1. Riot Games-medewerker onderzocht vanwege ongepaste uitspraak

Riot Games-medewerker onderzocht vanwege ongepaste uitspraak

Bericht over George Floyd op Facebook

Ron Johnson, hoofd van consumentenproducten bij Riot Games, wordt onderzocht vanwege een ‘ongepaste opmerking’. Dat heeft Riot Games bekendgemaakt in een statement.

Johnson plaatste op zijn persoonlijke Facebook een post over George Floyd, die een paar weken geleden is gedood door een politieagent. In de post heeft hij een plaatje van Floyd geplaatst met alle strafrechtelijke feiten die George Floyd heeft gepleegd. De foto zegt ook dat hij op de dag van zijn dood onder invloed van meth was en waarschijnlijk een kind had aangereden als hij niet was aangehouden. Het Riot-hoofd plaatste er zelf als omschrijving bij dat “Dit geen reden is om zijn dood door de agent goed te praten." "Het is een mogelijkheid voor mensen (en hun kinderen) te laten zien dat zo'n soort criminele leefwijze nooit op iets goeds uitkomt”.

Riot Games heeft in een statement naar Vice gereageerd op de post van Johnson. Het gamebedrijf zegt dat "Wij zullen vasthoudend laten weten dat het bericht achter die afbeelding afschuwelijk is, tegen onze waarden is en in tegenstelling staat tegenover ons geloof, dat het bespreken vansystematisch racisme directe sociale veranderingen nodig heeft". Een screenshot van de Facebook post is hieronder te bekijken.

Riot Games

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Beetje onnozel om in deze tijd zoiets te plaatsen. Je wordt momenteel voor minder online gelyncht.
 • Aparte opmerking van Ron Johnson: wél beweren dat Floyd's misdaden nooit een reden hadden mogen zijn om vermoord te worden door de politie, maar vervolgens wel alle misdaden benoemen… waarom? Wat is daar het nut van? Wil je zijn dood nu wel of niet goedpraten?

  Iemand 9 minuten vastpinnen op de grond en zijn smeekbedes om zuurstof negeren kan nooit. Punt. Klaar.
 • @Gewoonfox Klopt dit voorval maakt de agent in kwestie in een klap een grotere misdadiger dan George Floyd ooit geweest is. Geloof best dat Floyd geen heilige was maar dit had nooit mogen gebeuren natuurlijk.
 • Heeft hij iets feitelijk incorrect gezegd?
 • @Heer Mida

  Hij zegt niets incorrects, sterker nog: die Floyd was ongetwijfeld geen lieverdje. Maar met zijn opmerking insinueert hij dat zijn dood terecht was, enkel en alleen omdat hij veel misdaden gepleegd heeft. Persoonlijk vind ik dat niet kunnen.
 • @Gewoonfox

  Hij insinueert dat helemaal niet. Lees de eerste alinea van zijn Facebook post nog maar eens. De post geeft aan dat zijn criminele verleden, of heden, hem in de eerste plaats met de politie in aanraking brengt (en heeft gebracht).

  Laat wel duidelijk zijn dat ik dit vreselijk vind voor de man zelf, zijn vrienden en familie en iedereen die hem verder heeft gekend. Veder ben ik het absoluut met Ron Johnson eens dat de betrokken agenten onderzocht en vervolgt moeten worden.
 • @StefanKock

  Hij zegt het niet letterlijk, maar je leest het tussen de regels door. Zo zegt hij dat de media en de linkse partijen van Floyd een martelaar proberen te maken, maar vraagt zich vervolgens af wie Floyd nou eigenlijk was. Als antwoord komt hij zelf met een lijst van diens criminele activiteiten, waarbij hij opmerkt het jammer te vinden dat één van zijn slachtoffers geen wapen bij zich had (om Floyd mee neer te schieten).

  Dit beschrijven doet lijken alsof hij het ermee eens is dat Floyd hard is aangepakt - met diens dood tot gevolg.

  Maar goed, een tekst kan op 1200 verschillende manieren gelezen worden en verschillende lagen hebben, dus laten we daar vooral niet over discussieren.
 • Poeh.. ja waag het eens deze zaak vanuit een ander perspectief te bekijken. Hoe durf je saint Floyd in een negatief daglicht te zetten. Hypocriete kutwereld is dit soms zeg.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren