1. 'Horizon Zero Dawn 2 wordt gigantisch en heeft co-op'

'Horizon Zero Dawn 2 wordt gigantisch en heeft co-op'

Tevens plannen voor trilogie genoemd

Volgens geruchten wordt Horizon Zero Dawn 2 "gigantisch" in omvang en krijgt het vervolg voor PlayStation 5 een coöperatieve modus. De informatie komt van de website Video Games Chronicle (VGC).

VGC staat bekend als betrouwbare bron en noemt een aantal interessante geruchten over Horizon Zero Dawn 2. Uiteraard is de kans aanwezig dat deze geruchten niet waar blijken te zijn. Officieel is de game nog niet bevestigd, maar de kans is groot dat dit vervolg nu in de maak is bij het Amsterdamse Guerrilla Games.

Volgens de informatie van VGC is het vervolg goedgekeurd door Sony Interactive Entertainment en begon de ontwikkeling vlak nadat de eerste game voor PlayStation 4 was afgerond. De site meldt dat er zelfs een trilogie gepland is omtrent de wereld van Aloy. De Nederlandse game was goed ontvangen en heeft meer dan tien miljoen exemplaren verkocht.

Horizon Zero Dawn 2 is volgens de berichten "gigantisch" in omvang en heeft een grotere gamewereld en meer vrijheid om deze te verkennen dan zijn voorganger. Tevens wordt een cooperative modus genoemd, hoewel het niet duidelijk is of deze in de verhaalmodus of apart kan worden gebruikt.

VGC meldt dat er oorspronkelijk een standalone game preview met co-op op de planning stond, waarbij gemaakte progressie kon worden meegenomen naar de volledige versie van Horizon Zero Dawn 2, maar het is onduidelijk of dit nog steeds gaat gebeuren. Co-op moest eigenlijk al in de eerste Horizon Zero Dawn aanwezig zijn en was zelfs te zien in uitgelekte concept art.

Eerder gingen er ook al geruchten rond dat de eerste game ging uitkomen op pc. Dit is echter nog niet bevestigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Je kan ook wel uitgaan van meer vlieg-elementen denk ik, met bijbehorende nieuwe dinorobots. Wilden ze graag bij deel 1 als ik het me goed herinner, maar kon niet door hardwarebeperkigen. Met de SSD in de next gen zou dat een mooie showcase zijn!

  En de pc versie van het eerste deel is wel degelijk bevestigd.
 • @That Mr Awesome Hij staat letterlijk in op de steam page haha: https://store.steampowered.com/app/1151640/Horizon_Zero_Dawn_Complete_Edition

  Er heeft hier iemand liggen slapen :P
 • Erg vermaakt met het eerste deel, maar hopelijk is de spelwereld nu wel goed gevuld in plaats van de soms erg lege vlaktes.
 • voor degene die de eerst nog niet gespeeld heeft dat is een topper en de tweedewor5d voor mij een intand buy hoef ik niet over na te denkeN :)
 • We heel goed op de hoogte als gamewebsite.
  Ik en vele andere gamers zijn beter op de hoogte dan jullie.
  Dus, waarom bestaan jullie nog?

  https://store.steampowered.com/app/1151640/Horizon_Zero_Dawn_Complete_Edition

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren