1. Cyberpunk 2077 heeft een korter hoofdverhaal dan The Witcher 3

Cyberpunk 2077 heeft een korter hoofdverhaal dan The Witcher 3

Zo kunnen meer mensen het spel uitspelen

Het hoofdverhaal van Cyberpunk 2077 is expres wat korter gemaakt dan die van The Witcher 3: Wild Hunt, de vorige grote rpg van CD Projekt Red.

Dat meldde ontwikkelaar Patrick K. Milles tijdens de post-show van de derde episode van Night City Wire die dit weekend werd uitgezonden.

Volgens hem is dit gedaan omdat weinig mensen het verhaal van The Witcher 3 hebben uitgespeeld. "Het hoofdverhaal van Cyberpunk 2077 is iets korter dan die van The Witcher 3. We kregen veel klachten dat het verhaal van The Witcher 3 te lang was. Wanneer we kijken naar de cijfers, zien we dan veel mensen heel ver in het spel zijn gekomen, maar het nooit hebben uitgespeeld. We willen dat je het volledige verhaal ziet, dus het verhaal (van Cyberpunk 2077) is iets korter, maar er is veel te doen. Ik heb geen indicatie van hoelang je bezig bent als je alles in de game wil doen."

Hoewel Cyberpunk 2077 dus sneller uitgespeeld kan worden dan The Witcher 3, kunnen spelers vele tientallen uren in de game stoppen om alles te zien. The Witcher 3 kon in zo'n vijftig uur worden uitgespeeld, maar door alles te doen waren spelers meer dan 150 uur bezig.

Cyberpunk 2077 komt op 19 november uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het spel is dan ook op de next-gen consoles speelbaar. Uiteindelijk moet er ook een gratis update voor de game op next-gen consoles uitkomen.

cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • klopt, moet the witcher nog steeds uitspelen!
 • Ja, op next gen weer een nieuwe poging wagen om m uit te spelen. Zal wel weer van voor af aan beginnen, lastige game om zo weer middenin te droppen.
 • @That Mr Awesome
  Story wise of mechanics? :)
  Ik heb meestal dat ik na een tijdje de mechanics een beetje kwijt ben. dan start ik de game vanaf het begin op en als ik de controls weer een beetje onder de knie heb dan switch ik naar de laatste savegame.

  Storywise lees ik vaak even wat completed quest om het aha moment de creëren ;) maar scheelt wel veel tijd. Opnieuw beginnen kan altijd nog.
 • @HanTheMan
  Beide voor mij. Het is zo'n groot web met namen en onderlinge relaties, dat red ik niet met m'n questlog doorlezen. En ook de mechanics en besturing duurt idd altijd even voordat je dat weer in de vingers hebt.
 • Wel terecht, netjes uitgespeeld maar duurde naar mijn zin iets te lang. Vooral als je ook alle side Quests wil spelen.
 • Haha, stiekem heb ik ook The Witcher 3 nooit uitgespeeld. Niet persé omdat de main story zo groot was, maar omdat alle extra mogelijkheden "oneindig zijn". Dat in combinatie met de zeer lange laadtijden op een hogere moeilijkheidsgraad zorgden voor iets te veel frustratie…
  Maar met de nieuwe generatie hoop ik dat de laadtijden onder de 15 seconden o.i.d. komen i.p.v. tot 2 minuten. Dan ga ik het een nieuwe kans geven i.c.m. de grafische upgrades.
 • Hmm dit is toch de game waar ik t meest naar uitkijk maar korter dan the witcher? Niet verwacht. Ik weet nog dat ik er nog geen 40 uur had opzitten toen ik de campagne uitspeelde, uiteindelijk nog wat doorgeklapt met sidequests. Maar dan gok ik dat cyberpunk bij ietwat haast tussen de 30 en 40 gaat zitten.
 • @xevulutionx

  Maar waarom zou je met haast spelen? De side quests waren in de Witcher echt verrijkend en dat zal nu niet anders zijn.

  Daarnaast speel ik de main quest echt pas uit als ik het gevoel heb dat in het zat ben. Na het uitspelen van de main quest heb ik ook geen echt doel meer en wil ik die side quests ook niet meer spelen.
 • @Silverwolf
  haha ja dat is een goed punt. Dat zit in mijn aard en vind ik zelf een vervelende eigenschap. Ik zie dan hele stapels games liggen (die kwalitatief minder kunnen zijn wat al snel is ivm TW3 imo) maar ik toch wil spelen. Dan ga ik tempo zitten maken, zonde ik weet het. Gelukkig heb ik uiteindelijk veel gezien maar de dlc's liggen er nog. Mooi moment voor de nieuwe gens om dat op te pakken nog.
 • The Witcher ja… Heb die game nu twee keer volledig uitgespeeld met DLC en all! De eerste keer was in 2015 na de release en de tweede keer was na aanleiding van de Netflix serie in 2019. Allebei de keren enorm genoten en dat is wat de game doet met 1 verhaallijn, laat staan dat je er nu tussen 3 kunt kiezen, in ieder geval je begin. Zin in! Kom maar op met Cyberpunk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren