1. HTC kondigt Vive met eye tracking aan, komt met mobiele headset

HTC kondigt Vive met eye tracking aan, komt met mobiele headset

Scherpere beelden dankzij preciezere rendertechniek

Tijdens CES 2019 heeft HTC de Vive Pro Eye aangekondigd. De headset heeft qua uiterlijk veel weg van de Vive Pro, maar bevat als toegevoegde waarde eye tracking-techniek. Ook is de compate HTC Vice Cosmos aangekondigd.

Ringen in de lens van de Vive Pro Eye volgen de ogen van gebruikers, waarmee de headset een kijkrichting kan traceren. Dit biedt verschillende mogelijkheden voor vr-games en -software, waaronder 'foveated rendering'. Dit houdt in dat de headset de resolutie van het beeld verhoogt waar spelers kijken, zodat beelden scherper ogen.

Er zijn nog geen games aangekondigd die gebruikmaken van eye tracking. Tijdens CES werd gedemonstreerd hoe de headset mensen kan helpen bij presenteren, door vast te leggen hoe goed ze naar het publiek kijken. De Vive Eye Pro verschijnt in het tweede kwartaal van 2019, een prijs is nog niet bekend.

HTC

HTC Cosmos

Ook toonde HTC kort de HTC Vive Cosmos, een compactere vr-headset gericht op mobiel gebruik. De Cosmos gebruikt geen externe sensoren en moet worden gekoppeld aan een pc. Het bedrijf zegt dat dit in de toekomst mogelijk wordt uitgebreid naar andere platforms, zoals smartphones.

De Cosmos moet 'binnenkort' verschijnen. Een prijs en specificaties zijn nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren