1. Hollow Knight verschijnt op 25 september voor PS4 en Xbox One

Hollow Knight verschijnt op 25 september voor PS4 en Xbox One

De Voidheart-editie

Hollow Knight komt naar Xbox One en PlayStation; de game is vanaf 25 september beschikbaar.

De indiegame kwam eerder dit jaar al naar Switch en was daarvoor al op pc speelbaar, en is een grote hit bij critici en gamers. Team Cherry wordt voor de PS4- en Xbox One-versies geholpen door ontwikkelaar Shark Jump.

De PS4- en Xbox One-versies betreffen de Voidheart-editie van de Metroidvania, waarin naast de uitgebreide basisgame ook vier uitbreidingen zitten. Daarvan is hieronder een trailer te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik moest er even inkomen, maar heb me er uiteindelijk een uur of 50 mee kunnen vermaken op de Switch.
 • Ik heb een iets andere mening dan meeste critici, maar ik vond het een matige metroidvania. Ik vind het spel te open en onduidelijk wat je moet doen. Te veel exploren. Als je ervan houdt lang rond to lopen zoekend naar waar je heen moet is het een goed spel. Voor mij te lang zoeken naar wat ik moet doen en verlies daardoor snel mijn interesse, aangezien die paar uurtjes dat ik kan gamen ik niet nutteloos rond wil dwalen.

  Vond persoonlijk steamworld dig 2 een leukere metroidvania. Was iets meer lineair. 100% lineair hoeft ook weer niet, maar hollow kight is te extreem open world voor mij.

  Het is wel duidelijk een smaak kwestie. Het is duidelijk kwaliteit.
 • Fantastische game. Lang geleden dat ik een game had uitgespeeld en teleurgesteld was dat het avontuur "over" is. Nu wel bezig om richting de 100% completion te gaan, maar is een stuk minder bevredigend.
  De game is, zoals hierboven aangegeven, erg lastig en onduidelijk. Dat vind ik echter een pluspunt, want je bent continu aan het zoeken naar geheime gangen en moet goed bepaalde plekken onthouden/markeren.
  Als je na lang zoeken dan eindelijk een nieuwe weg gevonden hebt ben je daarom extra blij. Ook vaak stomverbaasd hoeveel content er soms achter een zeer lastig te vinden plek zit.
  De moeilijkheidsgraad van "bazen" is wel flink hoog, wat soms vrij frustrerend kan zijn. Wanneer je geen ervaren gamer bent is de game eigenlijk niet te doen, en er is geen moeilijkheidsgraad in te stellen.
  De twee uur treinen per dag zijn de afgelopen tijd in ieder geval gigantisch snel gegaan!
 • @Gaaiz

  Ik kan me erin vinden. Als dit het soort metroidvania is wat je zoekt is Hollow Knight top tier. Ik herken qualiteit en ondanks dat het vele exploreren niets voor mij is, zie ik dat als dit wel je ding is het een gruwlijk goed spel is.
 • Echt een van de beste games ooit. Hoewel ik echt van super metroid hou, is dit mogelijk beter. Vooral de combat, die simpel begint maar echt gruwelijk wordt.
  Geweldige sfeer. Ik moest trouwens ook even inkomen in het begin.
 • @Oggiedeluxe

  Sfeer van super metroid is imo ongeevenaard. De muziek ook.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren