1. Pc-versie Horizon Zero Dawn mogelijk in de maak

Pc-versie Horizon Zero Dawn mogelijk in de maak

Het spel zou dit jaar op Steam en Epic Games Store verschijnen

Horizon Zero Dawn, de exclusieve PS4-game, verschijnt mogelijk voor pc.

Vorige maand gingen er al geruchten over een pc-versie van de actie-rpg, maar toen leek dit nog nergens op gebaseerd. Kotaku meldt nu echter dat Sony inderdaad van plan is om de game later dit jaar uit te brengen op pc. Kotaku zou met drie losstaande bronnen hebben gesproken, die dit alle drie bevestigen. De game zou op zowel Steam als Epic Games Store verschijnen.

Sony brengt zijn first-party games nooit naar andere systemen, ook niet naar pc. Detroit: Become Human verscheen op pc en ook Death Stranding staat gepland voor een pc-release, maar deze franchises zijn niet eigendom van Sony zelf.

Horizon Zero Dawn verscheen begin 2017 op PlayStation 4. Het is een van de meest succesvolle first-party games op de console. Het spel is ontwikkeld door het in Amsterdam gesitueerde Guerrilla Games.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Over tien jaar denken we nog wel eens terug: "weet je nog dat er exclusives waren? Wat was dat eigenlijk belachelijk!"
 • @That Mr Awesome

  Zie jij Zelda op de PC verschijnen? Nee, ik ook niet.
 • @Piet S.

  Ik heb de 3D Zelda juist leren kennen op pc Pietjuh 😝😝
 • @benjaminben

  Ouwe hackert dat je bent! 😝
 • @Piet S.
  Hey, laat een man dromen :p

  Is het alweer tijd voor het Nintendo Xbox gerucht?
 • @That Mr Awesome

  Hahah!

  Van mij mogen Nintendo en Xbox fuseren. Dat zou voor mij de ultieme combi zijn! Nintendo's exclusives & innovatie en Xbox's kracht & online systeem (+ enkele vette exclusives <– Mening). Nattedroom.nl!
 • @Piet S. Hm, MS wilde Nintendo ooit opkopen. Maar ik vind hun imago echt niet samenpassen.
 • @Jowy

  Meestal komt er juist wat moois uit als 2, niet op 1 lijn liggende bedrijven, fuseren. Ik zou er in ieder geval zeker niet tegen zijn!
 • @Piet S.

  Laat Nintendo maar lekker Nintendo zijn. PlayStation en Xbox zie ik dan liever een super console maken, zou denk ook bevredigend zijn voor de ontwikkelaars.
 • @Rahl

  X en PS samen gaat alleen echt nooit gebeuren. Nintendo & MS hebben al wat samenwerkingen op hun naam staan, dus dat zie ik eerder gebeuren.

  Mij lijkt het wel een goed idee, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen! :)
 • @Piet S.

  Meestal als in Air France en KLM?

  Microsoft en Nintendo passen niet denk ik. Nintendo weet altijd erg goed wat het wil. Microsoft heeft soms geen duidelijk idee. Tenminste zo komen ze op mij over…

  Microsoft kocht studio’s op om ze te laten verpieteren. Microsoft dacht zelfs dat ze DK kochten bij de aankoop van Rare. Microsoft denkt dat we een pc onder onze tv willen en niks geven om exclusive games. DRM voor de Xbox one etc.

  Nee Microsoft en Nintendo zijn geen goed koppel. Sony en Nintendo in principe wel. Maar Japanse koppigheid en alles laat dat ook niet werken. En stel dat het werkt…erg onwenselijk.

  Ze zouden een monopoly hebben op de hele industrie. By far de beste first party lineup en kunnen zonder third party met gemak 100+ miljoen consoles verkopen. Totale controle. We weten allemaal wat voor nare trekjes Nintendo en Sony hebben wanneer ze in zo’n positie zitten. Voor jou als gamer is dat een ramp.
 • @Ramirez

  Daarom Nintendo en Sony nooit samen a.u.b., maar ik denk dat MS qua gaming veel kan leren van Nintendo en andersom kan Nintendo wat betreft online, etc. leren van MS. Ik zie daar best wel perspectief in!
 • @Piet S.

  Ik zag Blast Corps en Banjo-Kazooie ook niet op een ander platform dan Nintendo 64 verschijnen. Je weet het simpelweg nooit.

  Maar het zal niet gauw gebeuren!
 • @Rahl

  Banjo kazooie werd verkocht door Nintendo (met Rare) aan Microsoft.
  Blast Corps (Lol fantastisch game btw) Is eveneens verkocht samen met Rare.

  Rare had de eigendommen van deze franchises zelf in bezit en gingen dus automatisch mee naar Microsoft.

  Het is dus compleet logisch dat ze op andere platformen verschijnen.

  Maar jij ziet Nintendo Zelda verkopen? Please zeg…
 • @Ramirez

  Officieel had Nintendo Rare niet eens 'in bezit', dus dat maakt het nog logischer.
 • @Ramirez

  Doe eens niet alsof ik uit een ei kom. Ik beweer niet dat Nintendo Zelda zou verkopen. Ik zeg dat dat niet gauw zou gebeuren. Waarschijnlijk per definitie niet, maar je weet het nooit (zoals als Nintendo samen met Sony of Microsoft zou fuseren of alleen misschien nog software maakt over 15 jaar, na twee hardware-flops). Over Rare, ook hier beweer ik niet dat het compleet onlogisch is. Ik geef alleen aan dat je in 1998 ook niet verwacht dat die games 20 jaar later op een ander console verschijnen. Ik dacht trouwens wel dat Rare een first-party developer was van Nintendo, maar dat is dus onjuist. Weer wat geleerd.

  PS Blast Corps is voor mij nog altijd een van de leukste games ooit! Mooie herinneringen.

  Edit. Voor het geval je weer verkeerde aannames doet; ik zeg hier niet te weten/geloven dat Nintendo fuseert of stopt met hardware verkopen na flops. Allemaal hypothetisch.
 • @Rahl

  No harm intended. Tekst komt harder over dan in werkelijkheid :)
 • @Rahl

  Dat is toch niet helemaal hetzelfde. Zelda is een IP van Nintendo zelf. BK is een IP van Rare en in het N64 tijdperk nog een onafhankelijk partij en dus niet ingelijfd door Nintendo. MS kocht Rare en de rest is geschiedenis.

  Uiteraard KAN het gebeuren, maar ik zie het niet gebeuren.
 • @Piet S.

  Rare was niet onafhankelijk. 49% was van Nintendo. 51% in handen van ik dacht 2 broers?
 • @Ramirez

  Nintendo heeft uiteindelijk (volgens mij) inderdaad 49% procent van Rare in bezit gehad. De rest (het merendeel) was in handen van de gebroeders Stamper. Nintendo heeft de mogelijkheid gehad om Rare helemaal over te nemen, maar heeft dit nagelaten en daarna heeft MS dit wel gedaan, alleen dacht MS dat Donkey Kong ook een IP van Rare was (waarschijnlijk door de DKC games & DK64) en ze zo dus in bezig van de DK IP zouden komen. Daar kwamen ze even bedrogen uit, natuurlijk. Slecht onderzoek gedaan vanuit de kant van MS. Verder heeft MS ervoor gezorgd dat vele tof franchises doorgebloed zijn, alleen ik hou nog altijd de hoop dat deze gerevived (om maar in game-termen te praten) worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren