1. Hoofd van Microsoft Game Studios over E3-persconferentie

Hoofd van Microsoft Game Studios over E3-persconferentie

Over het consoleplan en Halo Infinite

De E3-persconferentie van Microsoft bracht veel tofs met zich mee, maar heeft ons ook met een hoop vragen achtergelaten. In een interview met Eurogamer vertelt Matt Booty, hoofd van Microsoft Game Studios meer.

Volgens Booty is alles waar Microsoft over gaat praten, benoemd tijdens de presentatie. Project Scarlett is volgens hem het consoleplan voor 2020. Over een andere console wordt echter niet gepraat. Het is mogelijk dat Project Scarlett refereert naar twee consoles in plaats van één, maar hier wordt geen uitsluitsel over gegeven.

xbox

Wat we wel weten is dat Halo Infinite volgend jaar uit moet komen. Die wordt beschikbaar voor de Xbox Scarlett, maar zal ook beschikbaar zijn als een cross gen-game voor de Xbox One en Xbox One X. Booty wilde verder niet praten over de features in de game, maar kon wel delen dat het Halo-team in contact staat met het team dat aan Project Scarlett werkt en eerste toegang krijgt tot de hardware van de nieuwe console. Ze hebben dus de ideale positie om hier gebruik van te maken. “We willen ook zorgen dat mensen met een Xbox One kunnen genieten van een game die goed werkt, maar Halo Infinite zal het beste functioneren op de Xbox Scarlett.

Dat alles waar Microsoft volgens Booty over praat, genoemd is tijdens de persconferentie, betekent volgens hem niet dat het bedrijf verder nergens mee bezig is. “We hebben een hoop dingen die eraan komen voor volgend jaar”, aldus Booty.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Je zou maar zo'n naam hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren