1. Honderden iPhones met Fortnite er op geïnstalleerd in de verkoop

Honderden iPhones met Fortnite er op geïnstalleerd in de verkoop

Vaak voor duizenden dollars aangeboden

Honderden mensen verkopen hun iPhone met Fortnite er op geïnstalleerd.

Op digitale verkoopplekken als eBay staan honderden iPhones te koop, vaak voor honderden of zelfs duizenden dollars. Op deze iPhones staat het spel Fortnite nog geïnstalleerd, waardoor het spel gespeeld kan worden. Op veel van de iPhones die voor duizenden dollars worden aangeboden, wordt vooralsnog echter niet geboden.

De game Fortnite is sinds vorige week niet meer verkrijgbaar op de App Store en Google Play Store. Ontwikkelaar Epic Games moedigde spelers aan om buiten Apple en Google om aankopen in het populaire battle royale-spel te doen. Dit omdat dertig procent van de opbrengst van alle aankopen die via de App Store en Google Play Store worden gemaakt, naar die bedrijven gaat.

Google en Apple besloten Fortnite door de actie van Epic van hun winkels af te halen. Epic reageerde daar weer op door de bedrijven aan te klagen. Apple is van plan om de ontwikkelaarsaccounts van Epic te beëindigen. Dat zou ook invloed hebben op het gebruik van Epic's Unreal Engine op iOS.

Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Rare wereld leven we in tegenwoordig. Als Fortnite op iPhone nou het enige platform was waar je het spel op kan spelen zeg ik ja. Maar het is tegenwoordig op elk denkend platform te spelen.
  • Een vergelijkbaar situatie ontstond met Flappy Bird, game verdween uit de stores en toestellen met de game nog geïnstalleerd werden massaal aangeboden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren