanbod

Zo werkt Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book) nu aan The Mandalorian, een liveactionserie van Star Wars, komt er een comedy-drama genaamd High Fidelity, een serie van High School Musical, een docu genaamd Ink & Paint, en nog veel meer Marvel-series, waaronder eentje specifiek over Vision en Scarlet Witch. Monsters, Inc krijgt zijn eigen animatieserie, er komt een Muppets-show evenals een documentairereeks genaamd Walt Disney Imagineering.

Deze films zijn daarnaast momenteel in productie, speciaal voor Disney+: Lady and the Tramp, Magic Camp, Noelle, Stargirl, Timmy Failure, Togo, 29 Dates, 3 Men and a Baby, Don Quixote, Father of the Bride, Flora & Ulysses, Honey I Shrunk the Kids, The Paper Magician, The Parent Trap, Peter Pan, Sister Act 3 en The Sword in the Stone. Meer dan genoeg te zien straks dus. Disney belooft sowieso meer dan duizend kijkuren.

Wat de dienst kost is nog onbekend, maar de verwachting is dat Disney onder Netflix gaat zitten met de prijs. Reden hiervoor is dat er natuurlijk alleen Disney-films en -series op het platform staan, terwijl het aanbod op Netflix veel breder is. Daarnaast is het nooit verkeerd om als new kid on the block minder geld te vragen als je concurrentie. De prijs opdrijven kan altijd later, net zoals Netflix doet.

Mandalorian

Zuur voor Netflix

Of Disney nu veel klanten krijgt of niet, het is sowieso zuur voor Netflix dat het afscheid moet nemen van alle Disney-content. Sinds 2016 is Netflix namelijk de enige grote abonnementsdienst waar je Disney-films kan kijken. Gezien Disney meestal grote kaskrakers produceert, is het natuurlijk een grote plus als je die films al snel op Netflix kunt zien, en dat is de afgelopen jaren dan ook het geval geweest met bijvoorbeeld de Star Wars-films, maar ook Marvel-blockbusters. 

Hulu
In Amerika wordt ook veel gebruikgemaakt van de dienst Hulu. Deze streamdienst is van 21st Century Fox, dat momenteel wordt overgenomen door Disney. Het is het plan om Hulu wat meer volwassen content te geven, terwijl Disney+ meer op de familie is geënt. 

Dat waren drie mooie jaren, totdat Disney besloot met een eigen streamingdienst te komen en het contract met Netflix niet te vernieuwen. De nieuwe seizoenen van Jessica Jones en The Punisher verschijnen nog wel op Netflix.

Disney+ is straks de enige dienst waar je de grote films en series van Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en zelfs National Geographic kunt zien. Die vijf merken vormen ook de categorieën in de dienst. De grote films verschijnen natuurlijk nog eerst in de bioscoop, voordat ze gestreamd kunnen worden.

Avengers: Infinity War

Je hoeft Netflix nog niet op te zeggen als je alleen nog Disney-dingen wilt kijken: de dienst wordt pas eind 2019 verwacht in Amerika. De Benelux volgt niet lang daarna.

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

 • Maar Laura, vergeet niet dat ook Fox (daarbij met al hun licenties en content) ook door Disney is overgenomen. Betekend dat dan dat series als the walkind dead etc. Ook op Disney + komen. Want als dat gebeurt. Vrees ik dat Netflix een hele sterke concurrent gaat krijgen. En eerlijk is eerlijk. Mijn huishouden met 3 jonge kinderen en ik als marvel, star wars en ook Disney fan, zal dan ook haast zeker switchen naar Disney +. Uiteraard vind ik het jammer dat er zoveel diensten zijn want overal een abbo op word gewoon te duur.
 • https://www.cnbc.com/2019/01/18/disneys-streaming-efforts-are-already-long-more-than-1-billion-and-they-havent-really-even-started.html?recirc=taboolainternal
  @Grombeer Disney+ zal zich op families richten dus verwacht films zoals Alien en Shame daar niet.
  The walking Dead is geproduceerd door AMC (met nog wat kleinere partijen) en die is weer van Rainbow Media Holdings. Fox is 1 van de vele televisie zenders die de serie uitzenden maar de serie is niet van Fox en zal gezien het karakter van de serie niet op de streaming service te zien zijn.
 • @tielo, aah bedankt voor de info. Dacht dat TwD bij Fox hoorde.
 • Blijf het een slecht iets vinden. Want je hebt nu Netflix , Amazon , Videoland , HBO en Disney. En ik weet niet hoe het met jullie zit. Maar ik heb geen 50 euro over per maand om alles te kunnen volgen.
 • @fdennis, precies, ben bang ook dat als er teveel aanbieders komen, er geen 1 dienst interessant gaat worden. Dit omdat je overal wel iets mist. Dus dat betekend meer piraterij. Maar daar vragen ze zelf om dan.
 • Zoals in mijn eerste reactie te lezen is heeft Disney al een miljard dollar aan schuld opgebouwd met het kleine aandeel wat ze hebben in Hulu en hun sport zender.
  Zelfs een bedrijf als Netflix maakt nog niet zo lang winst en moet enorme bedragen in content blijven investeren om zich te onderscheiden. Steaming diensten onderscheiden zich doordat ze zich niet hoeven in te houden op gebied van naakt of geweld. Twee zaken die Disney niet zal bieden. Ik denk dat het een flop gaat worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren